یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
مثلا فرض بفرمایید این همه پزشک و کارشناس محترم تغذیه درباره مصرف چیپس و پُفک هشدار میدهند، چقدر در کاهش تولید و مصرف این مواد غذایی تاثیر داشته است؟ همین الان که دارم این یادداشت را مینویسم و از پشت مونیتور نیمخیز میشوم و میز همکارانم را نگاهی میاندازم، متوجه میشوم با تلاشی تحسین برانگیز مشغول صرف پفک و چیپس و دیگر خوراکیها و نوشیدنیهای مجاز هستند، مصرف نوشابههای گازدار را هم بیفزایید!
اصلا از صبح تا شب میگویند بحران آب جدی است، صرفهجویی در مصرف آن ضروری است و حتی گفتهاند اگر هر نفر، ده درصد هم صرفهجویی کند، مشکل کم آبی مملکت برطرف میشود، اما چقدر این هشدارها و نصیحتها را جدی میگیریم، چقدر در دوُر و بَر خودمان مردمی را دیدهایم که شیلنگ آب به دست حیاط و خودروشان را آبیاری میکنند؟!
برعکس آن را هم داریم، این همه بزرگان، رسانهها و اهل قلم و فرهنگ سفارش میکنند که کتاب بخوانید، سرانه مطالعه پایین است، خانوادهها لطفا جوانها و نوجوانها و کودکانشان را به مطالعه عادت دهند و تشویق کنند و... چقدر این اتفاق میافتد؟
انگار ما ایرانیها دیگر گوشهایمان پُر از پند و نصیحت شده است، این سفارشها در گوشمان فرو نمیرود. حالا حکایت یادداشت آخر سالی همین شده است، میخواستم اول بگویم و بنویسم که در گوشهای از تعطیلاتتان برای کتاب هم جایی بگذارید، دقایقی از بازارگردیها و مراکز خرید رفتنهایتان را هم بگذارید برای یک کتابفروشی مظلوم و مهجور و میان انواع عیدیها و هدیههای نوروزی یک کتاب لاغر و کوچک هم جا دهید، شعری بخوانید، داستانی هدیه دهید تا خاطرهاش سالها بماند، میخواستم همه اینها را بنویسم که یاد سطرهای بالا افتادم و این که گوشتان از این پندهای بزرگان پُر است، پس با اجازه آقای فردوسی، به قول غربیها شیفت میکنیم روی حافظ و از زبان جنابشان برایتان کلی عُمر دراز وُ همراه با سلامتی آرزو میکنیم:
حافظ گرت ز پند حکیمان ملالت است
کوته کنیم قصه که عمرت دراز باد
سینا علیمحمدی
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد