نگاهی کوتاه بر سخنان مهم سردار سلیمانی / پس چه کسی می‌ماند؟ اینها همه مردم ما هستند

مدت ها است که جامعه به خاطر برخی خط کشی ها و تمایز قائل شدن ها، فضای تضاد و دوقطبی به خود گرفته است.
کد خبر: ۱۰۶۴۸۹۴
نگاهی کوتاه بر سخنان مهم سردار سلیمانی / پس چه کسی می‌ماند؟ اینها همه مردم ما هستند

یک نفر همچون سرلشکر قاسم سلیمانی با نگاهی ژرف به جامعه و همه اجزاء آن باید پیدا شود تا بگوید؛« اگر بخواهیم دائم از القاب بی‌حجاب و باحجاب یا اصلاح‌طلب و اصولگرا استفاده کنیم، پس چه کسی می ماند؟»

شاید هر فردی و هر شخصیتی به خود اجازه ندهد که درباره موضوع بی حجاب و بدحجاب یا اصلاح طلب و اصولگرا با چنین صراحتی سخن بگوید و این جریان دوقطبی و چند قطبی که باعث شده تا فاصله های میان افراد جامعه را زیاد کند، به نقد بکشد.

اما هنگامی که فردی همچون سردار سرلشکر قاسم سلیمانی احساس خطر کرده و وارد میدان می شود، این آتش به اختیاری درباره موضوع بسیار مهم از سوی یکی از فرماندهان ارشد سپاه مطرح می شود و اتفاقاً به هدف هم می خورد.

مدت ها است که جامعه به خاطر برخی خط کشی ها و تمایز قائل شدن ها، فضای تضاد و دوقطبی به خود گرفته و همین امر باعث بسیاری از معضلات و مشکلات اجتماعی و فرهنگی شده است.

شاید سردار به روی ماجرا اشاره کرده و عمق آن را به رسانه ها و دیگر کارشناسان واگذار کرده است تا هر چه بیشتر در این زمینه به بحث و بررسی بپردازند و اکنون که یکی از فرماندهان ارشد سپاه که نزد مردم محبوبیت بسیاری دارد در اینباره سخن گفته، پس لازم است به موضوع طرح شده از سوی او بیشتر پرداخته شود.

موضوع بی حجاب و با حجاب از نظر فرهنگی و اجتماعی یکی از موضوعات مهم جامعه است، هر فرد و هر شهروندی یک حقوق شهروندی دارد و حاکمیت هم یک حقوق حاکمیتی، البته هنوز درباره اجباری بودن حجاب بحث وجود دارد، اما آنچه که مسلم است، اسلام بر حجاب، هم برای زنان و هم برای مردان تأکید دارد. عرف و سنت ایرانیان نیز بر اساس پوشش بسیار مناسب استوار بوده است و اگر وضعیتی اینگونه در جامعه دیده می شود، تأثیر بسیاری از عوامل است که اکنون نمی خواهیم به آن بپردازیم.

اما تفکیک به این صورت و جامعه ایران را به چند شقه تقسیم کردن، باعث دودستگی هایی می شود که افراد را از یکدیگر دور می سازد و روابط اجتماعی با مشکلات زیادی روبرو می گردد، باید میان همه اقشار جامعه یک ارتباط صمیمی و سالم برقرار باشد تا این ارتباطات باعث تأثیرات مثبت خود بر افکار عمومی جامعه شود.

اگر تنها قشر بی حجاب یا بدحجاب با خود ارتباط داشته باشند و یا تنها قشر با حجاب ارتباطات درونی خود را حفظ کنند، فاصله میان این دو قشر باعث بروز تبعات اجتماعی و فرهنگی می شود که هم اکنون هم در جامعه وجود دارد.

چه بخواهیم چه نخواهیم، اقشاری از جامعه مسئله حجاب را به خوبی رعایت نمی کنند، اما همین قشر را نمی توان طرد کرد یا به تندی با آن برخورد نمود، بلکه با جذب در جامعه و احترام می توان به بازگشت آن و رعایت یک چارچوب حداقلی را از او توقع داشت.

اکنون بسیاری از خانواده ها در میان خود با نمونه کوچک تری از موضوع بی حجاب و باحجاب روبرو هستند، در اکثر خانواده ها برخی حجاب را کامل رعایت می کنند و برخی دیگر آن را ناقص پیاده می کنند، همین موضوع بی حجاب و با حجاب باعث دوری و کدورت هایی می شود که حتی برادر و خواهر را از هم دور می کند و روابط میان خانواده سرد می شود.

در این میان، هم آن قشر بدحجاب باید اندکی از خواسته های خود کوتاه بیاید و هم آن قشر با حجاب مقداری از سخت گیری ها کم کند، که ادامه این روند باعث معضلات زیادی خواهد شد که در آینده بیشتر بروز می یابد.

برای همین است که سردار سپاه اسلام می گوید؛«اینکه در جامعه مدام بگوییم او بی حجاب و این باحجاب است یا اصلاح طلب و اصولگراست، پس چه کسی می‌ماند؟ اینها همه مردم ما هستند. آیا همه بچه های شما متدین‌اند؟ آیا همه مثل هم هستند؟ نه. اما پدر، همه اینها را جذب می‌کند و جامعه هم خانواده شماست.»

سردار سلیمانی این سخنان را در پانزدهمین اجلاس روز جهانی مسجد که در تهران برگزار شد بیان کرده است، اجلاسی که در آن ائمه جماعت مساجد و بسیاری از متولیان مذهبی و فرهنگی شرکت داشتند و روی سخن او خطاب به آنها است.

فرمانده سپاه قدس دوخطر جدی علیه ایران را بیان می کند و میگوید؛«ما امروز با دو خطر مواجهیم. یک خطر داخلی که فتنه مذهبی است و دیگری خطر خارجی که تهاجم علیه جهان اسلام است. چه کسی امروز مسئول رشد الحاد و لاابالی‌گری در کشور است؟ آیا همه ما به وظایف خود عمل کرده‌ایم؟»

سردار سلیمانی میگوید؛ «وقتی من را مسئول حفظ یک پل می‌گذارند، باید بدانم که وظیفه‌ام فقط حفظ همین پل نیست بلکه این پل یک محیطی دارد اگر آن محیط سقوط کرد، پل هم سقوط خواهد کرد. اینکه بگوییم من هستم و بچه های حزب اللهی خودم، اینکه نمی‌شود حفظ انقلاب. امام جماعت باید بتواند با حجاب و بی حجاب را با هم جذب کند.»

حرف حساب سردار این است که مسئولین و متولیانی که باید در حوزه فرهنگی و اجتماعی جامعه کار می کردند، چه کردند؟ آنهایی که باید جاذبه بیشتری نسبت به دافعه داشته باشند، آیا اینگونه بوده است؟ یا این که دافعه قوی تری داشتند و باعث پراکندگی و دوری مردم از بدنه نظام اسلامی شده اند؟!

هنگامی که رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای مهر ماه سال ۹۱ در جمع روحانیون خراسان شمالی درباره برخورد با جوانان و زنان «بدحجاب» چنین می گویند؛«مدارا کنید، ممکن است ظاهر زننده‌ای داشته باشد (خب) داشته باشد. بعضی از همین‌هایی که در استقبالِ امروز بودند، در عرف معمولی به آن‌ها می‌گویند «خانم بدحجاب»؛ اشک هم از چشمش دارد می‌ریزد. حالا چه کار کنیم؟ ردش کنید؟ مصلحت است؟ حق است؟ نه، دل، متعلق به این جبهه است؛ جان، دلباخته‌ی به این اهداف و آرمان‌هاست. او یک نقصی دارد، مگر من نقص ندارم؟ نقص او ظاهر است، نقص‌های این حقیر باطن است؛ نمی‌بینند. ما هم یک نقص داریم، او هم یک نقص دارد. با این نگاه و با این روحیه برخورد کنید. البته انسان نهی از منکر هم میکند؛ نهی از منکر با زبان خوش، نه با ایجاد نفرت.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها