سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تبیان، احساس ناگهانی اضطراب آن هم به دلیلی نامشخص می تواند نشانه ای از یک مشکل غیرعادی در بدن باشد. در حالی که ممکن است فردی از اختلال جدی اضطراب رنج ببرد، این حالت می تواند نشان دهنده وجود یک بیماری باشد. تقریبا 50 بیماری وجود دارند که می توانند به شکل اضطراب خود را نشان دهد.
در حالی که ممکن است اضطراب علامت اصلی یک بیماری نباشد، اما همچنان یک نشانه بسیار حائز اهمیت به حساب می آید. در این مطلب به پنج بیماری که اضطراب می تواند ناشی از آن موارد باشد، اشاره خواهیم کرد. هرگز اجازه ندهید در این شرایط، میزان اضطراب تان افزایش پیدا کند.
پرکاری تیروئید
در این حالت، بیمار بدون سابقه ای از مشکلات اضطرابی، شروع به شکایت از احساس اضطراب می کند. هیپرتیروئیدیسم یا همان پرکاری تیروئید، یکی از اولین مواردی است که پزشک می تواند به آن شک کند. وضعیتی که غده تیروئید باعث ایجاد مقدار بیش از حد هورمون تیروئید می شود. پرکاری تیروئیدی باعث افزایش میزان متابولیسم بدن شده که می تواند باعث بروز علائمی مانند ضربان قلب، کاهش وزن و اضطراب شود.
به منظور بررسی سطح هورمون های تیروئید، مشکل معمولا از طریق یک آزمایش خون ساده تشخیص داده می شود. اگر شما به این بیماری دچار باشید، احتمالا نیاز به درمان آن با ید رادیواکتیو خواهید داشت.
هیپرتیروئیدیسم در زنان بسیار رایج است، به خصوص در سن 35 سالگی؛ پس از 60 سالگی نیز بروز این بیماری نیز افزایش می یابد.
هشدار: بسیاری از علائم هیپرتیروئیدیسم با علائم پیش از یائسگی و یائسگی همپوشانی دارد که می تواند باعث مشکل تر شدن تشخیص آن شود. اما مهم است که تشخیص درست را بدست آوریم، چرا که بدون درمان، یک تیروئید بیش از حد فعال می تواند عوارضی مانند اختلالات قلبی و استخوان های شکننده ایجاد کند.
بیماری قلبی
اضطراب به ندرت می تواند نشانه بیماری قلبی باشد. اما وقتی با تنگی نفس غیرمنتظره و شدید یا استرس و یا خستگی بیش از حد، همراه باشد، باید ارزیابی را با پزشک خود انجام دهید. مراجعه به اورژانس می تواند ارتباط بین اضطراب و مشکلات قلبی را تأیید کند.
هنگامی که محققان از خانم هایی که از حمله قلبی رنج می بردند، درمورد علائمی که در ماه پیش از آن تجربه کرده اند، سوال پرسیدند، 35 درصد از آنها بیشتر از اضطراب، استرس و فشار زیاد سخن گفتند.
بسیاری از زنان در این مطالعه، خستگی غیرمعمول (70 درصد تجربه)، اختلال خواب (48 درصد)، تنگی نفس (42 درصد) و سوءهاضمه (39 درصد) را گزارش داده اند.
آنمی (کم خونی)
کم خونی زمانی رخ می دهد که بدن شما به اندازه کافی گلبول قرمز نداشته باشد و یا این گلبول های قرمز به درستی کار نکنند. از آنجایی که گلبول های قرمز اکسیژن را حمل می کنند، کمبود بدان معنی است که بدن شما نمی تواند اکسیژن را به طور موثر به جایی که باید برود، منتقل کند. این حالت ممکن است باعث نشانه هایی مانند تنگی نفس و ضربان قلب سریع یا نامنظم شود که میتواند به شما احساسی شبیه بودن در یک میدان مبارزه القا کند.
هنگامی که کسی به طور قابل توجهی دچار کم خونی غیرطبیعی است، ممکن است نبض و تپش قلب اوبه منظور افزایش خونرسانی به بدنبه سرعت افزایش یابد. این روش طبیعی بدن برای مقابله با این بیماری است، اما ضربان قلب سریع تر ممکن است حس اضطراب ایجاد کند.
زنانی که دچار قاعدگی می شوند، زنان باردار و افرادی که دارای بیماری های مزمن پزشکی هستند، به ویژه آرتریت روماتوئید یا سایر بیماری های خود ایمنی، بیماری کلیوی، سرطان، بیماری های کبدی، بیماری تیروئید و بیماری التهابی روده، بیشتر در معرض ابتلا به کم خونی قرار دارند. این خطر با بالا رفتن سن افزایش می یابد.
شایع ترین نوع آنمی، کم خونی فقدان آهن است که زمانی اتفاق می افتد که شما به اندازه کافی آهن در خون خود ندارید. خوردن غذاهای غنی از آهن یک راه آسان برای جبران این کمبود و رفع بیماری است. اسفناج، دانه چیا و لوبیا سفید از جمله مواد غنی از آهن هستند.
کمبود تغذیه ای
بسیاری از مردم این موضوع را نمی دانند که کمبود های تغذیه ای می تواند علائم روانی را ایجاد کنند. به این دو مثال توجه کنید:
الف-(زینک) روی: سطح بسیار پایین این ماده معدنی اغلب با افسردگی مرتبط است، تعدادی از مطالعات نیز نشان داده اند که کمبود روی ممکن است منجر به علائم مربوط به اضطراب شود.
زنان بالغ به طور متوسط،نیاز به 8 میلی گرم روی در روز دارند (مردان نیاز به 11 میلی گرم دارند). این ماده معدنی مانند بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی دیگر، نمی تواند در بدن ساخته شود. از آنجا که گیاهان به اندازه پروتئین های حیوانی، حاوی مقدار زیادی روی نیستند، کمبود روی در میان گیاهخواران رایج است. افرادی که بیش از 60 سال دارند و کسانی که تحت فشار زیادی قرار می گیرند نیز مستعد ابتلا به آن هستند.
ب- کوبالامین: کاهش کوبالامین یا همان ویتامین B12 نیز می تواند موجب اضطراب و افسردگی شود. زیرا این ویتامین برای ایجاد انتقال دهنده های عصبی مورد نیاز برای خلق و خوی مورد نیاز است.اکثر بزرگسالان، روزانه به 2.4 میکروگرم از این ویتامین نیاز دارند، اما برخی افراد (مانند گیاهخواران) مصرف کافی ندارند. یکی دیگر از عوامل مهم این است که، با افزایش سن، بدن کمتر قادر به جذب B12 از غذا می شود به همین دلیل است که حداقل 20درصد از بزرگسالان بالای 50 سال دچار کمبود این ویتامین هستند.
اگر مشکوک به کاهش ویتامین B12 یا روی هستید، از پزشک خود بخواهید که یک آزمایش خون را تجویز کند تا سطح این دو در بدن را بررسی کند.
سرطان پانکراس یا لوزالمعده
اضطراب به عنوان پیشگویی از سرطان لوزالمعده، یکی از پنج قاتل سرطانی در مردان و زنان است. همانطور که در یک تحقیق گزارش شده است، حدود نیمی از افرادی که در معرض تشخیص بیماری قرار گرفته اند، علائم افسردگی و اضطراب را پیش از موعد تجربه می کنند، اگرچه معلوم نیست چرا؟!
خبر خوب این است که سرطان پانکراس بسیار نادر بوده و میانگین خطر مرگ و میر در هر دو جنس مردان و زنان در حدود 1 در 65 می باشد. خبر بد این است که تشخیص زودهنگام این سرطان به سختی امکان پذیر است، بنابراین میزان بقا کم خواهد بود.
پانکراس ارگانی در عمق بدن است، بنابراین تومورهای اولیه در امتحان های معمول دیده و یا احساس نمی شوند. علائم اولیه این بیماری از جمله زردی (زرد شدن پوست و چشم ها)، کاهش وزن، خستگی، اختلال، تهوع و کمردرد است که اغلب خفیف بوده و به تدریج بروز پیدا می کنند.
اگر متوجه هر کدام از این علائم، با اضطراب یا بدون اضطراب، شدید، حتما به پزشک مراجعه نمایید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد