
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی اقتصاد مقاومتی در طول سالهای اخیر به دلیل بالا بودن دستمزد کارگران در آمریکا، بسیاری از کارخانجات تولیدی از اسباب بازی گرفته تا پوشاک به خارج از آمریکا رفتهاند و محصولات خود را در خارج از آمریکا تولید میکنند. با این حال هنوز تعداد زیادی از محصولات مصرفی در کشور آمریکا در داخل این کشور و با برند ساخت آمریکا تولید میشوند.
بهطور کلی در زمینه تولیدات کارخانهای تولیدکنندگان آمریکایی وضعیت مناسبی ندارند. محصولاتی که در کارخانجات تولید میشوند عمدتا به نیروی کار متعددی نیاز دارند و از طرف دیگر دستمزد نیروی کار در آمریکا در مقایسه با دیگر کشورهای در حال توسعه همچون چین به مراتب بالاتر است.
از طرف دیگر عدم مدیریت میزان واردات محصولات مصرفی در بازار آمریکا موجب شده میزان واردات محصولات ارزان قیمت کارخانهای بشدت افزایش یابد و شرایط را برای تولیدکنندگان داخلی بیش از پیش سخت کند. در چنین شرایطی کارخانجات آمریکایی چارهای جز تعطیلی کارخانههای خود نداشتهاند. از این رو تولید محصولاتی همچون اسباب بازی، کیف و کفش و انواع لباس در داخل کشور آمریکا رونق سابق را ندارد و بخش قابل توجهی از نیاز آمریکا به این محصولات از طریق واردات تأمین میشود.
خروج کارخانجات تولیدی از آمریکا به قدری پیش رفته که در خصوص برخی محصولات مصرفی در عمل هیچ تولیدکننده آمریکایی وجود ندارد و سهم تولیدکنندگان داخلی از بازار مصرف آمریکا صفر درصد است.
کارخانجات آمریکایی که تاکنون توانستهاند به روند تولید محصول ادامه دهند نیز مشکلات بسیار متعددی دارند و در حال رقابتی سخت با نمونههای وارداتی هستند.
با این حال شعار اصلی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بازگرداندن اشتغال از دست رفته در کارخانههای آمریکایی بوده و دولت آمریکا به دنبال احیای محصولات با برند ساخت آمریکاست. اقدامی که از سوی بسیاری از کارشناسان با اتخاذ سیاستهای مناسب همچون مدیریت کالاهای وارداتی امکان پذیر خواهد بود.
با این حال همچنان تعدادی از کارخانجات تولیدی آمریکا توانستهاند به روند تولید محصولات خود ادامه دهند و در زمینه تولیدات کارخانهای برند ساخت آمریکا را زنده نگه دارند. دولت آمریکا نیز تلاش خود را برای بهبود وضعیت این کارخانجات داخلی انجام میدهد. اما این کارخانجات نیز با مشکلات متعددی مواجه هستند. در ادامه به سه مورد از این کارخانجات آمریکایی اشاره شده است.
یکی از کارخانجاتی که توانسته در این مدت با وجود مشکلات متعدد همچنان به روند تولید محصولات خود ادامه دهد شرکت دابوک است که در زمینه تولید محصولات چوبی فعال است. این شرکت سالانه بالغ بر 500 هزار دلار درآمد دارد و علاوه بر بازار داخلی، محصولات خود را به کشورهای آلمان و کره جنوبی نیز صادر میکند. اما نکته قابل توجه این که این شرکت نیز بخش زیادی از مواد مورد نیاز زنجیره تولید خود را از طریق واردات تأمین میکند و از نظر اقتصادی با مشکلات زیادی مواجه است. کارخانه دیگری که در این گزارش به آن پرداخته شده در زمینه تولید محصولات سرامیکی مشغول است. این کارخانه نیز زمانی رونق بسیار بیشتری داشته و محصولات خود را به سراسر آمریکا صادر میکرده اما در حال حاضر وضعیت چندان مناسبی ندارد. در حال حاضر قیمت تمام شده محصولات این کارخانه سه تا چهار برابر موارد مشابه وارداتی از کشور چین است.
شرکت بعدی که در این گزارش به آن اشاره شده، شرکت اکسل است. این شرکت به تولید کیسه خواب مشغول است. این شرکت اکنون بزرگترین تولیدکننده کیسه خواب در آمریکا محسوب میشود. طبق گفته مدیرعامل این شرکت، حدود صد سال پیش شرکتها و کارخانجات آمریکایی زیادی در زمینه تولید این محصول فعال بودند؛ اما از ابتدای قرن بیست و یکم میلادی بسیاری از آنها یا تعطیل شده یا به خارج از خاک کشور آمریکا رفتهاند.
منبع: بلومبرگ
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد