رونمایی از بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی در کرمان

استان کرمان تا چند روز دیگر شاهد بهره‌برداری از بزرگ‌ترین سایت تولید انرژی خورشیدی کشور ، با ظرفیت 20 مگاوات و همزمان کلنگ‌زنی یک سایت خورشیدی دیگر با ظرفیت 100 مگاواتی خواهد بود تا علاوه بر گام برداشتن به سوی تولید انرژی پاک نوع جدید سرمایه گذاری خارجی را به عمل برساند.
کد خبر: ۱۰۵۴۰۶۲
رونمایی از بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی در کرمان

به گزارش جام‌جم، یکی از اقلام انرژی پاک، تولید برق از انرژی خورشید است که از 20 تا 25 سال پیش در کشورهای اروپایی بویژه آلمان به طور جد مورد توجه قرار گرفته و این درحالی است که این کشورها از آفتاب خوب و مطلوبی آنچنان که در کشور ما وجود دارد، برخوردار نیستند. تجدیدپذیر بودن، فراوانی، پایداری، دوستدار محیط‌زیست، قابلیت دسترسی و کاهش هزینه‌های برق از مزایای استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی است و انتظار می‌رفت در کشور ما که آفتاب خوبی دارد نیز این مهم از سال‌ها پیش مورد توجه قرار می گرفت، اما نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی خلیج‌فارس در همدان با عنوان اولین و بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور بود که بهمن ماه سال گذشته به بهره‌برداری رسید.

تجربه بزرگ کرمان

اما حالا از استان خشک و کویری کرمان خبر می‌رسد که بزودی دو نیروگاه 10 مگاواتی (معادل 20 مگاوات) در نزدیکی شهرستان ماهان در شمال این استان با حضور وزیر نیرو افتتاح خواهد شد که با این حساب افتخار ساخت بزرگ‌ترین سایت تولید انرژی خورشیدی به استان تاریخی کرمان خواهد رسید.

شمال استان کرمان در کنار مناطقی از استان یزد و خراسان جنوبی، محدوده‌ای را تشکیل می‌دهد که طبق پژوهش کارشناسان غربی، بهترین و باکیفیت‌ترین آفتاب ایران و خاورمیانه را (به لحاظ دما، میزان و زاویه تابش) دارد و می‌تواند مناسب‌ترین مکان برای راه‌اندازی سایت‌های تولید انرژی خورشیدی باشد.

بخش خصوصی و سرمایه گذاری خارجی

در این راستا اخیرا یک شرکت داخلی که شرکت مادر آن در کشور آلمان قرار دارد، سرمایه‌گذاری بزرگی را در این منطقه انجام داده است. این شرکت توانسته با جذب سرمایه 27 میلیون دلاری خارجی بزرگ‌ترین سایت تولید انرژی خورشیدی را در کشور راه‌اندازی کند.

مسعود ترکان، رئیس هیات مدیره این شرکت درباره این طرح به جام‌جم می‌گوید: در ساخت این دو پروژه 10 مگاواتی، صددرصد پیمانکاران و مهندسان و مشاوران ایرانی بودند، اما کل پروژه تحت نظارت سوپروایزرهای آلمانی ساخته شده است، ضمن این‌که 30 درصد از تجهیزات پروژه نیز یا از داخل تهیه شده و یا توسط خود شرکت تولید شده است و درکل عملیات ساخت آن اعم از پیمانکار و عملیات فنی و... صددرصد بومی بوده که این نشانگر این مهم است که مهندسان و پیمکانکاران کشورمان ظرفیت کافی را برای توسعه این نوع طرح‌ها در داخل دارند.

ترکان اشاره‌ای هم به اشتغالزایی این طرح بزرگ و مدت زمان احداث آن کرده و می‌افزاید: نرخ اشتغال پروژه به طور متوسط 300 نفر به صورت مستقیم و غیرمسقیم بوده است. این پروژه در مدت شش ماه ساخته شده، درحالی که موارد مشابه در کشورهای اروپایی 9 الی 10 ماه طول می‌کشد.

وی تصریح می‌کند؛ در واقع در تمام طول سال‌های گذشته خداوند این ظرفیت انرژی خورشیدی را به ما داده بود که از آن استفاده نمی‌شد و اکنون به این دلیل اجرایی شده که شرکت ساتبا و وزارت نیرو این ظرفیت بالقوه را به بالفعل تبدیل کردند، به این ترتیب که نرخ تعرفه خرید تضمینی برق تجدیدپذیر را افزایش دادند که این موضوع به عنوان یک مشوق برای بخش خصوصی به شمار رفت و حمایت‌های بعدی وزارت نیرو نیز باعث شد که ما امروز انرژی خورشیدی را در مقیاس صنعتی و نیروگاهی تولید کنیم، درحالی که در سال‌های گذشته از انرژی خورشیدی به صورت تزئینی در پارک‌ها و پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها استفاده می‌شد.

سایت خورشیدی 100 مگاواتی

علی‌اصغر نصراللهی، مدیرعامل برق منطقه‌ای استان کرمان نیز درباره طرح بزرگ نیروگاه خورشیدی کرمان به جام‌جم می‌گوید: برق مصرفی کل استان حدود 2300 مگاوات در پیک مصرف است که تولید 20 مگاوات برق توسط سایت نیروگاه خورشیدی ماهان کرمان، حدود یک درصد این برق را شامل می‌شود، و اگرچه این مقدار چندان زیاد نیست، اما چون انرژی پاک است، برای ما بسیار ارزشمند و گرانقدر است.

نصراللهی با اشاره به این‌که ما مجوزهای دیگری نیز درخصوص راه‌اندازی سایت‌های خورشیدی به سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی داده‌ایم، می‌افزاید: افتتاح این مجموعه 20 مگاواتی به عنوان پایلوت و گام مهمی در استان است که با توجه به این‌که بستر لازم هم اکنون آماده شده و با توجه به استقبال سرمایه‌گذاران خارجی و ورود بخش خصوصی داخلی امیدواریم در سال‌های آینده شاهد افتتاح نیروگاه‌های بزرگ‌تری باشیم.

مدیرعامل برق منطقه‌ای استان کرمان از اعطای مجوز برای ساخت و راه‌اندازی یک سایت خورشیدی 100 مگاواتی نیز سخن می‌گوید که ترکان، رئیس هیات مدیره شرکت سولار انرژی مکران درخصوص آن به جام‌جم گفت که این سایت بزرگ که برای ساخت آن 140 میلیون دلار سرمایه خارجی جذب شده،همزمان در روز افتتاح مجموعه 20مگاواتی، به دست وزیر نیرو کلنگ زنی خواهد شد.

فاطمه مرادزاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها