به گزارش جام جم آنلاین به از باشگاه خبرنگاران، براساس تحقیقات با سرخ کردن مواد غذایی انواع مواد سمی در ترکیب خوراکی ها آزاد می شوند، از جمله ماده سمی نئو در حرارت بالای 150 درجه سانتیگراد در خوراکی ها ایجاد می شود که زمینه ساز ابتلا به سرطان های دستگاه گوراش به ویژه سرطان روده است.
کارشناسان همچنین در تحقیقات خود دریافتند، نرخ ابتلا به بیماری های قلبی در کشورهایی که به طور سنتی از حرارت بالا و روغن برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده می شود از جمله اسکاتلند بسیار بالا است که یکی از دلایل مرگ مردم در این کشور محسوب می شود.
علاوه بر اسکاتلند در کشورهای جنوب شرق آسیا نیز به مقدار زیاد از روغن با حرارت بالا برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده می شود، اما در کشور چین که به طور سنتی روش های بخار پز کردن و پختن مواد غذایی رایج است مردم از طول عمر بالا و سلامت بهتری برخوردار هستند.
این پژوهش توسط محققان دانشگاه ادینبورگ بر روی مردم با قومیت های مختلف انجام شده و کارشناسان براساس آن هشدار می دهند افراد از روغن کمتر استفاده کنند و هرگز از روغنی که برای سرخ مورد مصرف قرار گرفته دوباره استفاده نکنند، زیرا می تواند باعث آزاد شدن مواد سمی و افزایش کلسترول بد خون در آنها شود که نتیجه این تحقیق در مجله علوم تغذیه به چاپ رسیده است.