عضو فراکسیون مدیریت شهری مجلس:

مدیریت شهری تهران نابرابری های فضای فرهنگی را کاهش داده است

عضو فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی با اشاره به توزیع عادلانه فضاهای فرهنگی در سطح شهر تهران، گفت: مدیریت شهری تهران با تدبیر و به شایستگی توانسته است ،نابرابری های فضای فرهنگی در تهران را کاهش دهد.
کد خبر: ۱۰۵۱۶۹۷
مدیریت شهری تهران نابرابری های فضای فرهنگی را کاهش داده است

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، روح الله حضرت پور، نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که ذهن یا فرهنگ انسان ها هدایت کننده و شکل دهندۀ رفتارها و کنش های اجتماعی روزمرۀ ماست، افزود:در میان منابع فرهنگی مختلف مانند خانواده، آموزش و پرورش که فرهنگ انسان ها را تحت تاثیر قرار می دهند، فضاهای فرهنگی شهری نیز بسیار تاثیر گذارند.

وی با تاکید بر نقش فضاهای فرهنگی در شکل دادن و هدایت رفتارهای اجتماعی افراد جامعه بیان داشت:فضاهای فرهنگی شهرها بهترین و آسان ترین راه در کاهش و از بین رفتن بسیاری از ناهنجارهای رفتاری افراد از جمله اعتیاد است.

نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فضاهای فرهنگی شهرها می توانند در ساختن ذهن و فرهنگ انسانها که هدایت کنندۀ رفتار آنان است، نقش داشته باشد.

وی با تاکید بر تاثیر توسعه زیرساخت های فرهنگی در تقویت هویت فرهنگی، گفت:هویت بخشی به شهر و حفظ رویکردهای ملی و فرهنگی مهمترین اهداف توسعه فضاهای فرهنگی است.

عضو فراکسیون مدیریت شهری با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه فرهنگ زیرساخت همه حوزه هاست، گفت: این واقعیتی است که اگر جامعه از نظر گفتمان سازی و فرهنگ سازی موفق شود، قطعا انسان ساخته می شود، بنابراین در وهله نخست برای حرکت در این راستا باید در مسیر توسعه و ساخت و ساز فضاها و مراکز فرهنگی گام برداریم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید از فضای فرهنگی موجود استفاده مطلوب صورت گیرد، بیان داشت: طبق استاندارد های موجود سرانه فضای فرهنگی برای هر فرد باید یک متر مربع باشد و اما در کشور ما فقط ١۵ سانتی متر مربع است و متاسفانه از فضاهای فرهنگی موجود نیز استفاده بهینه ای صورت نمی گیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بسیاری از شهر ها و شهرستان ها در سراسر کشور ، با کمبود فضاها و امکانات فرهنگی مواجه اند، گفت: این در حالی است که خوشبختانه به همت مدیریت شهری شاهد توسعه و روندرو به رشد توسعه و گسترش فضاهی فرهنگی در پایتخت هستیم.

وی در عین حال به ضرورت توزیع عادلانه فضاهای فرهنگی در سطح شهر اشاره و خاطر نشان کرد:این در حالی است که در سالهای اخیر توزیع فضاها و کالبدهای فیریکی مراکز فرهنگی و هنری در پایتخت در تمامی مناطق 22 گانه تهران صورت گرفته است.

به گفته این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه توجه به گسترش فضاهای فرهنگی در شهر نوعی سرمایه‌گذاری اجتماعی محسوب می‌شود،گفت: اقدام مناسب در گسترش فضاها و اماکن فرهنگی و هنری در سطح پایتخت منجر به کاهش نابرابری ها در دسترسی به سرمایه های فرهنگی شده است.

وی با بیان این مطلب که تهران به عنوان کلانشهر در توزیع فضاهای فرهنگی بسیار توسعه یافته است، افزود: امیدواریم سایر استانهای کشور نیز با الگو پذیری از مدیریت شهری پایتخت در این راستا گامهای موثری بردارند، چرا که هر گونه هزینه در این زمینه بهترین راهکار برای مقابله با آسیب های اجتماعی به شمار می آید.

به گفته این عضو فراکسیون مدیریت شهری ساخت و ساز و توسعه فضاهای فرهنگی مهمترین اولویت برای ارتقای سطح فرهنگی و در نتیجه کاهش مشکلات اجتماعی و ریشه کن کردن آسیب های اجتماعی محسوب می شود.

وی ادامه داد: در نهایت می توان گفت فضاهای فرهنگی که مراکز و نهادهای مختلفی از جمله میراث فرهنگی ، شهرداری ها ، وزارت ارشاد و سایر نهادهای متولی امور فرهنگی ، در تلاشند تا امکانات فرهنگی و رفاهی جامعه را گسترش داده و مدیریت کنند اما نکته اصلی نبود مدیریت واحد و تجمیع شده در این مراکز است بنابراین لازم است تدابیر لازم برای بهره گیری حداکثری از فضاهای فرهنگی موجود در سطح شهر صورت گیرد.

پروژه های شاخص فرهنگی شامل باغ موزه دفاع مقدس، باغ موزه قصر، سراسر نمای مقاومت (پانورامای دفاع مقدس)، پردیس تئاتر تهران، پردیس سینمایی ملت، پردیس سینمایی تماشا،پردیس آزادی، خانه موزه انتظامی و موره علوم و نجوم دار آباد تنها بخشی از پروژه های فرهنگی به شمار می آید که طی یک دهه اخیر از سوی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران ساخته و در اختیار اهالی و شهروندان تهرانی قرار گرفته است.

شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در ساخت فضاها و المانهای شهری به تاثیر گذاری آنها برهویت فضای شهری توجه دارد.

بررسی کمبودها و نیازهای شهر در زمینه فضاهای فرهنگی بخشی از رسالتهای این شرکت به شمار می آید و یکی از مهمترین سیاست شرکت توسعه فضاهای فرهنگی لحاظ کردن ریتم هماهنگ در گسترش فضاهای فرهنگی در تمامی مناطق 22 گانه شهر است.

شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، اولین مجموعه تخصصی برای مطالعه و امکان سنجی در خصوص مراکز فرهنگی و هنری به شمار می آید. این شرکت به شهر نگاه کلی و کلان داشته و تلاش می کند از فضاهای کالبدی شهر در مطلوب ترین حد ممکن برای مباحث فرهنگی اجتماعی بهره بگیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها