لزوم حمایت تلویزیون از سینما
غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره چگونگی اجرای طرح ویژه ماه مبارک رمضان به جامجم گفت: امسال در این طرح قیمت بلیت از صبح تا ساعت 17 به صورت نیم بها و از ساعت 17 به بعد بلیتها به قیمت اولیه خودشان برمیگردند. همچنین آخرین سئانس اکران سینماها ساعت یک نیمهشب است و بعد از آن دیگر اکران نداریم تا صبح که مردم فرصت داشته باشند به فرایض دینیشان بپردازند.
او ادامه داد: دستورالعمل اجرای این طرح در سینماهای سراسر کشور و بر اساس یکسری ضوابط و چهارچوب معین است. حالا اگر مدیر سینمایی بسته به موقعیت جغرافیای سینمایش تشخیص داد که نیمهشب مخاطب ندارد، دیگر لزومی ندارد که سینمایش را تا آن ساعات باز نگه دارد. البته این نکته را هم یادآوری کنم که موفقیت اجرای این طرح بستگی به پتانسیل فیلمها در جذب مخاطب و برنامه ریزیهای تبلیغاتی که خود سینماها دارند، برمیگردد.
فرجی درباره شرایط نمایش فیلمها توضیح داد: امسال فیلمهایی که سقف تعداد ده هفته خود را تمام کردهاند، در طرح ویژه ماه رمضان میتوانند از ساعت 12 شب به بعد نمایش داشته باشند. فیلمهای اکران نوروز هم که ده هفتهشان به پایان رسیده است نیز میتوانند در این طرح ویژه ماه رمضان از ساعت 12 شب به روی پرده سینماها بروند.
او با تاکید بر لزوم حمایت تلویزیون از سینما تصریح کرد: مهمترین بخش تبلیغات، حمایت سیمای جمهوری اسلامی ایران است. این مهم دیگر ثابت شده که دقیقا هر سالی که تلویزیون از این طرح حمایت کرده و تبلیغات مثمر ثمری ( از جمله پخش آگهی، زیرنویس و...) کرده، مردم از اجرای این طرح در سینماهای کشور اطلاع پیدا کردند و در نهایت خروجی خوبی حاصل شده.
رونق گیشه
داوود موثقی کارگردان و تهیهکننده سینما که فیلمش «دو عروس»، به عنوان اولین فیلم اکران در ماه رمضان دیروز روی پرده رفت در گفتوگو با جامجم تصریح کرد: اکران فیلم «دو عروس» در این ماه به دلیل توافقات بین پخشکننده فیلم (پویافیلم) و سینمادارها بود.
او با انتقاد از شرایط اکران در سینماها توضیح داد: مقوله اکران فیلمها از معضلات جدی سینمای ایران است. با اینکه سالنسازی زیاد شده اما تولید فیلم همچنان بسیار بیشتر از ظرفیت سالنهای موجود است و به همین دلیل فیلمها را در اکثر سینماها به صورت گردشی اکران میکنند و اتفاقا همین سئانس گردشی است که مردم را دچار سردگمی میکند. مشکلات پخش و اکران در سینمای ما باعث فیلم سوزی و از بین رفتن انگیزه بخش خصوصی برای فیلمسازی میشود.
موثقی افزود: سالها اکران ماه رمضان از اکرانهای سخت و سرد سال بود. چرا که در این ایام مردم معمولا سینما رفتن را جزو اولویتهای آخر خودشان قرار میدهند، اما از زمانی که «طرح ویژه ماه مبارک رمضان» راهاندازی شده گیشه سینماها رونق پیدا کرده. افزایش تعداد سئانس فیلم ها، بلیت نیمبها در نیمی از سئانسهای روز و... از مکانیزمهای مثبتی بوده که باعث افزایش تعداد مخاطبان سینما شده. فیلم «دو عروس» از دیروز در برخی از سینماهای تهران روی پرده رفته و از هفته آینده در دیگر سینماهای تهران و همچنین شهرستانها روی پرده میرود.
نقش موثر رسانه ملی در اطلاعرسانی
رضا سعیدیپور، مدیر پردیس سینمایی آزادی با مثبت ارزیابی کردن «طرح ویژه ماه مبارک رمضان» برای سینماها به جامجم گفت: در وهله اول اینکه فیلم خوب در هر فصل و زمانی که اکران شود فروش خودش را میکند. منتها طرح ویژه ماه مبارک رمضان این امکان را به خانوادهها میدهد که در بعد از ساعات افطار و زمانی که به خیابانها میآیند زمان بیشتری برای رفتن به سینما داشته باشند.
او تصریح کرد: سینماها در این روزها 12 شب به بعد هم باز هستند و چنانچه بخواهیم رونق بهتری بگیرند باید نهادهای مختلف از آن حمایت کنند. تبلیغات شهری و بویژه حمایت رسانه ملی (به صورت تیزر یا زیرنویس) قطعا در مطلع کردن مردم از اجرای این طرح موثر خواهد بود. چرا که هنوز خیلی از مردم نمیدانند که در این ماه بلیت سینماها تا ساعت 5 بعدازظهر نیم بهاست. ضمن اینکه ما در ماه مبارک رمضان بسته به استقبال مردم از فیلمها تا ساعاتی بعد از نیمهشب هم فیلمهای موردنظر مردم را اکران میکنیم.
فیلمهای در صف انتظار
اکنون فیلمهای سینمایی «ویلاییها»، «نهنگ عنبر؛ سلکشن رویا»، «نقطه کور»، «برادرم خسرو» و «تیکآف» در حال اکران هستند و نمایش آنها در ماه رمضان نیز ادامه دارد و چنانچه به کف فروش برسند به جای آنها «زیر سقف دودی» به کارگردانی پوران درخشنده در گروه سینمایی آزادی، «رگ خواب» ساخته حمید نعمتالله در گروه استقلال، «کارگر ساده نیازمندیم» به کارگردانی منوچهر هادی در گروه کوروش، «ساعت پنج عصر» ساخته مهران مدیری در گروه قدس و «مادر قلب اتمی» به کارگردانی علی احمدزاده در گروه ماندانا اکران خواهند شد.
ساناز قنبری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت