به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از روزنامه جام جم ؛ دختران ایرانی می خواهند از مهر امسال در رقابت های خارجی به میدان بروند و این یعنی انگیزه چند برابر دختران بسکتبالیست در بسکتبال داخلی. تمرینات بیشتر با روحیه بالاتر برای دخترانی که باید بعد از ۴۰ سال در بازی های بین المللی دیده شوند.
سعیده علّی یکی از همین دختران است که این روزها بیشتر تمرین می کند ، برنامه بدنسازی دارد و فیلم های آموزشی را از دست نمی دهد. ملی پوش بسکتبال ایران ، تجربه بیشتری از بازیکنان کنونی دارد و سابقه ۱۰ ساله در تیم ملی و بازی در رقابت های بین المللی بین دانشگاهی ، گارد راس تیم ملی را با قواعد این بازی در سطح دختران بسکتبالیست دنیا آشنا کرده است.
علّی به دلیل علاقه اش به بسکتبال و پایداری در فعالیت هایش در این چند سال ، صاحب ایده است و کسی است که می تواند درباره مسائل روز بسکتبال به خوبی صحبت کند.
او در گفت و گو با ما از کادر فنی تیم ملی آغاز کرد و درباره آمدن مربی خارجی برای دختران بسکتبال گفت: کادر فنی یا در راس آن خانم فریده هادوی هم یکی مثل ما . ایشان هیچ وقت فرصت نکردند توانمندی های خودشان را محک بزنند با اینکه به اعتقاد من از نظر فنی سطح بالایی دارند. خانم هادوی روانشناس خوبی است و تیم را به خوبی می شناسد و آوردن مربی خارجی در این شرایط بی انصافی در حق سرمربی تیم ملی است. من با این قضیه موافق نیستم.
گارد راس تیم ملی اما حضور مربیان خارجی در بسکتبال بانوان را به کلی رد نکرد و ادامه داد: همیشه سطح بالاتر از بسکتبال ما وجود دارد بنابراین باید از دانش مربیان خارجی استفاده کرد. وقتی لیگ ما به بازیکن خارجی نیاز دارد پس مربیان خارجی هم می توانند به بسکتبال ما کمک کنند . در این زمینه باید حامیان مالی خوبی داشت تا مربیان ممتاز بین المللی را به ایران آورد.
فدراسیون والیبال یک مشاور فنی مرد برای تیم ملی انتخاب کرد که سعیده علی وقتی با پرسش ما در همین خصوص و بکارگیری مشاور مرد در کادر فنی تیم بانوان بسکتبال روبه رو شد، گفت: مشاور مرد یا زن فرقی ندارد مهم علم افراد است . مشاور یا مدرسان مرد هم می توانند با توجه به علم شان و برای کمک به بسکتبال بانوان در برگزاری کلاس های آموزشی پیش قدم شوند.
فدراسیون جهانی بسکتبال (فیبا) به دختران محجبه اجازه داد از مهر امسال در رقابت های بین المللی بازی کنند و تیم ملی در این فاصله چند تورنمنت تابستانی را از دست خواهد داد اما علی زمان باقی مانده را به عنوان یک فرصت تلقی کرد و گفت: ما با این سرعت نمی توانستیم برای رقابت های بزرگ مانند قهرمانی آسیا آماده شویم. فرصت خوبی به بسکتبال ایران داده شد تا خودش را برای رقابت های آینده آماده کند. با برداشته شدن محرومیت ها ، پاییز طلایی بانوان بسکتبال از راه می رسد.
ایران بعد از ۴۰ سال دخترانش را به رویدادهای بین المللی بسکتبال خواهد فرستاد . رویدادهایی که فاصله ایران با مدعیان این ورزش را نشان خواهد داد. دختر بسکتبالیست ایران که چندین میدان بین المللی را در محدودیت های فیبا پشت سر گذاشت ، گفت: از سطح یک آسیایی ها یکی دو پله پایین تریم . مشکل اصلی ما بی تجربگی و نداشتن بازی های بین المللی است . در یکی از مسابقه ها به تیمی از روسیه که یکی از بهترین های بسکتبال دنیاست با اختلاف باختیم اما در بازی دوم با همان تیم نتیجه را با یک اختلاف واگذار کردیم. تفاوت ما با تیم های دیگر همین نکته است ؛ بازی نکردیم.
بازیکنان زیادی در گذشته بودند که بی انگیزه شدند و رفتند زیرا هرگز فرصت خودنمایی در رقابت های خارجی پیدا نکرده بودند. اما شرایط نسل کنونی بسکتبال دختران با دوره های قبل فرق دارد . علی درباره تفاوت های این نسل گفت: آنها انگیزه های قوی تری دارند. زمانی بازیکنان زندگی خود را پای بسکتبال می گذاشتند و به تیم ملی می رسیدند و دیگر همه چیز تمام می شد اما دختران بسکتبالیست امروز می دانند فضای بیشتری برای خودنمایی آنها باز شده است.
ساختار قامتی بسکتبالیست های دختر، سعیده علی را به داشتن تیمی بلند قامت در آینده امیدوار کرد. او گفت فدراسیون استعدادیابی کرد و دختران بلندقامت اردوی جداگانه دارند . وقتی پرسیدیم با چه طول قامتی ؟ گفت: در میان باتجربه ها بازیکنانی با قدهای ۱۹۴ ، ۱۹۶ و ۱۹۳ داریم . جوانان هم شرایط قدی خوبی دارند و با تمرینات بیشتر تیم بلند قدی خواهیم داشت. در آسیا تیم هایی مثل ازبکستان یا قزاقستان را دیده ام که بازیکنان آنها بلند قد هستند و بسکتبال را تکنیکی بازی می کنند. ما هم می توانیم به شرایط آنها برسیم . باید مثل آنها بیش از ۲۰ بازی خارجی در سال برگزار کنیم نه اینکه به طور اتفاقی روانه تورنمنت ها شویم.
فدراسیون بسکتبال بعد از مجوز فیبا هنوز برنامه ای برای بانوان بسکتبال اعلام نکرد اما علی شروع اردوها بعد از ماه رمضان را آغاز فعالیت های بانوان دانست و گفت: کار جدی تر ما بعد از ماه رمضان شروع می شود و فعالیت های پایدار بسکتبال بانوان بزودی کلید می خورد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت