بررسی مبانی فکری و سیاسی گروه فرقان در گفتگو با سیدعباس صالحی

کالبدشکافی یک التقاط

۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۱

گروه فرقان که از حدود سال 1355 پا به صحنه گذارد، در سال 1358 با ترورهای خویش، خسارات جبران‌ناپذیری را به ملت ایران وارد آورد. پیرامون این گروه هنوز سوالات متعددی وجود دارد که اهداف، خاستگاه و آبشخور فکری، منابع مالی و نحوه عضوگیری در فرقان ازجمله مواردی است که در گفتگو با آقای سیدعباس صالحی مورد بررسی قرار گرفته است.

دانشجویان ایرانی، مروجان تشیّع در‌ آمریکا

۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۶

با دکتر فواد ایزدی، استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مورد وضعیت مسلمانان آمریکا به گفت‌وگو نشستیم. او از اعضای سابق انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا است . ایزدی در این مصاحبه ضمن بررسی وضعیت مسلمانان آمریکا و تحلیل سیاست‌های متفاوت دولتمردان ایالات متحده در مواجهه با اقلیت‌های مسلمان، به تشریح عملکرد انجمن اسلامی دانشجویان پرداخته است.

سربلندی اسلام هدف غایی مصلحان دینی

۱۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۳

نیمه قرن سیزدهم اسلامی سرآغاز ظهور جنبش نوپدید اصلاحی در جهان اسلامی است. این موج جدید که در خاورمیانه ریشه دوانید به مدت کمی در ایران و مصر ، سوریه ، لبنان ، شمال آفریقا، ترکیه، افغانستان و هندوستان حضور فعال پیدا کرد و چهر‌ه‌های مصلحی مثل سید جمال‌الدین اسدآبادی، عبده، کواکبی، اقبال و ... اندیشه‌های اصلاحی خاصی را عرضه کردند. با بیدارسازی جهان اسلام که ناشی از تلاش‌های این مصلحان بود فضایی جدید در برابر هجوم استعمار سیاسی، اقتصادی و فرهنگی غرب فراهم آمد. سیر ماجرای اصلا‌ح‌طلبی در دنیای اسلام و تبارشناسی مصلحان بهانه‌ای برای مصاحبه با محمد جواد صاحبی محقق و پژوهشگر دینی شد.

روایتی متفاوت از سقوط صفویه

۱۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۷

اصطلاح سفر قندهار در زبان فارسی نماد رفتن به جایی بسیار دور و سخت است. قندهار که در شرقی‌ترین سرزمین تحت حاکمیت سلسله صفوی قرار داشت، همواره در تاریخ سیاسی چند صد ساله اخیر یکی از مناطق استراتژیک و مورد بحث بوده است.

گفت‌وگو با آیت‌الله مظاهری پیرامون امام خمینی(‌ره)

آیت‌الله بروجردی‌ره‌ به امام اعتماد ویژه‌ای داشت

۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۰

یکی از ثمرات بارز وجود شخصیت‌های بزرگ، شاگردان برجسته‌ای است که به عالم علم و معرفت تقدیم می‌کنند. امام خمینی در این عرصه مانند سایر عرصه‌ها توفیق فراوانی داشت و بسیاری از چهره‌های برجسته علمی در حوزه‌های علمیه و حتی بعضی از مراجع عظام افتخار شاگردی او را دارند و آیت‌الله مظاهری در شمار این گروه است. ایشان از امام بهره‌های گوناگونی در عرصه‌های مختلف همچون فقه و اصول و اخلاق برده و هم‌اکنون با حضور خویش در اصفهان، حوزه علمیه قدیمی آن سامان را بسامان آورده و به خوبی اداره می‌کنند.

ناگفته هایی درباره وابستگان شوروی در ایران از زبان شاپور والی‌پور

حزب توده ازابتدا آلت دست روس‌ها بود

۰۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۸

شاپور والی‌پور از عناصر حزب توده و مسئول حزب در دو شهر یزد و اصفهان در سال‌های منتهی به کودتای 1332 بوده که با مشاهده فساد، جنایت و خیانت‌های حاکم بر حزب، از آن جدا شد. از آنجا که او از نزدیک و بی‌واسطه شاهد وقایع عجیبی در حزب بوده که بعضا بسیار تکان‌دهنده و عبرت‌آموز است، موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران در زمان حیات وی گفتگویی را با او ترتیب داد که گزیده آن را می‌خوانید:

هیچ خطری برج میلاد را تهدید نمی‌کند

۳۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۱

ایران کشوری است که در آن می‌توان ادعا کرد جمعیت مهندسان عمرانش از تعداد ساختمان‌های بزرگ در دست بنا بیشتر است. نیروی انسانی تحصیلکرده فراوان، مصالح ساختمانی مرغوب و استاندارد، زمین محکم و.... ساختمان‌هایی متزلزل.

قبلی۲