به گزارش جام جم آنلاین از میزان، آلو خشک سرشار از عنصر بور کمیاب است که به همراه کلسیم و ویتامین D موجود در آن از استخوان ها محافظت کرده و مانع از بروز پوکی استخوان می شود. مصرف ۵۰ گرم آلو خشک ۱۰۰ درصد نیاز روزانه به بور را تامین می کند.
آلو خشک علاوه بر این که به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می شود در ترکیب بسیاری از غذاهای ترش و شیرین نیز کاربرد دارد.
آلو خشک با وجود تمام فوایدی که دارد در صورت زیاده روی در مصرف آن مشکل زا خواهد شد.
فواید و مضرات آلو خشک
آلو خشک یک میوه فوق العاده مفید و انتخاب اول افرادی است که دچار یبوست شده اند. آب آلو نیز برای درمان مشکل دفع نوزادان و کودکان کم سن و سال استفاده می شود و البته برای افراد بزرگسال نیز موثر خواهد بود.
آلو خشک همان طور که از اسمش پیداست از خشک کردن آلو به دست می آید و یکی از میوه های خشک پرمصرف محسوب می شود.
این میوه خشک علاوه بر این که به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می شود در ترکیب بسیاری از غذاهای ترش و شیرین نیز کاربرد دارد.
آلو خشک با وجود تمام فوایدی که دارد در صورت زیاده روی در مصرف آن مشکل زا خواهد شد. در ادامه به برخی از این مشکلات اشاره می کنیم.
مضرات خوردن زیاد آلو خشک
آلوخشک حاوی میزان زیادی آکریل آمید است که یک ماده سرطان زا و نوروتوکسین (سم عصبی) محسوب می شود. آکریل آمید به طور طبیعی در مواد غذایی عادی وجود ندارد. اما در حین پخته شدن مواد غذایی در حرارت بالای ۱۰۰ درجه سیلسیوس در آن ها تولید می شود.
آلوخشک به طور ویژه به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می شود. با این حال افرادی که از یبوست مداوم رنج می برند نباید به طور کامل به آلوخشک اعتماد کنند. چون این مسئله ممکن است وابستگی به ملین ایجاد کند
با وجود اینکه برای خشک کردن آلو و تهیه آلوخشک نیازی به چنین حرارت بالایی نیست اما آلوخشک ها همچنان حاوی میزان زیادی آکریل آمید هستند.
بر اساس اعلام سازمان غذا و کشاورزی، زمانی آکریل آمید نوروتوکسین خواهد شد که به حدود ۵۰۰ برابر دریافت غذایی روزانه ما باشد بنابراین خوردن آلوخشک نسبتاً بی خطر و مطمئن است و مشکلی از نظر دریافت آکریل آمید در حد مسموم کننده آن ایجاد نخواهد کرد اما با این حال مشکل سرطان زایی آن مسئله است که ذهن متخصصان را درگیر کرده و در بررسی های آزمایشگاهی در حیوانات به اثبات رسیده است. بنابراین آلوخشک میل کنید اما به اندازه!
اسهال
مسئله عدم تحمل فروکتوز در بین افراد زیادی دیده می شود. این مشکل باعث بروز کرامپ های شکمی دردناک و اسهال می شود.
آلو خشک حاوی میزان زیادی قند است که می تواند باعث بروز چنین مشکلاتی شود حتی افرادی که دچار عدم تحمل فروکتوز نیستند نیز ممکن است با زیاده روی در مصرف آلو خشک دچار اسهال شوند.
باید بدانید که این میوه خشک یک ملین طبیعی محسوب می شود و حاوی ترکیباتی به نام سوربیتول است بنابراین مصرف بی رویه و زیاد این میوه می تواند به راحتی منجر به بیرون روی شود.
دریافت کالری بالا
آلو خشک یک ماده غذایی انرژی زا و فوق العاده است. هر ۱۰۰ گرم از این میوه خشک حدود ۲۴۰ کیلوکالری انرژی دارد.
این میزان کالری برای میوه میزان زیادی محسوب می شود بنابراین برای افرادی که به دنبال لاغری هستند زیاده روی در مصرف این میوه خشک دردسرساز خواهد شد البته افراد عادی نیز که همیشه در حال مصرف مواد غذایی پرکالری هستند هم نباید در مصرف این میوه خشک دچار افراط شوند.
چرا که اگر این میزان کالری اضافی دریافتی در طول روز سوزانده نشود به چربی تبدیل شده و چاقی می آورد.
اگر به فکر تناسب اندامتان هستید باید بدانید مصرف کم آلو خشک به دلیل خاصیت سیرکنندگی آن می تواند در چهارچوب یک رژیم غذایی کم کالری و ورزش به لاغری کمک کند اما مصرف بی رویه آن می تواند برعکس عمل کند و چند کیلو اضافه وزن روی دستتان بماند.
نفخ و گاز
آلو خشک حاوی کربوهیدرات ها و قندهای پیچیده است که در لوله گوارش تجزیه می شوند. بنابراین زمانی که قندها به کولون می رسند باکتری ها شروع به تغذیه از این کربوهیدرات های هضم نشده می کنند.
این باکتری ها مسئول ایجاد گاز معده و نفخ هستند. اگر عاشق آلو خشک هستید اما با خوردن آن دچار مشکلات ذکر شده می شوید می توانید قبل از خوردن مکمل حاوی آنزیم آلفا گالاکتوزیداز مصرف کنید. چون این آنزیم با شکستن کربوهیدرات های پیچیده قبل از رسیدن به روده باعث کاهش گازهای آن می شود.
مسئله قند خون
آلو خشک قند طبیعی زیادی دارد و زیاده روی در مصرف آن می تواند به افزایش قند خون منجر شود. با این حال این میوه خشک نسبت به میوه های شیرین دیگری مانند موز، هندوانه و سیب و غیره قند کمتری دارد.
آلو خشک همچنین حاوی فیبرهای محلول در آب است. یعنی اینکه تأثیر خیلی زیادی روی قند خون نمی گذارد.
این میوه خشک که شاخص گلیسمی پایینی دارد می توان از آن در کنار مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا استفاده کرد. بنابراین مصرف کم و معقول آن مشکلی ایجاد نمی کند. اما نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.
مسئله اعتیاد به ملین
آلو خشک به طور ویژه به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می شود. با این حال افرادی که از یبوست مداوم رنج می برند نباید به طور کامل به آلوخشک اعتماد کنند.
چون این مسئله ممکن است وابستگی به ملین ایجاد کند و بعد از یک دوره استفاده علائم اعتیاد به آن بروز کند.
اگر از این مشکل رنج می برید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. در طول روز آب بیشتری مصرف کنید و از بی تحرکی دور باشید. بهتر است بدانید که مصرف برخی داروها نیز باعث بروز یبوست می شود.
حرف آخر
حرف آخر اینکه آلوخشک بسیار مفید است و عوارض جانبی آن صرفاً در زمان زیاده روی بروز خواهد کرد.
شما می توانید روزانه یک تا دو عدد آلوخشک را با خیال راحت میل کنید و به خوبی از انرژی و خواص آن بهره مند شوید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت