فروپاشی خانواده‌ها با فضای مجازی

شاید شما هم نمونه‌های مشابهی را شنیده یا دیده باشید؛ شوهری که با نامزد سابقش در شبکه‌های اجتماعی ارتباط دارد یا مردی که با زنان دیگر ارتباط‌های مجازی از طریق شبکه‌های تلفنی و در حد چت خصوصی دارد.
کد خبر: ۱۰۲۱۵۲۱
فروپاشی خانواده‌ها با فضای مجازی
برخی از مردان نام این رابطه‌ها را که البته به دور از چشم همسرشان شکل می‌دهند، دوستی‌های اجتماعی می‌گذارند و اصلا به آنها به دیده خیانت به همسرشان نگاه نمی‌کنند. زنان نیز بعد از کشف رابطه‌های همسران‌شان در مقابل این رفتار آنها درمانده می‌شوند و نمی‌دانند چه نامی برای آن بگذارند و گاهی آن را به نوعی خیانت جزئی تعبیر می‌کنند، چون از نظر آنها هنوز خیانت با تمام ابعاد و فجایعش اتفاق نیفتاده و زندگی‌شان روال سابق را دارد.

برخی محققان معتقدند یک‌پنجم مردان ترجیح می‌دهند به جای محبت‌کردن به همسرانشان خود را با گوشی‌های هوشمند سرگرم ‌کنند. تحقیقات نشان داده است کار کردن با گوشی تلفن همراه قسمتی از مغز را فعال می‌کند که هنگام صحبت‌کردن یا برقراری احساسات با همسر، فعال است.

استفاده از شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه به‌اندازه‌ای گسترده شده که بر ابعاد مختلف زندگی از جمله ارتباط انسان‌ها با یکدیگر تأثیر گذاشته است. این تأثیر گاهی مثبت و گاه منفی بوده، اما یکی از مسائلی که بتازگی روی آن تأکید زیادی می‌شود، تأثیر استفاده از این شبکه‌های اجتماعی بر افزایش تعارض‌های زندگی زناشویی است؛ به‌طوری‌که برخی معتقدند بخشی از افزایش آمار طلاق به این مسأله برمی‌گردد.همیشه با ورود فناوری‌های جدید بخصوص فناوری‌های ارتباطی، بحث فرهنگ و تأثیر این فناوری‌ها بر فرهنگ جامعه داغ می‌شود. شبکه‌های اجتماعی بویژه شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه،طیف وسیعی از اقشار مختلف جامعه را در گروه‌های مختلف سنی، فکری و فرهنگی درگیر خود کرده است. کمتر از چهار سال است اپلیکیشن‌های ارتباطی تلفن همراه مانند وایبر، واتس‌اپ، لاین، تانگو، تلگرام و... پا به زندگی ایرانی‌ها گذاشته‌اند، اما در همین مدت کوتاه، به یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر زندگی بسیاری از ما تبدیل شده‌اند. استفاده از شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه بر ابعاد مختلف زندگی انسان‌ها اعم از ساعت خواب و خوراک، سلامت جسمی و روحی و مهم‌تر از همه، ارتباط انسان‌ها با یکدیگر تأثیر گذاشته است. تأثیر استفاده از این شبکه‌های اجتماعی بر افزایش تنش‌ها و تعارض‌های زندگی زناشویی است؛ به‌طوری‌که برخی معتقدند این شبکه‌ها خانواده‌های بسیاری را درمعرض فروپاشی قرار داده و بخشی از افزایش آمار طلاق به این مسأله برمی‌گردد. استفاده دائم از رسانه‌های اجتماعی صدمه‌های جدی به شادی زوجین زده وحتی ممکن است به جدایی بین آنان منجر شود. خیانت در شبکه‌های اجتماعی به‌صورت خزنده و تدریجی اتفاق می‌افتد. استفاده نادرست از شبکه‌های اجتماعی، روابط زوجین را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

رعایت نکاتی مانند ارتباط نداشتن با کسانی که آنها را در فضای مجازی نمی‌شناسیم، اعتماد نداشتن به اطلاعاتی که از کانال‌های مختلف منتقل می‌شود، بررسی صحت و سقم اطلاعات و استفاده محدودتر از این فضا بویژه زمانی که اعضای خانواده در کنار هم حضور دارند، می‌تواند به کاهش آسیب‌ها در این زمینه کمک کند.

ایوب ابراهیمیان

قاضی دادگستری کرج

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها