اختصصای جام جم آنلاین/ همه چیز درباره فیلم های توقیفی این سال ها

6 فیلم توقیفی در کمد وزارت ارشاد

روزهای پایانی دولت دهم و مدیریت جواد شمقدری بر سینمای ایران همراه با گزارش هایی بود درباره فیلم هایی که در کمد این کارگردان مانده اند و اجازه اکران نیافته اند، فیلم هایی که اغلب آنها البته پروانه ساخت شان را چند سال قبل تر از دوران شمقدری دریافت کرده بودند ولی با این حال آنقدر ظرفیت و جذابیت برای مردم داشتند که در مناظره های انتخاباتی سال 92 درباره فیلم های توقیفی و ... بحث های مفصلی میان نامزدها از جمله حسن روحانی، محمدباقر قالیباف، محمدرضا عارف، سعید جلیلی و ... درگرفت.
کد خبر: ۹۷۱۳۱۴
6  فیلم توقیفی در کمد وزارت ارشاد

به گزارش جام جم آنلاین، حالا که آرام آرام به ماه های پایانی دولت یازدهم نزدیک می شویم، بد نیست سری به کمد آقای حجت الله ایوبی،‌رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد بزنیم و ببینیم چه فیلم هایی در آن مانده است.

1

عصبانی نیستم

کارگردان: رضا درمیشیان

بازیگران: نوید محمدزاده، باران کوثری، رضا بهبودی و ...

عصبانی نیستم را شاید بتوان اولین دردسر جدی وزارت ارشادِ دولت روحانی در حوزه سینما معرفی کرد، فیلمی که برای نخستین بار در سی و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و مورد توجه ویژه منتقدان هم قرار گرفت اما در همان صبح روز اختتامیه جشنواره ناگهان کارگردان بیانیه ای را منتشر کرد و از حضور در داوری جشنواره و گرفتن سیمرغ های احتمالی انصراف داد، انصرافی که بسیاری آن را مصلحتی و حتی اجباری دانستند و در ادامه همان طور که پیش بینی می شد با وجود ثبت قرارداد اکران با گروه سینمایی آفریقا در سال 93، فیلم درمیشیان برای همیشه در کمد ایوبی ماند و راهی به پرده نقره ای نیافت.

علت توقیف: فیلم تقریبا اشارات جدی و البته تحریف شده ای به وقایع سال 88 دارد و ماجرای دانشجویان به اصطلاح ستاره دار را روایت می کند.

2

خانه پدری

کارگردان : کیانوش عیاری

بازیگران:مهدی هاشمی، شهاب حسینی، مینا ساداتی، ناصر هاشمی، مهران رجبی و ...

بی تردید خانه پدری پرحاشیه ترین فیلم کیانوش عیاری است، کارگردانی که مردم او را با مجموعه تحسین شده دکتر قریب در تلویزیون بیشتر می شناسند و این روزها هم آستین همت برای ساخت «کاناپه» بالا زده است. خانه پدری از همان ابتدا گرفتار حواشی شد زمانی که عیاری برای ساخت فیلم حمایت مالی موسسه ناجی هنر وابسته به نیروی انتظامی را از دست داد و این موسسه اعلام کرد که به دلیل خشونت زیاد نمایش داده شده ، از فیلم کنار خواهد کشید.

خانه پدری برای نخستین بار در جشنواره سی و دوم فجر به نمایش درآمد و در ادامه توانست سال 93 به طور محدود در گروه هنر و تجربه اکران شود که پس از یکی دو روز فیلم توقیف شد و به کمد حجت الله ایوبی برگشت.

علت توقیف: به تصویر کشیدن فرزندکشی و خشونت بسیار زیاد در خانواده ای مذهبی از مهمترین دلایل توقیف این فیلم بود.

3

رستاخیز

کارگردان: احمدرضا درویش

بازیگران: حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان، پوریا پورسرخ، بابک حمیدیان، انوشیروان ارجمند، مهتاب کرامتی، شقایق فراهانی، پرویز پورحسینی و...

رستاخیز یکی از پرهزینه ترین فیلم های تاریخ سینمای ایران به شمار می رود، فیلمی که نگاهی به قیام اباعبدالله الحسین(ع) دارد و واقعه عاشورا را روایت می کند، درویش برای ساخت این فیلم حدود 10 سال زمان گذاشت و یک تیم پربازیگر و شناخته شده در جلو و پشت دوربین همراه او بودند، رستاخیز پس از فراز و فرودهای فراوان در جشنواره سی ام فیلم فجر و زمان جواد شمقدری به نمایش درآمد و در ادامه با تغییر دولت زمزمه های اکران عمومی آن شنیده می شد اما این فیلم هم تا به امروز رنگ پرده نقره ای را به خود ندیده است.

علت توقیف: نمایش سیمای حضرت ابوالفضل(ع) و برخی اشکالات محتوایی در فیلمنامه و مخالفت علما و مراجع

4

خانه دختر

کارگردان: شهرام شاه حسینی

بازیگران: حامد بهداد، باران کوثری، پگاه آهنگرانی، بهناز جعفری و بابک کریمی

وقتی خانه دختر نخستین نمایش خود را در سی و سومین جشنواره فیلم فجر آغاز کرد، بسیاری از منتقدان از همان زمان مخالفت خود را با اکران این فیلم و موضوع ضد ارزشی و ضدخانوادگی آن با صدای بلند اعلام کردند، فیلم داستان دو دختر دانشجوست که دنبال راز مرگ دوست دیگر خود هستند که در آستانه ازدواج بوده است ، در این مسیر برای آنها ابهامات زیادی شکل می گیرد و وارد برخی روابط درون خانواده دختر و نامزدش می شوند.

علت توقیف: وارد شدن به برخی خطوط قرمز، مسائل مرتبط با دوشیزگی، روایت قصه خانواده ای مذهبی و متعصب و نقش پدر در خودکشی دختر و ...

5

سه بیگانه

کارگردان: مهدی مظلومی

بازیگران: امین حیایی، محمدرضا شریفی نیا، مجید صالحی، لیلا اوتادی، برزو ارجمند، سحر قریشی و حسین محب اهری

فیلم سه بیگانه که قبلا سه بیگانه در سرزمین ناشناخته نام داشت را باید تازه ترین فیلمی دانست که راهی کمد ایوبی شده است، این فیلم که یک کمدی پرفروش بنظر می رسد از انبوهی بازیگر چهره بهره می برد اما متاسفانه کارگردان آن راهی ترکیه و شبکه جم شد و از همان زمان مشکلات اکران این فیلم هم آغاز شد.

علت توقیف: بنظر می رسد این فیلم چوب کارگردان کوچ کرده اش به شبکه جم و همچنین بازیگری رابعه اسکویی را می خورد.

6

ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا

کارگردان: عبدالرضا کاهانی

بازیگران: مهناز افشار، طناز طباطبایی، آیدا ماهیانی، مهران غفوریان و سحر دولتشاهی

من که هرچه فکر می کنم به خاطر نمی آورم چند سال اخیر کاهانی فیلمی ساخته باشد که اکرانش به اما و اگر نرسد، او این اواخر هرچه ساخته برای نمایش در سینماهای کشور دچار گرفتاری هایی شده است که گاهی این گرفتاری با حذف و اضافاتی برطرف شده و گاهی هم مثل همین فیلم ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا گریبان کارگردان را محکم گرفته است، فیلم داستان سه دختر است که به دلیل مشکلاتی که در ازدواج و بی شوهری و ... دارند دست به انتقام از مردان می زنند.

علت توقیف: علت توقیف این فیلم را به نقل از محمدحسین لطیفی از اعضای وقت شورای پروانه نمایش وزارت ارشاد بخوانید: «کل چیزی که در فیلم است یعنی سوژه فیلم از ابتدا تا پایان مشکل دارد» این اظهارنظر برای تیرماه 1395 است چند روز پس از آن هم یکی دیگر از اعضای این شورا اعلام کرد که اگر ما هم به این فیلم پروانه نمایش بدهیم بیشتر از یک هفته در اکران باقی نمی ماند و موجی از اعتراض ها را در جامعه ایجاد خواهد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
بهرام
-
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۳
۰
۰
در روزگاری كه هر فیلمی با هر مضمونی به راحتی قابل دانلود و تهیه است، سنگ اندازی پیش پای فیلمسازهای وطنی چه نتیجه ای می تواند داشته باشد؟ به جز اینكه سبب سرخوردگی فیلمسازان و عقب ماندگی صنعت فیلم كشور شود. البته بعضی از آقایان بیشتر به آیینه شكستن علاقه دارند تا خود شكستن.

نیازمندی ها