
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش العالم، در داکا، پایتخت بنگلادش، حدود 5000 مسلمان پس از برپایی نماز جمعه، تجمع اعتراضآمیز برگزار کردند. در کوالالامپور پایتخت مالزی، در جاکارتا پایتخت اندونزی و در بانکوک پایتخت تایلند صدها نفر تظاهرات کردند. در همین خصوص مالزی دیروز اعلام کرد سفیر میانمار را به منظور اعلام اعتراض به عملیات پاکسازی علیه مسلمانان این کشور فرا میخواند. وزارت خارجه مالزی با صدور بیانیهای اعلام کرد کشور متبوعش از دولت میانمار میخواهد تمام تدابیر لازم برای مهار روند پاکسازی نژادی علیه مسلمانان روهینگا در ایالت راخین شمالی را اتخاذ کند.
مسلمانان میانمار که از سال 2012 مورد حمله بودائیان تندرو قرار گرفته بودند، از ماه اکتبر نیز مورد خشونتهای نظامیان میانماری واقع شدند.از ماه گذشته تاکنون صدها روهینگیایی مسلمان در این خشونتها جان خود را از دست داده اند و بیش از 1000 خانه در آتش سوخته و بیش از 35 هزار نفر مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدهاند. علاوه بر اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) که میانمار عضوی از آن است، سایر نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی نیز درباره کشتار اخیر مسلمانان روهینگیا اظهار نگرانی کردهاند.
نماینده سازمان ملل در بنگلادش گفت: آن دسته از اقلیت روهینگیا که در چند روز گذشته از بیم خشونتهای ارتش میانمار فرار کردهاند از اقداماتی مانند تجاوز جمعی به زنان، شکنجه، قتل و کشتار جمعی سخن میگویند.
جان مککیسیک، رئیس دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در سخنانی در شهر مرزی کاکاس بازار بنگلادش گفت: «شهادت آوارگان روهینگیا از پاکسازی قومی علیه مسلمانان میانمار خبر داد.» مککیسیک خاطرنشان کرد: «باز کردن مرزهای بنگلادش به روی آوارگان روهینگیا تصمیمیدشوار است؛ چرا که در این صورت، دولت میانمار به ادامه خشونتها و اخراج قوم روهینگیا ترغیب شده و در نهایت به هدف پاکسازی قومی این اقلیت مسلمان در میانمار دست خواهد یافت.»به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و براساس آمار سازمان ملل، نزدیک به 30 هزار نفر از اقلیت مسلمان روهینگیا از بیم خشونتها مجبور به ترک محل زندگی خود شدهاند.شمار زنان روهینگیا که تجربه خود را از تجاوز سربازان میانمار به خبرنگار خبرگزاری فرانسه بازگو کرده اند، بسیار است.براساس این گزارش، مسمات حبیبه، یکی از این زنان اینطور شهادت داد: «هنگامی که نیروهای ارتش وارد روستای ما شدند، بیشتر خانهها را به آتش کشیده و شمار زیادی، از جمله پدرم را کشتند. آنها به بسیاری از دختران تجاوز کردند.»
با روی کار آمدن دولت آنگ سان سوچی که برنده جایزه صلح نوبل است، پیشبینی میشد وضعیت اقلیتها در میانمار از جمله مسلمانان بهبود یابد. موضوعی که نهتنها بهبود نیافت، بلکه باعث بدتر شدن شرایط مسلمانان شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد