امسال همزمان شدن این ایام با شروع فصل تابستان حجم بمراتب سنگینتری از عبور و مرور جادهای و مدخل شهرها را خواهیم داشت. حال پرسش این است که چه کنیم تحمل این بار بر مسافران عزیز و جادههای خسته کشورمان را تسهیل کنیم؟
دوستی میگفت «من با نرمافزار هرچه پیش آید خوش آید» زندگی میکنم! گفتم این نرمافزار در گوشی هوشمند نصب میشود یا در رایانه؟ گفت هیچکدام بخشی در اراده خانمم و بخشی از نرمافزار در اراده خودم است!
در توضیح بیشتر گفت: «ما اصلا اعتقادی به برنامهریزی که فقط به درد کلاسهای درس میخورد نداریم. هر وقت خانم تصمیم بگیرد که برویم وسایل مسافرتمان آماده است و کافیست عیال به اقوام زنگ بزند.
همه چیز هم سر راه هست. از نان و آب جوش تا سرویسهای بهداشتی مسیر. شب هم به هرجایی رسیدیم اتراق میکنیم و اگر نرسیدیم خدا برکت بدهد به چادر سفری و صندلیهای ماشین که به نوبت در آن میخوابیم.
اینجا بود که رمز و راز ازدحام چندساعته جادههای شمال یا ورودی و خروجی شهرها در تعطیلات روشن شد و مشخص شد چگونه میتوان یک راه چهارساعته را در 15 ساعت طی کرد. حال با خنده و بزن و بکوب یا با عصبانیت و اخم کردن بر همسفران و تلافی آن را بر سر جاده بیچاره یا دیگر رانندگان قانون مدار درآوردن.
ولی از قدیم گفتهاند گرهای که با دست باز میشود نباید با دندان باز کرد. مگر چه عیب دارد که شهروندان و هموطنان عزیز ما برای سفرهای خود با توجه به واقعیتهای جادهای، امکانات اقامتی، رستورانهای بینراهی و... برنامهریزی سفر داشته باشند و اینگونه نباشد که هم خود و هم دیگران را در معرض ترافیکهای چند کیلومتری قرار دهند.
کشور چهارفصل و پهناورمان جاذبههای گردشگری فراوانی دارد که در چهارگوشه پهنای آن گسترده است. حال که در ایام اینچنینی تراکم سفر در برخی جادهها به حدی است که سفر را غیرممکن و آن را تبدیل به عذابی تمامنشدنی میکند، شایسته است با برنامهریزی و انتخاب مقصدهای مناسب از هدر رفتن وقت خود و دیگران در جادهها جلوگیری کرده و اسباب لذت بردن همراهان خود از سفر را فراهم آوریم.
فراموش نکنیم در طول تابستان گذشته خستگی و خوابآلودگی بخصوص پس از صرف ناهار، بیتوجهی به جلو، سرعت غیرمجاز و سبقت غیرمجاز از مهمترین عوامل مرگ هموطنان بوده است. پس با پرهیز از این تخلفات حادثهساز، سفری بهیادماندنی را با همسفرانمان تجربه کنیم.
سرتیپ دوم پاسدار تقی مهری - رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت