- گفتگو - جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

گفتگو

خبر 1

۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۵

یک مصاحبه تاریخی

هیتلر: نیازی به مفتخور نداریم

۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۵

این مصاحبه را جورج سیلوستر ویرک با آدولف هیتلر در سال 1923 و زمانی که وی چندان شناخته شده نبود انجام دادو هنگامی که در سال 1932 هیتلر بسیار به قبضۀ قدرت در آلمان نزدیک شده بود، متن این گفتگو در نشریۀ لیبرتی در سال 1932 چاپ شد.

ادعا‌های جعلی پان‌ترکیسم و ستار‌خان میهن پرست

۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۳

پس از برپایی پان ترکیسم توسط استعمار و کانون یهود در سده نوزدهم، سیاست‌مداران افراطی ترکیه و باکو نگاه خود را به استان آذربایجان ایران دوختند تا زمینه جدایی این سرزمین را به بهانه تکلم ساکنان آن به زبان ترکی از کشورمان فراهم سازند.

کتاب‌های دینی از ترس رضا شاه در گنجه پنهان می​شد

۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۹

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مدیر انتشارات دارالکتاب الاسلامیه در مورد رویه ممیزی در دوران رضا شاه گفت: رضا شاه پهلوی مانع از انتشار و توزیع آثار دینی می‌شد. به همین دلیل بسیاری از آثار با این موضوع پس از چاپ در گنجه‌ای نگهداری می‌شد.

پیدا و پنهان دیپلماسی عصر پهلوی

۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۱

کتاب پیدا و ناپیدای دیپلماسی گزیده‌ای از گزارش‌های سیاسی سفرای ایران از 1276 هجری قمری تا پایان رژیم پهلوی است. نویسنده کتاب مجید مهران، دیپلمات با سابقه ایرانی است که بیش از سه دهه در عرصه دستگاه دیپلماتیک ایران فعالیت داشته است.

مشاهدات یک خبرنگار از حادثه سینما رکس آبادان

۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۷

جلیل صفری متولد سال 1322 به عنوان خبرنگار افتخاری با روزنامه کیهان و کیهان ورزشی همکاری می‌کرد. او اکنون بازنشسته پالایشگاه نفت آبادان است و به همراه خانواده در شاهین شهر اصفهان زندگی می‌کند و همچنان عضو افتخاری روزنامه کیهان است. با او در رابطه با حادثه سینما رکس آبادان که منجر به کشته شدن صدها نفر از هموطنانمان شد گفت‌وگو کردیم که می‌خوانید.

گفت وگو با داریوش رحمانیان

شکست مشروطه را قبول ندارم

۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۶

داریوش رحمانیان، رئیس انجمن ایرانی تاریخ و استادیار گروه تاریخ دانشگاه تهران معتقد است با این که مشروطه سرآغاز تاریخ معاصر و نقطه عطفی در تاریخ ایران محسوب می شود اما کتاب هایی که در این باره نوشته شده اند، مطلوب و در حد نیاز جامعه ایران نیست.

مجلس اول مشروطه عصاره ملت بود

۰۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۱

تاکنون حسب عادت، درباره مشروطیت به موضوع علل و انگیز‌ه‌های وقوع چنین رخدادی بیشتر توجه می‌شد اما با عنایت به اهتمام کتابخانه مجلس به انتشار اسناد مربوط به عملکرد نمایندگان ادوار مختلف مجلس، ضرورت تاریخ‌نگاری این دوره‌ها که حاصل مشروطیت است بیش از گذشته احساس می‌شود. به همین منظور با دکتر علی ططری، مدیر اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی درباره اسناد و مدارک تازه به دست آمده و ضرورت پژوهش ادوار مجلس گفتگو کردیم.

گوشه‌هایی از روابط ایران و انگلستان در عصر قاجار در گفتگو با ابراهیم تیموری‌

انگلیس، ایران را دست بسته به روس ها تحویل داد

۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۷

پرونده حضور انگلستان در ایران به دلیل نقش فعال و موثر اما منفی دولت انگلیس، بسیار قطور است و مطالعه تمامت این سوابق، از حوصله یک یا چند محقق صبور پر مطالعه نیز خارج است لذا بر آن شدیم تا در گفتگو با ابراهیم تیموری، نویسنده و مورخ معاصر،‌ فقط بخشی از روابط در کشور را دو مقطع قاجاریه واکاوی کنیم که نتیجه آن در پی می‌آید.

فراز و فرود نهضت‌ جنگل‌ در گفتگو با دکتر شاپور رواسانی‌

جنبش جنگل ادامه نهضت عدالتخانه است

۱۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۱

روحانیت‌ شیعه‌ در تاریخ‌ ایران‌ ضمن‌ عدم‌ وابستگی‌ به‌ قدرت‌ حاکم، همواره‌ دادخواه‌ مردم‌ از ستمگران‌ بوده‌ و در نهضت‌های‌ آزادیبخش‌ و استقلال‌طلب‌ نیز نقش‌ فعال‌ و پیشرو داشته‌ است. شرکت‌ آیت‌الله‌ سیدمحمد مجاهد در جنگ‌های‌ ایران‌ و روس، تاثیر غیرقابل‌ انکار مرحوم‌ حاج‌ ملاعلی‌ کنی‌ و میرزای‌ شیرازی‌ در ابطال‌ قراردادهای‌ اسارت‌ بار رویتر و رژی، شروع‌ نهضت‌ عدالتخانه‌ توسط‌ شیخ‌ فضل‌الله‌ نوری‌ و مبارزات‌ ضداستبدادی‌ - استعماری‌ شهید مدرس‌ و امام‌ خمینی‌ره و مبارزات‌ آزادیخواهانه‌ شهید میرزاکوچک‌ خان‌ جنگلی‌ در گیلان‌ و شیخ‌ محمد خیابانی‌ در تبریز تنها گوشه‌ای‌ از این‌ کارنامه‌ است.‌

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها