به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، شبکه خبری انبیسی با اشاره به منابع مختلف اطلاعاتی و نظامی درباره سناریوهایی که واشنگتن ممکن است در مقابل برنامه موشکی و هستهای پیونگ یانگ اتخاذ کند گزارشی منتشر کرده است.
در این گزارش آمده است: هر دوی این سناریوها بخشی از تغییر رویکرد آمریکا در قبال کره شمالی است که پیش از دیدار دونالد ترامپ رییسجمهور آمریکا با شی جینپینگ، همتای چینیاش آماده و تدوین شده است.
کاخ سفید امیدوار است که چین برای افزایش نفوذ خود بر پیونگ یانگ از طریق دیپلماسی و یا افزایش تحریمها دست به اقدامات بیشتری بزند اما اگر نتواند برای رسیدن به این سیاست طرف چینی خود را متقاعد کند و همزمان کره شمالی به توسعه تسلیحات هستهای خود ادامه دهد گزینههای دیگری نیز وجود دارد که آمریکا میتواند از آنها استفاده کند.
اولین و مناقشهآمیزترین این اقدامات که اکنون از سوی آمریکا در حال بررسی است استقرار تسلیحات هستهای در کره جنوبی است.
خروج کامل تسلیحات هستهای آمریکا از کره جنوبی 25 سال پیش عملی شد. بازگرداندن این بمبها اولین استقرار هستهای خارجی از زمان پایان جنگ سرد خواهد بود که بی هیچ چون و چرایی اقدامی تحریکآمیز توصیف میشود.
یکی از مقامات اطلاعاتی آمریکا که در بازنگری سیاست آمریکا نسبت به کره شمالی نقش دارد، در این باره توضیح میدهد: ما در قبال این کشور 20 سال دیپلماسی و تحریم را اجرا کردیم و با تمام این اقدامات در متوقف کردن برنامه هستهای کره شمالی ناکام بودهایم. من از شرایط پیش از جنگ یا شرایط شبه جنگی حمایت نمیکنم اما گمان هم نمیکنم که استقرار تسلیحات اتمی ارزش هزینه آن را داشته باشد.
این مقام اطلاعاتی با این حال تاکید میکند که کشورش امروزه در حال دست و پنجه کردن با یک شرایط جنگی است.
وی همچنین نسبت به تقارن منافع آمریکا و چین در مساله کره شمالی برای یافتن یک راهحل دیپلماتیک در این مساله ابراز تردید کرد.
همزمان جیمز استاوریدیس دریادار بازنشسته آمریکایی در این باره عنوان میکند: من گمان نمیکنم که استقرار تسلیحات هستهای در کره جنوبی ایده خوبی باشد. به نظر من این اقدام تنها طرف کرهای را جریتر میکند.
وی همچنین خاطرنشان میکند: همچنین من فکر نمیکنم که اجرای این ایده نتیجهبخش باشد چرا که استفاده آمریکا از سلاح هستهای علیه پیونگ یانگ اقدامی کاملا غیرممکن است.
علاوه بر این دو منبع نظامی نیز میگویند رهبری نیروهای هوایی نیز در این میان از استقرار تسلیحات هستهای در کره جنوبی حمایت نمیکند.
به عنوان یک جایگزین، این فرماندهی در حال استفاده تمرینی از حملات موشکی دوربرد با بمبافکنهای استراتژیک است تا در صورت لزوم این بمبافکنها را به منطقه کره ارسال و آنها را در خلیج گوام و سایر نقاط این شبه جزیره مستقر کند.
مارک لیپرت، سفیر سابق آمریکا در کره جنوبی نیز معتقد است استقرار تسلیحات هستهای در کره جنوبی ایده بسیار بدی است چرا که هدف آمریکا در ایجاد جهانی عاری از تسلیحات هستهای و همچنین حاکمیت اخلاقی کره جنوبی نسبت به خلع سلاح هستهای از این شبه جزیره را تضعیف میکند.
گزینه دیگری که در مقابل مقامات آمریکایی وجود دارد ترور کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و سایر مقامات عالیرتبه این کشور است که مسئولیت کنترل برنامههای موشکی و هستهای آن را بر عهده دارد.
به گفته لیپرت، مطرح کردن چنین ایدهای اساسا یک پسرفت است.
وی که در دوران باراک اوباما، رییسجمهور سابق آمریکا به عنوان معاون وزیر دفاع خدمت میکرد در این باره تشریح میکند: گفتگوها درباره تغییر رژیم و تغییر سیاسی در این کشور باعث آن خواهد شد که چین نگرانیهای خود در این پرونده را متوقف کند و باعث میشود که آنها در مسیر برعکسی که ما به دنبال آن هستیم حرکت کنند.
استاو ریدیس به عنوان یکی از فرماندهان سابق ناتو نیز در این باره میگوید که ترور و براندازی همواره یک استراتژی است اما برای زمانی که شما با یک رهبر فوق ترسناک و غیرقابل پیشبینی مواجه هستید. اما سوالی که باید شما از خود بپرسید این است که فردای روز ترور کیم جونگ اون چه اتفاقی میافتد؟ من فکر میکنم که در کره شمالی پیشبینی این وضعیت بسیار مشکل خواهد بود.
گزینه سوم که یک اقدام ترکیبی محسوب میشود نفوذ نیروهای ویژه آمریکایی و کره جنوبی در کره شمالی به منظور نابود کردن زیرساختهای کلیدی چون پلها و زیرساختهای موشکی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد