به گزارش جام جم آنلاین، با وجود اتخاذ تدابیری امنیتی مانند دوربین مداربسته، نگهبان و سیستمهای حفاظتی بانکها، صرافی ها و طلافروشی بهترین سوژه برای سارقان مسلح است، حتی اگر در یکی از شلوغترین نقاط شهر باشد اتفاقاتی که کماکان در نقاط مختلف شهرها طی سالیان متمادی شاهد آن بودهایم.
دزدی از صرافی در خیابان فردوسی و مجروح کردن مرد صراف
در تاریخ 28 بهمن داماد و برادر زن وارد صرافی ونیز در فردوسی شدند و با مجروح کردن مرد صراف با شلیک گلوله مقداری دلار و یورو را به سرقت بردند، از راه رسیدند. ساعت 10 صبح، خودروی سفید رنگ «ون» پلیس وارد خیابان فردوسی شد. سارقان بعد از گذشت تقریبا 6 روز بعد از سرقت در یکی از شهرهای غربی کشور دستگیر شدند تا اینکه متهمان در محل سرقت حاضر شده تا به شرح جزئیات سرقت مسلحانه شان بپردازند.
سرقت از خودروی حامل پول بانک پاسارگاد
از سوی دیگر در تاریخ 5 بهمن نیز ساعت 7:47 دقیقه یکی از خودروهای حمل پول بانک پاسارگاد که در بزرگراه حقانی در حال تردد بود توسط دو سواری پراید متوقف شده و سارقین پس از پیاده شدن، به راحتی خودروی حمل پول را به سرقت بردند.
بلافاصله پس از سرقت، تیم کارآگاهان پلیس پایتخت مشغول شناسایی سارقین شده و پلیس تهران بزرگ موفق به دستگیری سارقان خوردوی حمل پول بانک پاسارگاد در یکی از شهرهای شمالی کشور شد.
تهدید و دزدی با اسلحه پلاستیکی
ما اگر سری به اخبار گذشته از این نوع حوادث بزنیم به سرقتی در بانک بوشهر در تاریخ 5 بهمن 94 می رسیم که فردی با یک اسلحه پلاستیکی با تهدید بانکدار مقادیری وجه نقد از بانک ملی شعبه حافظ این شهرستان به سرقت برده بود . گشت کلانتری 12 بوشهر وارد عمل شده و به تعیقب سارق پرداختند و نهایتا سارق در یک مسافرخانه در حالی که قصد خروج از آن محل را داشت با هوشیاری مامور نیروی انتظامی شناسایی و دستگیر میشود و در نهایت از وی 17 میلیون 100 هزار تومان وجه نقد و اسلحه پلاستیکی و نقاب کشف شد..
اما حکم قانون جمهوری اسلامی برای سارقان مسلح چیست ؟
از آنجائیکه جرم و مجازات در قانون و حقوق تعاریف خاص خود را دارد سرقت در موارد مختلف از جمله جرایمی است که در اسلام به آن اشاره و مجازات هم برای آنان در نظر گرفته شده است اما تشخیص اینکه سرقتی که انجام شده آیا اندازه اجرای حدود است یا خیر در قانون پیش بینی شده است که سرقتی که مجازات آن اجرای حدود باشد باید شروطی داشته باشد، سرقت هم مسلحانه که از انواع سرقت های خشن محسوب می شود از جمله سرقت هایی است که می تواند حدود در مورد آن اجرا شود.
اگر چه مجازات در حقوق و قانون اسلامی به سه دسته حد، قصاص و دیه تقسیم می شود در قوانین مجازات ایران که بر گرفته از شرع اسلام است علاوه بر اینکه قوانین مجازات اسلامی اعمال می شود مجازات تعزیری و بازدارنده هم وجود دارد، سرقت نیز آن از دسته جرایمی است که در حقوق اسلام به آن اشاره و مجازات هم برای آن در نظر گرفته شده است و سرقت در هر مواردی حد مجازاتی هم برای آن در نظر گرفته است، اما تفاوت آن و در نظر گرفتن مجازات و کیفر خواست برای سرقت های مسلح در این است که چون با سلاح غیر مجاز گاه ابزاری برای تهدید صورت گرفته است که می تواند منجر به مرگ طرف مقابل و قتل شود به همین دلیل مجازات "حبس"، دیه و یا حتی اعدام برای آنها در نظر گرفته میشود.
در زمینه هر جرمی به ویژه سرقت یا حتی سرقت مسلحانه قاضی صادر کننده رای به سلیقه خود نمی تواند سارق مسلح را به حد یا اعدام محکوم کند او باید شرایطی که سرقت در آن انجام شده و فردی که مورد سرقت واقع شده و شخصی که مرتکب این جرم شده است را مورد بررسی قرار دهد و بعد تصمیم گیری کند.
برابر قوانین شرعی و مقررات کیفری برای اجرای حد سرقت باید شرایطی باشد که هر یک از این شرایط نباشد امکان اجرای حد نیست که عبارتند از: 1-سارق باید بالغ بود و به سرقت وادار نشده باشد و بداند که مال دیگری را می رباید.3 -سارق بداند که این عمل حرام است و صاحب مال، مال را در حرز قرار داده باشد.4 -سارق در حال اضطرار سرقت نکرده باشد.5-سرقت در سال قحطی صورت نگرفته باشد.6-سارق مال را به قصد دزدی برداشته باشد. 7-مال مسروقه در حرز متناسب قرار گرفته باشد. 8-مال مسروقه از اموال دولتی و وقف نباشد.
با این شرایط بسیار نادر و بعید است که بتوان این شرایط را در کنار هم دید و حد سرقت را بر سارق اجرا کنیم. البته باز هم شرایطی برای اجرای حد دارد مانند پیش از شکایت صاحب مال سارق را نبخشیده باشد یا سارق قبل از اثبات جرم از این گناه توبه نکرده باشد.
در مواد 654-651 قانون مجازات اسلامی مصداق داشته وشروع کننده به سرقت ها از نوع مذکور در مواد اخیر الذکر به مجازات حبس تا 5 سال و شلاق تا 74 ضربه محکوم خواهند شد.
از سوی دیگر سارق مسلح و راهزن هرگاه با اسلحه امنیت مردم یا جاده را بر هم زند و رعب و وحشت ایجاد کند محارب محسوب شده و به یکی از کیفرهای ذیل محکوم می شود:
1- قتل .2- آویختن به دار .3- قطع دست راست و پای چپ .4- تبعید به دیاری دیگر .
اما حکم سرقت مسلحانه از بانک ها و نظایر آن بدین قرار است که: سرقت مسلحانه از بانک ها و صرافی ها و نظایر آن مجازات حبس ابد یا اعدام دارد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه