به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صداوسیما، پایگاه روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی با قلم لوئیزا لاولاک نوشت: خونین ترین نبرد سوریه در استان ادلب خواهد بود که هنوز اتفاق نیفتاده است و جان حدود یک میلیون نفر در معرض خطر قرار دارد.
مردم از هر گوشه و کنار سوریه از جنگ در این کشور فرار می کنند ولی از پس دستمزد قاچاقچیان بر نمی آیند تا آنها را به مکانی دورتر ببرند.
اکنون نزدیک به یک میلیون نفر در یک استان در شمال غربی سوریه جمع شده اند و مضطرب، ترسان و بی اعتماد، چشم به آتش بس دارند.
این منطقه وسیع و اغلب کوهستانی در امتداد مرز جنوبی ترکیه به یکی از آخرین سنگرههای شورشیان تبدیل شده است.
در ماه های آتی، این استان می تواند به شدیدترین و خونینترین چالش برای نیروهای بشار اسد رئیس جمهور سوریه تبدیل شود؛ نیروهای بشار اسد در حال حاضر برای کنترل این نواحی که در شورش 2011 به دست تروریست ها افتاد مبارزه می کنند.
این روزنامه افزود: در توافقی که میان روسیه، ترکیه و ایران در ماه جاری امضاء شد، بخشی زیادی از خشونت در استان ادلب و سه منطقه دیگر سوریه متوقف شد اما اگر آتش بس بشکند و جنگ از سر گرفته شود، مخاطرات انسانی در این منطقه شمال غربی سوریه بسیار بالاست.
مرز ترکیه به شدت تحت کنترل است و نیروهای حامی دولت ماههاست که در حال نزدیک شدن به این منطقه هستند.
در سراسر این استان، ائتلافی از تروریست های نزدیک به القاعده را می توان دید که به شدت با دولت مخالف هستند و صدها هزار نفر غیرنظامی در این میان گرفتار شدند.
جنگ هفت ساله داخلی سوریه باعث آواره شدن بیش از 5 میلیون نفر شده است. در داخل سوریه حتی افراد بیشتری وجود دارند که دوست دارند کشور را ترک کنند اما گرفتار شده اند.
ترکیه، لبنان و اردن که هر کدام برای اسکان آوارگان قبلی با مشکل روبرو هستند مرزهایشان را بسته اند. رفتن به شرق به داخل خاک عراق خطر به دام افتادن به چنگ داعش را برایشان به همراه دارد بنابراین آوارگان در شرایطی دشوار زندگی می کنند و تمام آنچه که آنها می خواهند این است که خشونت پایان یابد.
همانطور که جنگ میان نیروهای دولتی سوریه و تروریست ها به پایان خود نزدیک می شود، استان ادلب به پناهگاه شبه نظامیان شورشی تبدیل شده است، شبه نظامیانی که تسلیم نیروهای دولتی نشده اند.
جمعیت این استان افزایش یافته است و دلیل افزایش جمعیت توافق دولت برای انتقال غیرنظامیان وجنگجویان از نواحی شمالی سوریه به این استان بود.
ساکنان می گویند افراد جدیدی که وارد ادلب می شوند دیگر جای کافی ندارند و آپارتمان ها پر شده است.
بسیاری از خانواده ها در چادر، خانه های گلی و حتی غار زندگی می کنند.
مدارس و بیمارستان ها و امکانات آنها به دست گروه های شورشی و شوراهای محلی تحت حمایت تروریست ها اداره می شود اما تحیلگران و دیپلمات ها می گویند نیروهایی که در این استان در حال قوت گرفتن هستند متعلق به گروه تحریر الشام است که یک گروه متعلق به القاعده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد