به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام سید علی قاضی عسگر در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به برخی مطالب در خصوص منصرف کردن مردم از رفتن به سفر حج افزود: بسیاری از زائران 15 سال است در نوبت سفر حج هستند و بیشتر آنان اولین بار است که می خواهند به بیت الله الحرام سفر کنند.
وی گفت: اگر چه ما با عربستان در خصوص مسائل بحرین، یمن، عراق و سوریه مشکلاتی داریم اما همه اینها مربوط به حوزه سیاسی است در حالی که در چند سال گذشته با سعودی ها توافق کرده ایم که موضوع حج را از مسائل سیاسی جدا کنیم و سعودی ها این مسائل را در حج دخالت ندهند.
نماینده ولی فقیه در امور حج افزود: سعودی ها تعهد داده اند که حرمت و عزت حجاج ایرانی را حفظ و نیاز های زائران ایرانی را برطرف کنند.
قاضی عسگر با بیان اینکه مبالغ پرداختی در عربستان از طرف ایران به دولت سعودی نیست گفت: همه هزینه هایی که در عربستان پرداخت می کنیم به شرکت های خصوصی داده می شود و آنها هم همکاری های خوبی با ما دارند.
وی با بیان اینکه توافق صورت گرفته با سعودی ها تضمین اجرایی است افزود: کارشناسان ما در دو ماه گذشته در بررسی های میدانی در عربستان به این نتیجه رسیدند که مشکلی برای زائران ایرانی در حج تمتع وجود نخواهد داشت.
سرپرست حجاج ایرانی بیت الله الحرام گفت: در توافقنامه آمده است که 10 نفر از حوزه کنسولی ایران از اول ماه شوال تا پایان محرم در مکه ، مدینه و جده مستقر می شوند و امور کنسولی زائران ایرانی را به عهده می گیرند.
قاضی عسگر با بیان اینکه 6 هزار و 500 نفر زائران ایرانی امسال به بیت الله الحرام مشرف می شوند افزود: ظرفیت بیشتر کاروان ها پر شده است.
نماینده ولی فقیه در امور حج گفت: ایده استفاده از مچ بند الکترونیک به 10 سال قبل باز می گردد و طرحی جدید از جانب سعودی ها نیست.
وی افزود: مچ بند های الکترونیکی طراحی و ساخت داخل است و اطلاعات محدود آن تنها در اختیار کارگزارن حج ایرانی قرار می گیرد و ربطی به سعودی ها ندارد.
قاضی عسگر گفت: خطبه های نماز جمعه مکه و مدینه را در شش ماه گذشته بررسی کردیم و متوجه شدیم حتی یک جمله علیه شیعیان در این خطبه ها مطرح نشده است و آنچه در فضای مجازی در این باره منتشر می شود دروغی بزرگ است.
نماینده ولی فقیه در امور حج افزود: آنچه در این باره در فضای مجازی منتشر شده از دو خطیب اردنی و مصری است و ربطی به خطبای مکه و مدینه ندارد.
وی گفت: با این حال بحث وهابیت را نمی شود منکر شد و ممکن است افرادی انفرادی کارهایی بکنند.
قاضی عسگر افزود: در توافقنامه با وزیر حج سعودی تصریح شده است که سعودی ها راحتی، سلامت، عزت، کرامت، امنیت و حرمت زائران ایرانی تا زمانی که در خاک عربستان هستند تامین می کنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج گفت: مدت سفر زائران بیت الله الحرام در مجموع 30 تا 34 روز است و مدت اقامتشان در مدینه هم بین 5 تا 6 روز خواهد بود.
وی افزود: روادید زائران ایرانی به صورت الکترونیکی صادر می شود و زائران پس از ورود به فرودگاه های عربستان بر اساس پرینت های این روادید اقدام به زدن مهر ورود می کنند.
قاضی عسگر گفت: همچنین توافق شده تا نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران کار انگشت نگاری را از زائران ایرانی انجام دهد و اطلاعات این انگشت نگاری را در اختیار طرف سعودی قرار دهد.
نماینده ولی فقیه در امور حج افزود: از خطبا و ائمه جمعه خواست تا مراقبت کنند و از بیان مطالبی که موجب نگرانی مردم می شود خودداری کنند.
وی گفت: برنامه های آموزشی زائران بیت الله الحرام در ماه مبارک رمضان آغاز خواهد شد.
قاضی عسگر افزود: بر اساس توافق های صورت گرفته همچون سالیان قبل نیمی از زائران ایرانی را شرکت های هواپیمایی ایرانی و نیم دیگر را طرف های سعودی جابه جا خواهند کرد.
وی گفت: کار پخت غذا برای زائران در مدینه به صورت آشپزخانه مرکزی خواهد بود و در مکه این کار در سه نقطه انجام خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در امور حج افزود: در قالب هیئت پزشکی افراد مجرب اعزام خواهند شد و طرح امداد و نجات را آموزش خواهد دید.
قاضی عسگر با اشاره به وجود آزمایشگاه و بیمارستان مجهز برای زائران در مکه گفت: درمانگاه هایی هم برای ارائه خدمات پزشکی به زائران در نظر گرفته شده است که 24 ساعته فعال خواهند بود.
وی افزود: توافق کرده ایم تا بتوانیم در منا هم از خیمه های جدیدی استفاده کنیم که امکان نصب کولر در آنها وجود دارد.
نماینده ولی فقیه در امور حج گفت: زائران ایرانی در رمی جمرات مطابق جدول زمان بندی سعودی ها عمل می کنند و ما هم تلاش می کنیم که رمی جمرات ایرانی ها در ساعات شلوغ انجام نشود.
قاضی عسگر افزود: در توافق جدید با سعودی ها تاکید شده است که کمیته مربوط کار پیگیری دریافت دیه شهدای منا را همچنان ادامه دهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت