به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صداوسیما، حسن روحانی در سی امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در سالن اجلاس سران، ضمن تبریک میلاد مبارک پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) و فرزند برومندش امام صادق (ع) افزود: بی تردید پیامبر عظیم الشان اسلام در تاریخ بشر تاثیرگذارترین انسان در زندگی بشر بود.
رئیس جمهور اضافه کرد: پیامبر اسلام (ص) پرچم اخلاق را در جهان به اهتزاز درآورد و مردم جهان را به یکتاپرستی و توحید دعوت کرد، نه تنها بت های چوبی بلکه بت عربیت، بت اشرافیت، بت تفوق های ناروای اجتماعی و بت استبدادها و زورگویی های جهانی را با تعالیمش، با وحیش با قرآنش سرنگون کرد و راه زندگی را به خوبی به ما نشان داد.
وی با بیان اینکه سخن پیامبر همواره از توحید بود اظهار داشت: توحید به معنای آنکه فقط خدا را پرستش کنیم، توحید به این معنا که غیرخدا را پرستش نکنیم و توحید به این معنا که جامعه ای موفق خواهد بود که در کنار هم وحدت را زیر پرچم لا اله الا الله حفظ کند.
رئیس جمهور افزود: وحدت و توحید به این معنا که همه کتب همه انبیا و همه رسل برای یک هدف نازل شدند و پیامبر اسلام و قرآن مجید به ما یاد داد که ایمان تنها ایمان به اسلام منهای ادیان گذشته نیست، ایمان «بما انزل علیک و ما انزل من قبلک» یعنی او نه تنها به ما یاد داد که به همه ادیان و آیین توحیدی در تاریخ احترام بگذاریم حتی ریشه اسلام را هم از سنت و ملت ابراهیم می دانست.
وی با بیان اینکه اسلام متضاد ادیان گذشته نیست بلکه مکمل ادیان گذشته است اظهار داشت: نه تنها پیامبر به ما گفت که همه مسلمان ها باید در کنار هم باشند و متحد باشند حتی به ما یاد داد که با پیروان ادیان توحیدی گذشته نیز رفتاری مسالمت آمیز و با آنها همزیستی مسالمت آمیز داشته باشیم.
روحانی افزود: پیامبر نه تنها به ما گفت که زیر یک خیمه واحد اجتماع کنیم بلکه حتی اهل کتاب را به کلمه سواء دعوت کرد و او حتی اهل کتاب را دعوت کرد و آنها را فراخواند و گفت در اعتقادات مشترکمان همصدا شویم، خدا را عبادت کنیم و عبادت غیر خدا را کنار بگذاریم شرک نورزیم و در بین خود افرادی را به عنوان خدایگان صدا نزنیم.
رئیس جمهور گفت: ما فکر می کنیم که اسلام به ما مسلمان ها فرمان وحدت داده اما بالاتر از این است، اسلام به ما فرمان وحدت با همه ادیان توحیدی داده و به ما گفته است که غیر از نبوت خاصه پیامبر اعظم به نبوت عامه همه انبیا نیز باید معتقد باشیم و به تمام انبیا احترام بگذاریم که مگر بخشی از قرآن مجید کلام انبیا گذشته نیست؟
وی افزود: ما به آن جهادی افتخار می کنیم که طبق منطق قرآن مجید باشد و مگر ما جهاد و جنگی جز به مفهوم دفاع در اسلام می شناسیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: جهاد از ظلم شروع شد و جهاد به معنای ایستادگی در برابر ظلم است، جهاد در اسلام به معنای ایستادگی در برابر تجاوز است، جهاد اسلام به معنای دفاع از کیان و عظمت دین و عزت مسلمان هاست.
روحانی گفت: از کی تا حالا جهاد به معنای کشتن مسلمان در برابر مسلمان و جنگ مسلمان در برابر مسلمان آن هم با اشاره قدرت های بزرگ که روسای آنها تربیت شده استعمارگران و مستبدین بزرگ تاریخ هستند، و امروز آثار آن را چه می بینیم؟ آیا می توان خشونت را با خشنونت شست؟ آیا می توان خون را با خون شست که به قول مولانا محال آمد محال.
زمانی می توانیم امت واحد باشیم که خدا رب ما باشد، نه آمریکا و انگلیس
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در سی امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی افزود: در شرایطی که مسلمان ها توانستند در برابر استعمار خارجی پیروز شوند و در شرایطی مسلمان ها توانستند در برابر استبداد داخلی برخی از کشورهای اسلامی در برابر استبداد مقاومت و ایستادگی کنند و کشور را از فساد و تباهی و ظلم و دیکتاتوری نجات دهند معضل سومی پیش روی ما مسلمانان گذاشته شد که ظاهرش نه استعمار است و نه استبداد، اما باطنش هم استعمار است و هم استبداد است و هم بدتر از هر دو است.
وی اضافه کرد: این چه فاجعه بزرگی برای دنیای اسلام است که دشمنان اسلام توانسته اند گروه هایی، جمع هایی، جماعت هایی از مسلمان ها را جذب اندیشه های انحرافی خود کنند و آنها را در مسیری قرار دهند که بنیان های فکری باطل را در ذهن آنها القا کنند؟
رئیس جمهور گفت: این چه فاجعه بزرگی است که به جای اینکه کینه استعمارگران را و کینه آنهایی که قرن ها منابع مسلمان ها را غارت کرده اند و به جای کینه رژیمی که به عنوان بزرگ ترین خطر منطقه حدود 70 سال است که این منطقه را به اختلاف و جنگ و نزاع و تجاوز خود کشانده است به جای کینه دشمنان کینه همدیگر را در دل گرفته ایم؟
روحانی با بیان اینکه ما مسلمان ها در اصول در کنار هم هستیم و در بسیاری از فروع همانند هم می اندیشیم و عمل می کنیم اظهار داشت: ما مسلمان ها که روزی قدرت ما، وحدت ما کاخ های استبداد جهان و استعمار جهان را به لرزه درآورده بود ، چگونه شده است که امروز خواب راحت خودمان را از ما گرفته و چگونه شده است که برای دشمنان اسلام ساعات و روزهای راحت و خشنودی فراهم کرده ایم.
رئیس جمهور افزود: آیا در عراق و سوریه و یمن در افغانستان و پاکستان و لیبی توسعه ای را برای مردم به ارمغان آورده اند؟ اخلاقی را برای جامعه اسلامی به ارمغان آورده اند؟ فقر و بیچارگی را کاسته اند، بر علم و دانش جوانان افزوده اند؟ قدرت بزرگ علمی و فناوری را برای مسلمان ها آفریدند یا جویبار خون را در خیابان ها به راه انداختند؟
وی با اشاره به ویرانی شهرهای سوریه گفت: حلب زیبا را ویران کردند، موصل زیبا را ویرانه کردند، خواب راحت را از مسلمان ها گرفتند، دختران مسلمان مسیحی و دخترانی که در یک کشور اسلامی تحت لوای حکومت آن کشور قرار داشتند به نام اسیر آنها را به اسارت گرفتند، جوان ها را سر بریدند، آنها را در قفس ها سوزاندند، از خانه ها آوارده کردند، این گناهش بر گردن کیست؟
رئیس جمهور افزود: البته که در قدم اول گناهش بر عهده استعمارگران بزرگ، قدرت های غربی و اشغالگران در این منطقه است آنهایی که به همین گروهک ها راه ترور را آموختند و سلاح ترور را در اختیار آنها گذاشتند و نفت دزدی را از دست آنها خریدند و آثار فرهنگی و موزه های ویران شده را در بازارهای غرب فروختند البته که آنها بزرگ ترین مسئول این جنایتند.
روحانی گفت: استبدادگران در برخی از مناطق کشورهای اسلامی که پول و سلاح به آنها داده اند مسئول دومند اما آیا ما علمای اسلام ما حوزه های علمیه ما مبلغان ما نویسندگان در فضای حقیقی و مجازی ما امروز مسئولیتی را در بردوش نداریم؟
رئیس جمهور افزود: بی تعارف سخن بگوییم مگر برخی از افکار منحرف دنیای امروز در برخی از مدارس دینی پرورش پیدا نکرد؟ خشونت ضد اسلام است چه از شیعه باشد چه از سنی.
وی با بیان اینکه خشونت ضد اسلام است، اظهار داشت: از هر قومیت باشد آدم کشی نارواست و مردود است از سوی هر کس باشد امروز بار سنگینی بر دوش علما، روشنفکران و متفکران است، از گروه های تروریستی نمی توان به عنوان ابزار برای منافع خود استفاده کرد.
رئیس جمهور افزود: اگر قدرت های بزرگ جهانی فکر کرده اند با این گروهک ها می توانند منافعشان را در این منطقه تثبیت کنند در خطای بزرگ به سر می برند و اگر برخی از کشورهای اسلامی دیکتاتور و وابسته به قدرت های بزرگ فکر کرده اند با این گروهک های تروریستی ابزار برای منافع خود و سلطه خود در منطقه استفاده کنند آنها هم اشتباه کرده اند.
روحانی با اشاره به آزادی فلوجه و حلب گفت: به یاد آورند که فلوجه آزاد شد به یادآورند دیروز حلب آزاد شد به یاد آورند که همه عراق و سوریه از دست تروریست ها آزاد خواهد شد، به حول و قوه الهی با وحدت مسلمان ها با تمسک به سیره پیامبر بر می گردیم به آن روزی که ان شاء الله همه مسلمان های منطقه دشمن بزرگ منطقه را رژیم صهیونیستی بدانند.
رئیس جمهور افزود: ان شاء الله شاهد برادری و وحدت در میان همه کشورهای اسلامی باشیم و بر می گردیم به آن روزی که مردم یمن عزت و آزادگی خودشان را همراه با توسعه کشور شاهد باشند و بر می گردیم به آن روزی آنهایی که با سلاح و پول به تروریست های منطقه کمک کردند شرمنده باشند.
وی با بیان اینکه قرآن امت واحده را در سایه اطاعت خدا می داند تصریح کرد: قرآن امت واحد را در سایه عبادت و در سایه بندگی خدا و اطاعت خدا می داند.
رئیس جمهور افزود: آن روزی می توانیم امت واحد باشیم که خدا رب ما باشد نه امریکا و انگلیس و سایر قدرت های بزرگ، آن روزی ما امت واحده می توانیم باشیم که خدا رب ما باشد.
روحانی گفت: عبادت و اطاعت حق که مفهوم توحید است و تقوا و پاکدامنی ما مسلمان ها و ایستادگی و مقاومت ما مسلمان ها می تواند امت واحده را برای ما بسازد.
رئیس جمهور افزود: علمای دین، اندیشمندان و صاحبنظران، امروز چراغ امید در پیش روی جوانان ما روشن شده است اگر قدرت های بزرگ و اگر صهیونیسم می خواهند امید را نابود کنند گروهک ها را آوردند به کشتار مسلمان ها با بساط خونی که در منطقه راه انداخته اند امید را از جوان ها می گیرند بدانند ناامیدی و یاس به زودی دامن خودشان را خواهد گرفت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت