چای زردچوبه
چای زردچوبه، یکی از مهمترین روشهای سم زدایی از کبد است. این ماده، کیسه صفرا را تحریک میکند و سبب تولید صفرا میشود. کبد از مایع صفرا برای سم زدایی استفاده میکند. زردچوبه گیاهی از خانواده زنجبیل است و در برخی از کشورها مانند هند، بیشترین کاربرد را دارد.رنگ زرد زردچوبه به دلیل مادهای به نام کورکومین است که سبب تحریک صفرا میشود. معمولا برای تهیه چای زردچوبه از زردچوبه و زنجبیل تازه، فلفل سیاه، دارچین، شیر نارگیل و عسل استفاده میشود که هریک خواص فوق العادهای دارند.
کاکائوی تلخ
براساس یک تحقیق مشخص شده که مصرف کاکائوی تلخ برای افراد مبتلا به بیماریهای کبدی همانند یک مرهم عمل میکند و میتواند سبب بهبود بیماری آنها شود.
سیب
سیب دارای پکتین است که میتواند به فلزات سنگین موجود در بدن متصل شده (بخصوص در روده بزرگ) و باعث دفع آنها از بدن شود. این کار بار کبدی را کاهش داده و ظرفیت سم زدایی آن را افزایش میدهد.
کلم
کلمها دارای خاصیت سم زدایی قوی برای کبد بوده و دارای موادی هستند که بعضی سموم مثل نیتروزامینهای موجود در دود سیگار و آفلاتوکسین موجود در بادام زمینی را در بدن خنثی میکنند، همچنین حاوی موادی بنام گلوکوزینولات هستند .
تمر هندی
مصرف این میوه پس از صرف غذا به هضم و جذب مواد غذایی کمک میکند، رگههای فیبری یا آوندهای چوبی آن ملین بوده و رفع کننده یبوست و التیامدهنده هموروئید (بواسیر) است. این میوه سرشار از ویتامین C است، بنابراین مصرف آن برای کسانی که اختلالات کبدی دارند، مناسب بوده، از دیگر خواص این میوه خاصیت اشتهاآوری آن است. برای این منظور باید پیش از غذا کمی میل شود.
دارچین
دارچین یکی از ادویههایی است که میتواند به عملکرد خوب کبد کمک زیادی بکند. توصیه میشود، این ادویه مفید را به غذاها اضافه کرده و از خواص آن استفاده کنید.
سیر و پیاز
مواد غذایی سرشار از گوگرد جزو مواد غذایی مفیدی هستند که به روند سم زدایی از بدن که در کبد انجام میشود، کمک زیادی میکنند، کبد از مولکولهای گوگردی برای مقابله با آفت کشها و سمومی استفاده میکند که از طریق مصرف مواد غذایی وارد بدن میشوند.از بین مواد غذایی حاوی گوگرد میتوان به سیر، پیاز، کلم، کلم بروکلی و گل کلم اشاره کرد. بهتر است این مواد غذایی به صورت خام مصرف شوند، چون فرایند گرمایشی میزان مواد و عناصر مغذی این مواد غذایی را کاهش میدهد.
کنگرفرنگی
آرتیشو تولید صفرا را افزایش میدهد. یکی از کارهای صفرا این است که سموم بدن را از طریق روده پاک میکند. ۳۰ دقیقه بعد از خوردن مقداری آرتیشو، ترشح صفرا تا ۱۰۰ درصد افزایش مییابد. ۱۰ تا ۲۰ عدد برگ آرتیشو را در نیم تا یک لیتر آب و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید و در طول روز بعد از غذا از این محلول میل کنید.
عسل
هر آنچه که از تلاش زنبورهای عسل به دست میآید کبد را در سلامت نگه میدارد. توصیه میکنیم هر روز چند قاشق چایخوری عسل میل کنید، مصرف روزانه عسل یک عادت خوب است که به سلامتی بدن کمک زیادی میکند.
میوههای غنی از آنتی اکسیدان
این میوهها شامل آلو، کشمش، زغال اخته، شاتوت، توت فرنگی، تمشک، پرتقال، گریپ فروت سرخ، طالبی، سیب و گلابی هستند. طی فرایند سم زدایی یا تصفیه کبد، تعداد زیادی رادیکال آزاد تولید میشود که برای سلامت کبد مضر هستند. آنتی اکسیدانها از کبد در برابر آسیب رادیکالهای آزاد، محافظت میکنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت