رئیس کل بیمه مرکزی مطرح کرد:

احتمال ورشکستگی صندوق های بازنشستگی

عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در گفت و گو با جام جم آنلاین :

5 صندوق بازنشستگی در وضعیت ورشکستگی قرار دارند

عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی گفت :در حال حاضر 5 صندوق بازنشستگی به دلیل عدم رعایت استانداردهای جهانی در وضعیت ورشکستگی قرار دارند .
کد خبر: ۱۰۰۴۵۳۱
5 صندوق بازنشستگی در وضعیت ورشکستگی قرار دارند

علی اکبر عیوضی در گفت و گو با جام جم آنلاین افزود :در کشور 10-12 صندوق بازنشستگی وجود دارد که به دلیل عدم حمایت های دولت ، سوء مدیریت و عدم آینده نگری وضعیت مناسبی ندارند و این موضوع به رعایت نکردن استاندارد های جهانی باز می گردد . بر اساس استانداردها باید به ازاء بازنشسته شدن و خروج یک نفر 5 نفر ورودی و بیمه پرداز به سیستم اضاف شود تا وضعیت صندوق مناسب باشد ،اما متاسفانه این استاندارد ورود و خروج نیروها رعایت نمی شود و در نتیجه صندوق ها رو به بحران می روند .

وی بااشاره به اینکه این مشکل در اکثر صندوق های بازنشستگی کشور از جمله صندوق فولاد ،‌ صندوق کشوری و صندوق پتروشیمی رخ داده است ،اضافه کرد : هر چند برخی صندوقها مثل بانکها و نفت مشکل ندارند اما درمورد صندوق کشوری که دولت بودجه آن را می پردازد ، به دلیل رعایت نشدن استاندارد بین المللی درآن ، رو به ورشکستگی رفته است .

به گفته عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی الان در صندوق هایی که رو به ورشکستکی رفته اند به ازاء یک بازنشسته یک بیمه پرداز وارد شده است .

وی در پاسخ به این پرسش که صندوق تامین اجتماعی در چه وضعیتی قرار دارد، گفت : صندوق تامین اجتماعی فعلا در نقطه سربه سر است یعنی 5 نفر بیمه پرداز در ازاء یک مستمری بگیر دارد، اما اگر استاندارد ها رعایت نشود صندوق تامین اجتماعی هم به بحران صندوق کشوری و یا صندوق فولاد دچار می شود، اما مشکل این سازمان بیشتر به دخالت ها و بدهی های دولت به این سازمان باز می گردد.

عیوضی در پاسخ به این پرسش که پرداخت 120 هزار میلیارد بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی در طی 5 سال برنامه ششم توسعه آیا می تواند از بحرانی شدن وضعیت این صندوق بکاهد ؟ گفت: قطعا پرداخت بدهی 120 هزار میلیارد تومانی از سوی دولت اگر چه مدت 5 سال برای باز پرداخت آن در نظر گرفته شده می تواند در وضعیت سازمان تاثیر گذار باشد ، چرا که با وصول این طلب ، سازمان تامین اجتماعی می تواند برای خود برنامه ریزی کند . اما اگر دخالت ها زیاد شود و مطالبات پرداخت نشود قطعا سازمان به مشکل می خورد .

وی در ادامه به 42 میلیون جمعیت شاغل و مستمری بگیر با احتساب خانوارهایشان اشاره کرد که تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند ، تاکید کرد : اگر این سازمان دچار بحران شود دیگر تنها بحران این صندوق مطرح نیست بلکه می تواند در نظام کشور بحران ایجاد کند، بنابراین باید بدهی های این سازمان پرداخت شده و از دخالت ها در مدیریت این سازمان پرهیز شود .

عیوضی گفت :صندوق تامین اجتماعی یک صندوق عریض و طویلی است که غیر دولتی است ولی دولت درآن دخالت می کند ، درواقع بیمه پردازها بیمه هایشان از حقوق هایشان کسر و واریز می شود و هیات مدیره سرمایه گذاری ، آینده نگری و مدیریت می کند وحقوق و غرامت پرداخت می کند و همه اینها توسط صندوق صورت می گیرد و ارتباطی با دولت ندارد .

وی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی از ابتدا تاکنون یک ریال هم از بودجه دولتی استفاده نکرده و یک ریال از سرانه درمان دولتی برداشت نکرده است گفت : این سازمان خصوصی است و تاکنون توانسته خودش رو خوب بگرداند و سرمایه گذاری کند.

عیوضی مشکلات ایجاد شده را ناشی از بدهی های دولت به این سازمان دانست و گفت : البته همه این بدهی ها ( 120 هزار میلیارد تومان ) متوجه این دولت نیست و از دولت های گذشته نیز بر جای مانده است ، اما نیمی از آن به دولت یازدهم باز می گردد . ‌به گفته وی این بدهی ها اینگونه ایجاد شده که دولت برای حمایت از برخی اقشار بخشی از سهم بیمه پرداختی آنان را متقبل شده است مثلا گفته گروه خبازان از30 درصد بیمه 10 درصد را پرداخته و باقی را دولت می پردازد یا مثلا برای کارگران ساختمانی ، راننده ها نیز چنین پوشش هایی را درنظرگرفته که این تعهد باعث ایجاد بدهی برای دولت شده است که باید به آن عمل کند .

سیما رادمنش - جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۵
نوذر
Iran, Islamic Republic of
۰۶:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۴
۰
۰
گل بود به سبزه هم آراسته میشود....
كارمند
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۴
۰
۰
خیلی جالبه حق بازنشستگی رو هر ماه از فیش حقوق كارمندان كم میكنن!
بجای جمع شدن تو صندوق میره تو جیب دولت !
حالا ندو كی بدو كه دولت پولو پس بده!
یك حمال
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۴
۰
۰
باسلام همه اینها از بی كفایتی هیت امناء و بخصوص خود كارگران و بازنشستگان است .تعین مدیر عامل سازمان با هیت امناء است ولی میبینیم چند سالی است كه دولت این كار را میكند و هیچكس هم جرات اعتراض ندارد چون به نوعی آنها را از نظر مالی تامین میكنند كه صدایشان در نیاید واین مدیران انتصابی هیچگاه جرات درخواست طلب كارگران و موكلین خود را ندارند چون میدانند به محض این درخواست عزل وشخص دیگری جایگزین میشود.لذا دز این چند سال افرادی مانند حافظی ومرتضوی و ..........كه اصلا تخصصی نداشتند آمدند و سرمایه سازمان را با كلی حاشیه سازی سیاسی ازبین بردند و سازمان را به خاك سیاه نشاندند وهنوز این داستان ادامه دارد .پس ابتدا باید هیت امناء بیاید وطبق وظیفه خود مدیر عاملی انتخاب كند كه دست نشانده دولت نباشد تا بتواند وظیفه خود را انجام دهد وباید از راس هرم شروع كرد
»هدی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۴
۰
۰
سازمان تامین اجتماعی حیات خلوت دولت هست ، هر وقت دوست داشتن الكلاسیكو برگزار می كنن تو حیاتش ، البته مدیران شایسته هم توی این سازمان كم نیستن ، از طرفی آنزیم های كبدی این مجموعه هم خوب كار میكنه و هر چی تزریق بشه به سرعت هضم میكنه و اكسیدان تولید میشه ، حالا از قاضی مرتضوی باید پرسید آیا بلی ؟ وكیلم ؟
پیمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۴
۰
۰
ای كاش به صندوق حمایت و بازنشستگی ...ساز هم اشاره میكردید كه عده ای سودجو مشغول غارت و چپاول بیش از 15000 عضو صندوق میباشند
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها