به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، فریبرز خوروش اظهار کرد: این بیماری یک بیماری استحالهای (تغییر شکل) است و نخستین علامت ابتلا به این بیماری ضعف عضلانی است.
وی با بیان اینکه ضعف عضلانی ناشی از ابتلا به این بیماری بیشتر در اندامهای فوقانی نمایان میشود، افزود: این علائم در دستان و پاها پیشرفت میکند و با لاغر شدن اندامها، بیماری بیشتر نمود پیدا میکند. روند صعودی بیماری ALS به گونهای است که ضعف عضلانی، لاغر شدن عضلات و اندامها پیشرفت میکند. پیشرفت ضعف عضلانی منجر میشود توانایی فرد به تدریج کاسته شده و در نهایت بیمار فلج میشود.
خوروش تصریح کرد: علاوه بر اندامها مداخله سایر عضلات بدن را در ALS شاهد هستیم و حلق و حنجره نیز آسیب میبیند و بیمار با اختلال تکلم و بلع مواجه خواهد شد. سایر عوارض این بیماری ابتلا به عفونتهای مختلف به دلیل مشکلات تنفسی، زمین گیر شدن بیمار و ایجاد زخم بستر در بیمار است.
این دانشیار گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با اشاره به اینکه از هر 100 هزار نفر، 1.4 نفر به ALS مبتلا میشوند، اضافه کرد: سیر ابتلا به این بیماری پیشرونده است و میزان مرگ و میر آن در مدت سه سال حدود 50 درصد و طی مدت شش سال صد درصد است.
خوروش با اشاره به اینکه برخی از داروهای خاص این بیماری را کنترل میکند، اما درمان به صورت کامل صورت نمیگیرد، افزود: تزریق سلولهای بنیادی به نخاع یا استفاده از داروهای جدیدی که در مرحله تحقیق است از جمله روشهای درمان ALS است.
رییس انجمن مغز و اعصاب استان اصفهان با بیان اینکه مردان بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند، ادامه داد: در این بیماری هوشیاری بیمار به هیچ عنوان مختل نمیشود و بیمار متوجه بیماری خود میشود. علت مرگ نیز خود بیماری ALS نیست بلکه عوارضی مانند عفونت ریه و زخم بستر به عنوان عوارض ثانویه موجب مرگ بیمار میشوند.
=