امیرخسرو فخریان در گفت و گو با جام جم آنلاین با اشاره برلزوم افزایش سهم فروشگاه های زنجیره ای در برنامه ششم توسعه گفت: هدف از تشکیل و احداث فروشگاه های زنجیره ای در کشور اصلاح، بهبود و بهره وری نظام توزیع کشور به منظور ارائه خدمات بهتر به مردم است.
رئیس اتحادیه فروشگاه های زنجیره ای به تنوع کالا در فروشگاه های زنجیره ای اشاره کرد و گفت: درصد تخفیف هایی که روی کالاهای موجود در فروشگاه های زنجیره ای اعمال می شود، متفاوت است اما معمولا میانگین تخفیفات سبد کالا در فروشگاه های زنجیره ای از ۵ تا ۲۰ درصد است.
فخریان در ادامه یکی از معضلات بازار خرده فروشی را ریسک وصول مطالبات برای فروش کالا عنوان کرد و ضمن اعلام آنکه ریسک وصول مطالبات فروش کالا در فروشگاه های زنجیره ای نیست، گفت: تولیدکنندگان در زمان ارائه کالا به فروشگاه های زنجیره ای دیگر نگران ریسک وصول مطالبات نیستند و نسبت به فروشگاه های زنجیره ای اطمینان خاطر بیشتری دارند.
وی همچنین کاهش هزینه های انبارداری کالا و تخلیه بار و فاصله تولید و مصرف را از دیگر مزیت های فروشگاه های زنجیره ای عنوان کرد و افزود: در سیستم سنتی کالا برای آنکه به دست مصرف کننده برسد، مسیر طولانی را از تولید کننده گرفته تا شرکت پخش، بنکدار و خرده فروشی طی می کند و در چنین شرایطی کالا باید چندین بار تخلیه و بارگیری شود و در انبارهای بنکدار، مغازه دار، شرکت پخش بماند و همین مسئله موجب می شود که تولیدکننده دیرتر به پول خود برسد اما در فروشگاه زنجیره ای کالا در کوتاه ترین زمان ممکن از تولیدکننده به مصرف کننده می رسد.
رئیس اتحادیه فروشگاه های زنجیره ای همچنین افزایش قدرت خرید مردم و تقویت سبد خانوار را از دیگر نتایج ورود فروشگاه های زنجیره ای به اقتصاد کشور ذکر کرد و گفت: اکثر کارخانه های ما پایین تر از ظرفیت اسمی خود تولید می کنند، مسلما با فروش بیشتر محصولات تولیدکننده، حجم تولیدات تولیدکننده نیز بالا می رود و به این ترتیب اشتغال زایی در کشور نیز رشد و توسعه پیدا می کند.
فخریان در عین حال تصریح کرد: تمام تلاش فروشگاه های زنجیره ای بر این است که فاصله تولید تا مصرف کاهش پیدا کند و کالا مستقیما از تولیدکننده به مصرف کننده برسد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه فروشگاه های زنجیره ای کالا و محصولات را در حجم بالا و به صورت یکجا از تولیدکننده خریداری می کنند و سود کمتری را برای خود در نظر می گیرند، این نتیجه حاصل می شود که کالا با قیمت مناسب تری به دست مصرف کننده برسد.
فخریان همچنین ضمن اعلام اینکه ۲۵ هزار نفر در بخش فروشگاه های زنجیره ای کشور به صورت مستقیم به فعالیت مشغول هستند و 2500 شعبه فروشگاهی در مجموعه اتحادیه فروشگاه های زنجیره ای کشور وجود دارد، افزود: تا کنون بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی و دولتی در این حوزه انجام گرفته است.
وی با تاکید بر ضرورت رشد و توسعه فروشگاه های زنجیره ای در کشور گفت: نیازمند آن هستیم که در سال ۹۶ به توسعه فروشگاه های زنجیره ای کشور سرعت بیشتری ببخشیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد