به گزارش جامجم آنلاین به نقل از لست سکند، بنابر گفتههای تاریخدانی به نام ادواردو گالیانو، از قرن شانزدهم حدود 8 میلیون نفر در این کوه جان خود را از دست داده اند. هرچند منتقدان بر این باورند که این عدد اغراق آمیز است و به غیر از کشته شدگان، تمام افرادی که در کنار این معادن زندگی می کردند نیز در این رقم گنجانده شده اند. به هر حال صحبت راجع به تعداد این افراد کار سختی است اما به طور حتم این عدد بسیار بزرگ می باشد و به همین دلیل نیز Cerro Rico عنوان « کوه آدمخوار» را از آن خود نموده است.
در حالیکه بسیاری از مرگ و میرهای ایجاد شده در این کوه بر اثر بروز حوادث است، اما بیشترین تلفات آن مربوط به یک بیماری ریوی به نام سیلیکوزیس است که از تنفس گرد و غبار ناشی می شود. در معادن مدرن، نوک هر مته ای جریان مداومی از آب وجود دارد و همین آب جلوی انتشار گرد و غبار را می گیرد، اما در Cerro Rico چنین امکاناتی فراهم نیست. در اینجا گرد و غبار به پایین مجرا حرکت کرده و ریه های معدن چیان را پر می کند. زمانی که این گرد و غبار وارد ریه شود، بافت داخلی ریه را زخمی کرده و همین موضوع منجر به ایجاد علائم مزمن بیماری برونشیت مانند تب، درد سینه، کاهش وزن، ضعف و در نهایت مرگ می شود. تعداد بسیار اندکی از معدنچیان این کوه به سن چهل سالگی می رسند. بنا بر آمار انجمن محلی بیوه ها، هر ماه 14 زن بیوه می شوند.
امروز، این معادن به اندازه ی سابق یعنی قرن 18 ام ذخیره ی نقره ندارند و به همین دلیل شهر پوتوسی دارای رکود اقتصادی شده که آهسته آهسته اقتصاد آن را فلج میکند.
-
-
-
-
-
-
-
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
علی میرزابیگی، در گفت و گو با «روزنامه جامجم»:
«جامجم» روشهای مواجهه با کودکان در فضای مجازی و ضرورت سواد رسانهای بزرگترها را بررسی کرده است
درگفتوگو با دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور بررسی شد