جراحی پلنگ رودسر در تهران + عکس

راه رفتن پلنگ رودسر تیر خلاصی است بر پیکر نیمه‌جان اتانازیست‌های دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان که به دلیل عدم برخورداری از علم کافی برای تشخیص یا مهارت لازم برای درمان بیمار در اولین مرحله یوتانایز را توصیه می‌کنند.
کد خبر: ۱۰۰۲۸۱۵
جراحی پلنگ رودسر در تهران + عکس

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از تسنیم، پلنگ آسیب‌دیده رودسر که پس از انتقال به تهران علی‌رغم توصیه دامپزشک پردیسان و اعضای هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران مبنی بر لزوم معدوم‌سازی، به درخواست سازمان حفاظت محیط زیست در یک بیمارستان دامپزشکی خصوصی مورد عمل جراحی ستون مهره‌ها قرار گرفته بود، صبح امروز در هفتمین روز پس از عمل جراحی توانست راه برود و در نتیجه موجی از شادمانی در میان علاقه‌مندان حیات وحش پدید آورد.

حمیدرضا فتاحیان، جراح معالج این پلنگ با اعلام این خبر گفت: این حیوان که چهارشنبه هفته گذشته توسط تیم جراحی بیمارستان مورد عمل جراحی ستون مهره‌ها قرار گرفته بود امروز توانایی راه رفتن را به دست آورد و باید بگویم وارد کلاس دو ضایعه عصبی شده که در مرحله بعد پس از رفع ضعف عضلات پا قادر خواهد بود به صورت عادی راه برود.

وی با انتقاد از هجمه‌های هفته گذشته برخی از اعضای هیات علمی‌ دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و دامپزشک پردیسان در واکنش به عمل جراحی انجام شده تاکید کرد: راه رفتن پلنگ رودسر، تیر خلاصی است بر پیکر نیمه‌جان اُتانازیست‌های دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان که به دلیل عدم برخورداری از علم کافی برای تشخیص یا مهارت لازم برای درمان بیمار، در اولین مرحله، یوتانایز را توصیه می‌کنند و در کمال تاسف اگر دامپزشک دیگری بخواهد برای تغییر این رویکرد تلاش کند به دلیل لابی‌گری‌ها و هجمه‌های این آقایان، از اقدام خود پشیمان می‌شود.

این متخصص جراحی دامپزشکی و عضو هیات علمی دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: اینکه دامپزشک تنها مرکز باپروری حیات وحش در سطح کشور و اعضای هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران بر اساس یک سی‌تی‌اسکن که هیچ نشانه‌ای از قطع نخاع حیوان نداشت با این توجیه که حیوان دچار ضایعه نخاعی برگشت‌ناپذیر شده یوتانایز را توصیه کنند در جامعه پزشکی به هیچ وجه قابل توجیه نیست. اینکه چون علم کافی به منظور درمان یک گونه باارزش را نداریم با توصیه به یوتانایز حیوان، در صدد پاک کردن صورت مسئله بربیاییم غیرقابل چشم‌پوشی است.

فتاحیان خاطرنشان کرد: این پلنگ به دلیل ارزش ویژه ژنتیکی مورد توجه سازمان حفاظت محیط زیست و رسانه‌ها قرار گرفت اما با رویه‌ این آقایان به نظر می‌رسد روزانه حیوانات قابل درمان وحشی و اهلی بسیاری به جای آنکه به یک متخصص ارجاع داده شوند، قربانی اُتانازیسم یا یه عبارتی سوء‌استفاده از یوتانایز و افراط در آن می‌شوند. در حالی که یوتانایز گزینه‌ای که باید تنها در صورتی توصیه شود که امکان درمان بیماری که درد می‌کشد وجود ندارد اما امروز در مورد گونه‌های ارزشمند حیات وحش و همچنین درباره حیوانات خانگی مردم اعمال می‌شود.

گفتنی است؛ به دنبال دریافت گزارش‌های تلفنی اهالی روستای سجیدان منطقه سیاهکلرود شهرستان رودسر، یک پلنگ ماده که به دلیل جراحت و بارش سنگین برف به حاشیه این روستا پناه آورده‌ بود توسط مسئولان اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان با استفاده از اسلحه بیهوشی زنده‌گیری و روز بعد به مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان تهران منتفل شد. این پلنگ ماده دوشنبه 18 بهمن در نخستین روز انتقال به تهران در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، سی‌تی‌اسکن شد.

ایمان معماریان، دامپزشک مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان ساعتی پس از انجام سی‌تی‌اسکن طی گزارشی، با اشاره به سی‌تی‌اسکن و معاینات انجام شده در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، ضایعه نخاعی پلنگ رودسر را برگشت‌ناپذیر دانست و یوتانایز (معدوم‌سازی با تزریق دوز بالای داروی بیهوشی) و نمونه‌برداری از تخمدان و دیگر بافت‌های بیولوژیکی حیوان را توصیه کرد. این پلنگ اما به درخواست دفتر مدیریت و حفاظت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست روز چهارشنبه 20 بهمن در بیمارستان دامپزشکی فتاحیان مورد عمل جراحی ستون مهره‌ها قرار گرفت. این عمل جراحی هجمه‌های انتقادی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران را با این توجیه که عمل جراحی انجام شده فقط درد حیوان را افزایش خواهد داد به دنبال داشت.

وی تأکید کرد: یوتانایز تشخیص من بود. ولی آن زمان به هر حال تنها کسی که حضور داشت و بالاسر حیوان بود من بودم و از قفسی که حیوان را در آن آورده بودند به باکس جا به جایش کردم و کارهای سی‌تی‌اسکن هم انجام شد. من و یک دامپزشک پرتغالی (دامپزشک باغ وحش لیزبن و EEP پلنگ ایرانی) همراهم در دانشکده بودیم و چندین بار با ما تماس گرفتند که هر چه سریع‌تر گزارش بنویسید و من بر اساس همان چیزی که در لحظات اول دیده بودم و با توجه به سابقه ذهنی که از موضوعات این چنینی داشتم آن زمان نظرم را اعلام کردم که بهتر است یوتانایز شود و اگر آن زمان فکر می‌کردم که این تشخیص غلط است مسلماً چنین چیزی نمی‌گفتم ولی الان می‌دانم که به احتمال زیاد اشتباه کرده بودم.

معماریان در پایان ضمن ابراز امیدواری برای بهتر شدن وضعیت پلنگ رودسر گفت: از کسانی که به درستی و با روش‌های علمی برای این پلنگ زحمت کشیده‌اند تشکر می‌کنم و اگر در بحث‌های این روزها چیزی مطرح شده که ناراحت شده‌اند از آن‌ها عذرخواهی می‌کنم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
محمد علی
Germany
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
۰
۰
نمیدونم دولت چرا افراد نالایق رو سر كار میاره اگر هم لایق هستند بخاطر پول دست به تیغ میشن مگر ابن حیوان چه گناهی داره جزه پول پرستی دكترهای بخش دولتی و خصوصی این حیوان اگر در حوزه اوپا بود پرستش میشد...
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۵
۰
۰
سلام عزیزان اینكه بخواهیم در مورد یك مسئله علمی مسایل غیر علمی را وارد كنیم صحیح نیست هر دامپزشك با تخصص یا دامپزشك عمومی با نگاه به تصاویر رادیوگرافی و سی تی اسكن كه در سایت ها آورده شده است ۲ نشانه میبیند
۱. بین مهره ۴ و ۵ كمری افزایش دانسیته و كاهش فاصله دو مهره و احتمال دررفتگی خفیف مهره ۴ كمری
۲. شكستگی در قسمت پشتی مهره۳ و ۴ كمری.
البته جراحی روی ستون مهره بر اساس نتایج رادیوگرافی اشتباه میباشد چرا كه رادیولوژی در تشخیص دقیق عوارض ستون مهره ضعیف است. در این شرایط ضروری است مهره های ۳ تا ۵ كمری سی تی اسكن شوند. در تصاویر سی تی اسكن موجود در سایت ها علاوه بر اینكه شكستگی و نوع و محل آن بطور دقیق مشخص است علایم NBF (تشكیل استخوان جدید) در قسمت های مختلف استخوان دیده میشود، كه احتمالا حاصل عفونت و تحریك استخوانی می باشد. افزایش دانسیته روی مهره ۴ و ۵ در رادیولوژی میتواند حاصل همینNBF باشد. كوچك دیده شدن فضای بین دو مهره مذكور و حتی بالاتر دیده شدن سطح مهره ۴ در رادیولوژی نیز ممكن است ناشی از دررفتگی نبوده و ناشی از دانسیته همینNBF باشد كه باید برمبنای تصاویر سی تی اسكن كه در اینجا نیست تایید یا رد شود.
قطعا و بر اساس منابع،
رادیوگرافی سر و ستون مهره كه با سایه های روی هم افتاده سر و كار دارد ضمن اینكه مفید میباشد احتمال خطا ی زیادی دارد. و به همین دلیل استاندارد طلایی برای بررسی استخوان های ستون مهره سی تی اسكن می باشد
هیچ كس وجود شكستگی را كه در سی تی و رادیوگراف دیده میشود نمیتواند رد كند.
با توجه به دانسیته بالا مهره در رادیوگرافی و تصویر سی تی هیچ كس نمیتواند NBF را رد كند.
كو چك دیده شدن فضای بین مهره ای در رادیولوژی به دلیل NBF هم میتواند باشد و تنها سی تی به عنوان استاندارد طلایی میتواند علت دقیق را مشخص كند

نیازمندی ها