
هر چند عربستان ابتدا از نیات امارات آگاه بود و با علم به انگیزههای امارات، جنوب یمن را به این کشور واگذار کرد، اما اختلافات این دو کشور بر سر مسائلی چون اخوان عیان شده است. مخالفت شدید امارات با اخوان، سبب بروز این اختلافات شده است.
اگرچه عربستان هم با اخوان مخالف است اما در یمن به صورت سنتی با حزب تجمع یمنی اصلاح که حزبی مرکب از اخوانالمسلمین، سلفیها و قبایل است، از قدیم همکاری و با رهبران این حزب از جمله شیخ عبدالله بن حسین الاحمر ارتباط حسنه داشت. همچنین عبدالمجید الزندانی، مفتی حزب تجمع که یک سلفی است، برای هزینههای حزب تجمع و افزایش نفوذ آن از عربستان کمک میگرفت.
برخلاف عربستان که با حزب تجمع بازی میکند، امارات با هر نوع سازش با اخوانالمسلمین مخالف است و در تعز هم که انصارالله و علی عبدالله صالح دست برتر را داشتند، با حملات هوایی و زمینی پیشرفتهایی پیدا کردند، اما زمانی که امارات متوجه شد حزب اصلاح در حال قوت گرفتن است، خود را کنار کشید.
برکناری عیدروس الزبیدی، استاندار عدن و انتصاب استاندار جدید توسط عبدربه منصور هادی به اختلافات امارات و عربستان دامن زد. تجزیهطلبان طرفدار استاندار پیشین ابتدا به عربستان رفتند، ولی وقتی با دست خالی بازگشتند، نزد مسئولان اماراتی رفتند و اماراتیها با روی خوش پذیرای آنها شدند.
برکناری هانی بن بریک، وزیر امور کابینه و عیدروس الزبیدی، استاندار عدن، فصل تازهای در اختلافات منصور هادی و امارات بود. منصور هادی، امارات را به حمایت از سیاستمداران جنوب یمن متهم میکند که خواهان جدایی از سرزمین یمن هستند.
علیاصغر قریشی
سفیر سابق ایران در یمن
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: