در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
او با اینکه سالها پیش خرس نقرهای جشنواره برلین را برای بازی در فیلم «آواز گنجشکها» به کارگردانی مجید مجیدی با خود به ایران آورد، اما هیچگاه اهل بزرگنمایی خود نبود و همیشه آرام و بیسروصدا کارش را ادامه داده. فیلمهای «بچههای آسمان»، «تولد یک پروانه»، «باران»، «بید مجنون»، «باغهای کندلوس»، «یک قدم تا خدا»، «من و زیبا»، «ترنج» و سریالهای «من پلیس نیستم» و «دردسرهای زیبا» از جمله کارهایی هستند که ناجی در آنها به ایفای نقش پرداخته.
بازی ناجی در فیلم سینمایی «نهنگ عنبر 2» به کارگردانی سامان مقدم بهانهای شد برای گفتوگو با او که ظاهرا از بی مهری سینما به بازیگران موسپیدکرده گلایهها دارد.
در سالهای اخیر حضور فعالی در کارهای طنز داشتید و ظاهرا همکاریتان با سامان مقدم (کارگردان) در چند کار تداوم پیدا کرده. شروع این همکاری به چه شکل بود؟
در «نهنگ عنبر1» سامان مقدم از من دعوت به بازی کرد و در نهایت از نتیجهاش راضی بود. بعد از آن هم برنامه «گاراژ 888» را به کارگردانی سام کلانتری برای شبکه نمایش خانگی تهیه کرد و دوباره در آنجا هم با ایشان همکاری داشتم تا رسید به فیلم «نهنگ عنبر2» و سریال «دیوار به دیوار» که در ایام نوروز به کارگردانی ایشان در شبکه 3 پخش شد و مورد استقبال هم قرار گرفت. کلا سامان مقدم کارگردان کاربلدی است که ذائقه مخاطب را میشناسد و میداند در هر زمانی چه بسازد که به دل مردم بنشیند.
در مورد نقشتان در «نهنگ عنبر2» توضیح میدهید؟
«نهنگ عنبر2» ادامه داستان زندگی ارژنگ صنوبر (با بازی رضا عطاران) است. در این قسمت هم مانند سری اول داستان، نقش دوست پدر ارژنگ صنوبر را بازی میکنم که همیشه کنارش است و کمکش میکند. «نهنگ عنبر2» طنز خوبی دارد که مردم آن را دوست دارند و بعد از بازی در آن مثل همیشه هر جا که من را میبینند ابراز لطف و تشکر میکنند.
از آنجا که بیشتر سکانسهایتان را با رضا عطاران روبهرو بودید، بازی مقابل ایشان روی بازی شما تاثیرگذار بود؟
رضا عطاران ذاتا بازیگری کمدی است. ایشان طنز را به معنای واقعی کلمه میشناسد و بازیگری بسیار خوشرو و خوشصحبت است که به بازیگر مقابلش در ارائه نقش بهتر کمک میکند.
نکتهای که در بازی شما خیلی به چشم میآید این است که هیچوقت کلمات رکیک و مبتذل را قاطی بازی طنزتان نمیکنید، خودتان چقدر بین این دو مقوله تفکیک قائل هستید؟
من هیچوقت در بازی هایم ادا درنیاوردهام و مخاطب را گول نزدهام. درست است که دست ما در بازی طنز تا حدودی بسته است، اما این دلیل نمیشود که برای خنداندن مردم به هر حرف و حرکتی متوسل شویم. من کلا وقتی فیلمنامه را میخوانم دیگر رضا ناجی نیستم. کاراکتر را مال خودم میکنم و با آن زندگی میکنم. یعنی کاری میکنم که وقتی یکی فیلم را میبینند فکر میکند که انگار دارد در فیلم زندگی میکند.
شما سابقه بازی در چهار فیلم مجید مجیدی را در کارنامه کاری خود دارید. به نظر شما چرا در سینما و تلویزیون ما وقتی بازیگری به سمت کارهای طنز میآید و در آن خوب دیده میشود، سیل پیشنهادهایی شبیه آن نقش به سمتش سرازیر میشود و تواناییهای دیگرش را بعضا نادیده میگیرند؟
نمیدانم، شاید بعد از حضور مداوم در چند کار طنز دیگر من را در نقشهای طنز ماندگار میبینند. طنز هم البته آدم خودش را برای کارگردانی، بازی و... میخواهد و خیلی وقتها کارهایی به اسم طنز ساخته میشود که اصلا طنز نیست. مردم هم متوجه این مسائل میشوند. چون آنها فیلمی را دوست دارند که بتوانند با آن همذات پنداری کنند. اخیرا هم من البته کارهای طنز خوبی بازی کردهام مثل «پا تو کفش من نکن» به کارگردانی محمدحسین فرحبخش که قرار است بهزودی اکران شود و همچنین مشغول بازی در فیلم سینمایی «دم سرخها» به کارگردانی آرش معیریان هستم.
خودتان نمیخواهید دوباره در فیلمهای جدی هم حضور داشته باشید؟
چند سال است که برای بازی در کارهای جدی دعوت نمیشوم و بالاخره من هم باید کار کنم تا زندگیام بچرخد. ضمن اینکه الان فیلمهای کمدی طرفداران بیشتری در جامعه دارند و فیلمسازان هم بیشتر بهدنبال ساخت این فیلمها هستند تا فیلمهای هنری. از طرفی دیگر در سینما کمتر نقشی برای شخصیتهای میانسال نوشته میشود و بیشتر کاراکترها جوان هستند. انگار پیشکسوتها فراموش شده اند . این در حالی است که در سینمای دنیا هنوز آل پاچینو، جک نیکلسون و... فیلم بازی میکنند.
شما برای بازی در فیلم «آواز گنجشکها» برنده خرس نقرهای جشنواره برلین شدید که دستاوردی بزرگ برای سینمای ایران محسوب میشود. آن زمان فکر میکردید این جایزه را بگیرید؟
نه، اما خدا خواست و این اتفاق افتاد. البته یادم هست در «آواز گنجشکها» صحنهها که فیلمبرداری میشد، به آقای مجیدی میگفتم درست بود؟ و آقای مجیدی میگفتند نتیجهاش را بعدا میبینی.
در پایان اگر ناگفتهای باقی مانده بفرمایید؟
امیدوارم قدر بازیگران موسپید کرده را تا وقتی زنده هستند بدانند.
ساناز قنبری
سینما
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود