کارتتو حفظ کن دوستتو دزد نکن!

برداشت غیرمجاز از حساب بانکی شهروندان یکی از مهم‌ترین جرایم فضای سایبر است، متاسفانه وقوع این جرم بیشتر به علت عدم رعایت موارد ساده ایمنی از سوی کاربران و شهروندان می‌باشد که توصیه‌های پلیس فتا را جدی نمی‌گیرند.
کد خبر: ۱۰۵۸۵۱۳
کارتتو حفظ کن دوستتو دزد نکن!

با توجه به هشدارهای مکرر پلیس فتا درخصوص این که کارت بانکی خود را در اختیار دیگران نگذارید و رمز آن را هم اعلام نکنید، متاسفانه هنوز شاهد هستیم که برخی افراد به راحتی کارت بانکی به همراه رمز آن را در اختیار دیگران می‌گذارند.

شهروندانی که کارت خود را به همراه رمز بانکی آن در اختیار دوستان و آشنایان می‌گذارند تا مثلا قبوض آنها را به دلیل مشغله و گرفتاری پرداخت کنند یا شهروندانی که هنوز در خریدهای خود در فروشگاه‌ها برای پرداخت بها خرید کارت را با رمز در اختیار فروشنده می‌گذارند.

همین نکته ساده باعث می‌شود کسی که کارت را در اختیار دارد با فعال کردن رمز دوم و یادداشت کردن اطلاعات درج شده روی کارت بانکی به راحتی بتواند از حساب بانکی دیگران خرید آنلاین کرده و هزینه آن را با کارت شما پرداخت کند که این یک نوع برداشت غیرمجاز است یا فروشنده‌ای که روی دستگاه کارتخوان خود اسکیمر نصب کرده باشد با دانستن رمز بانکی شما اطلاعات کارت شما را کپی کرده و به راحتی می‌تواند از حساب شما به صورت غیرمجاز برداشت کند. لذا ضرورت دارد شما هنگام خرید خود کارت کشیده و رمز را وارد کنید و

به هیچ وجه رمز را به فروشنده نگویید. افرادی که قصد خرید آنلاین دارند نیز باید مراقب باشند در دام فیشرها و فیشینگ نیفتند.

فیشینگ طراحی یک صفحه بانکی یا درگاه پرداخت بانکی مثل صفحه اصلی بانک است البته با تغییر جزئی در آدرس آن.

کاربران باید در خریدهای آنلاین خود مراقب سایت‌ها و درگاه‌های پرداخت فیشینگ باشند که حتما درگاه بانکی با «HTTPS» شروع شده باشد و حتما هنگام وارد کردن اطلاعات بانکی از صفحه کلید مجازی استفاده کنند.

استفاده از صفحه کلید مجازی هنگام خریدهای آنلاین حتی کیلاگرها را در سرقت اطلاعات بانکی ناکام می‌گذارد.

وی یادآور شد: رعایت نکردن همین موارد ساده ایمنی که بارها از سوی پلیس فتا هشدار داده شده باعث شده کاربران به راحتی در دام مجرمان سایبری بیفتند و از حساب آنها برداشت‌های غیرمجاز خرد و کلان صورت گیرد. حتما به صورت دوره‌ای رمز بانکی خود (رمز اول و دوم) را تغییر دهید و رمزهایی را بگذارید که قابل حدس زدن و تشخیص از سوی دیگران نباشد. استفاده از شماره شناسنامه، تاریخ تولد و... برای رمز بانکی اشتباه است چراکه به راحتی رمز بانکی شما قابل حدس زدن است.

سرهنگ دوم محمدعلی آدینه‌لو - رئیس پلیس فتای زنجان

ضمیمه تپش جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها