رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تشریح وضعیت دریافتی‌های پزشکان متخصص در این دانشگاه، به اخباری مبنی بر اینکه پزشکان ایرانی هفت برابر پزشکان آمریکایی درآمد دارند، پاسخ داد.
کد خبر: ۹۵۶۷۰۱
ماجرای درآمد پزشکان ایرانی و آمریکایی/متخصصان ایرانی سالی چقدر می‌گیرند؟

به گزارش جام جم آنلاین ،دکتر علی جعفریان در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به اخباری مبنی بر درآمد ۱۹۰ میلیون تومانی پزشکان متخصص در بخش دولتی و مقایسه آن با درآمد پزشکان آمریکایی، تاکید کرد: متوسط دریافتی اعضای هیات علمی بالینی این دانشگاه، شامل حقوق، محرومیت از مطب و کارانه ماهانه حدود ۲۰ میلیون تومان است که به حداقل درآمد متخصصان هم امریکایی نمی‌رسد.

وی افزود: همان طور که دکتر پزشکیان نیز گفتند، از سایت‌های مختلف می‌توان درآمد پزشکان امریکایی را استخراج کرد برای مثال بر اساس گزارش Medscape که هرساله منتشر می‌شود؛ در سال ۲۰۱۶متوسط درآمد ناخالص یک پزشک در امریکا از حداقل ۲۰۴ هزار دلار تا حداکثر ۴۴۳ هزار دلار است که با کسر ۳۰ درصد مالیات، حداقل درآمد یک متخصص امریکایی به حدود ۱۴۰ هزار دلار در سال می‌رسد. اگر این رقم را با نرخ دلار ۳هزار ۵۰۰ تومانی محاسبه کنیم، معادل ۴۹۰ میلیون تومان در سال می‌شود.

جعفریان در پاسخ به سوالی درباره اعداد و ارقام این دریافتی‌ها در ایران، ادامه داد: همانطور که قبلا نیز اعلام کرده‌ام، در دانشگاه علوم پزشکی تهران متوسط دریافتی یک عضو هیات علمی بالینی کمتر از ۲۰ میلیون تومان در ماه است که حدود ۲۴۰ میلیون تومان در سال می‌شود. در واقع متوسط دریافتی متخصصان بزرگ‌ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور کمتر از نصف کمترین درآمد متخصصان در امریکاست.

وی افزود: این متوسط کل دریافتی شامل مجموع حقوق، محرومیت از مطب و کارانه، برای پزشکان تمام وقت جغرافیایی که هیچ درآمدی از بخش خصوصی ندارند؛ حدود ۲۵ میلیون تومان در ماه است که بازهم به حداقل درآمد ۴۰ میلیون تومانی متخصصان امریکا نمی‌رسد.

جعفریان درباره چگونگی پرداخت کارانه پزشکان در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: مبلغ کارانه بسته به نوع تخصص، بیمارستان محل خدمت و میزان مراجعه پزشکان متفاوت است. بر اساس اسناد کارانه‌ای که در دانشگاه تا اردیبهشت ماه امسال پرداخت شده، ۵۶ درصد از اعضای هیات علمی کارانه کمتر از ۱۰ میلیون تومان و ۱۹ درصد از اعضای هیات علمی کارانه بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند. به طور کلی ۷۵ درصد اعضای هیات علمی بالینی کارانه‌بگیر دانشگاه، کارانه کمتر از ۲۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

وی ضمن اشاره به اظهاراتی مبنی بر آنکه درآمد پزشکان ایرانی هفت برابر پزشکان آمریکایی است، افزود: این در حالی است که متخصصان برجسته اکثر رشته‌ها، عضو هیات علمی این دانشگاه هستند و اسناد ارقامی که به آنان پرداخت شده نیز وجود دارد. بنابراین وقتی می‌گوییم درآمد پزشکان ایرانی ۷ برابر پزشکان امریکایی است، باید ببینیم این عدد از کجا آمده است. اگر حداقل درآمد امریکا (۴۹۰ میلیون تومان در سال) را در نظر بگیریم، تعداد افرادی که دریافتی‌شان به این رقم می‌رسد شاید به ۵۰ نفر هم نرسد.

سقف کارانه در بزرگ‌ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور


رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال که آیا در دانشگاه شما درآمد ۱۰۰میلیون تومانی و بالاتر هم دارید، گفت: سقف کارانه دانشگاه ۷۰ میلیون تومان است که این رقم با حقوق و سایر مزایا بازهم از ۸۰ میلیون تومان بالاتر نمی‌رود. ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران درآمد ۱۰۰ میلیون تومانی نداریم؛ سال ۹۴ هم نداشتیم که اگر هم داشتیم بازهم به حداقل درآمد متخصصان آمریکایی نمی‌رسید. به هر حال من قصد ندارم بگویم این مبلغ کم است یا زیاد، ولی وقتی بالاترین دریافتی بخش دولتی را با حداقل دریافتی امریکا مقایسه می‌کنیم، باید روشن شود بر چه اساسی این مقایسه صورت گرفته است.

وی همچنین درباره مقایسه سرانه بهداشت و درمان و دریافتی پزشکان نیز گفت: ما می‌توانیم سهم سرانه مردم را حساب کنیم و ببینیم چه مقدار از آن دست پزشکان است. سپس این سهم را با پرداختی‌های امریکا مقایسه کنیم؛ که این بحث دیگری است و ربطی به دریافتی پزشکان ندارد. اگر فکر می‌کنیم توزیع سرانه نیاز به اصلاح دارد آن را تغییر دهیم. اما این مقایسه که متخصصان بخش دولتی هفت برابر متخصصان امریکایی درآمد کسب می‌کنند با هیچکدام از شواهد موجود مطابقت ندارد. حتی اگر به نرخ دلار بین‌المللی هم محاسبه کنیم، چنین اختلافی بین درآمد پزشکان ایرانی و امریکایی وجود ندارد. ضمن اینکه فشار کاری که متخصصان ما متحمل می‌شوند را عموما متخصصان امریکایی ندارند؛ چراکه ساعت کاری و حجم ویزیت مشخص‌تری دارند.

مالیات پزشکان

جعفریان در این باره افزود: گروه پزشکی بخش دولتی، جزو معدود اقشاری است که ۲۰ درصد مالیات خود را کامل پرداخت می‌کند. چه اقشاری در جامعه مالیات ۲۰ درصدی را همان روز اول پرداخت می‌کنند؟ در دانشگاه ما به طور متوسط ۴۲ درصد از کارکرد حرفه‌ای در قالب کارانه به اعضای هیات علمی پرداخت می‌شود. یعنی کسی که ۴۰ میلیون تومان کارانه دریافت می‌کند، ۱۰۰ میلیون تومان درآمد تولید کرده است و الزاما این طور نیست که خودش بخواهد چنین حجم کاری را تحمل کند، بلکه برای اینکه مردم کمتر در نوبت بمانند و کار بیمارستان سریع‌تر انجام شود، ما از او می‌خواهیم تا این حد کار کند.

وی در توضیح بیشتری از مقایسه دریافتی پزشکان ایرانی و امریکایی، ادامه داد: بر اساس گزارش منتشر شده در سال ۲۰۱۶، یک متخصص طب اورژانس بابت یک ساعت کار در امریکا ۱۵۵ دلار، متخصص داخلی ۹۱ دلار، متخصص کودکان ۷۵ دلار و متخصص رادیولوژی ۱۰۰ دلار دریافت می‌کند. آمار دیگری بر حسب سابقه کار متخصصان وجود دارد که بر اساس آن یک متخصص با سابقه کمتر از یک سال ۱۷۷ هزار دلار و بیشتر از ۲۰ سال سابقه ۲۰۰ هزار دلار دریافت می‌کنند.

جعفریان در این باره افزود: اصلا نمی‌گویم که باید شبیه امریکا باشیم. ما کشوری هستیم با شرایط خاص خود و آنان هم کشوری هستند با شرایط خاص خودشان؛ اما اگر بنا به مقایسه باشد کدامیک از پزشکان ما در بخش دولتی ساعتی ۱۰۰ دلار دریافت می‌کند؟

نظام پرداخت در حوزه سلامت

وی در این راستا ادامه داد: اینکه در ایران پرداخت نظام سلامت به روش درستی انجام می‌شود یا خیر، موضوع قابل بحثی است. من هم با مکانیزم کارانه موافق نیستم. ولی حدود ۲۰ سال پیش که کارانه تصویب و اجرایی شد، هدف مشخصی را تعقیب می‌کرد که به آن هم رسید. در آن زمان بیمارستان‌های دولتی خیلی فعال نبودند و ساعت ۱۲ به بعد اتاق عمل تعطیل می‌شد. از انجا که امکان افزایش پایه حقوق میسر نبود و برای اینکه پزشکان با انگیزه بیشتری در بخش دولتی کار کنند، مصوب شد بر حسب کارکرد آنان مبلغی به عنوان کارانه پرداخت شود که آن هدف هم محقق شد و امروز بیمارستان‌های دولتی همیشه پر از بیمار هستند.

وی افزود: اما اینکه بعد از ۲۰ سال نظام پرداخت سلامت را ارزیابی و تغییر دهیم، بحث دیگری است. روش‌های مختلفی هم در این زمینه در دنیا وجود دارد که می‌توان آن را با شرایط کشور مطابقت داد. اما اینکه مطرح کنیم یک پزشک هفت برابر متخصص امریکایی دریافت می‌کند، فقط باعث تشویش ذهنیت مردم نسبت به جامعه پزشکی می‌شود که نه به صلاح مردم است و نه جامعه پزشکی.

وضعیت پرداخت‌ها در بخش خصوصی

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره وضعیت پرداخت‌ها در بخش خصوصی نیز گفت: تعرفه بخش خصوصی نیز از سوی دولت تصویب می‌شود که حدود ۴ برابر تعرفه بخش دانشگاهی است. البته در نظر بگیرید که تعداد بیماران بخش خصوصی به مراتب کمتر از بخش دولتی است. بنابراین پزشکی که در بخش خصوصی طبق تعرفه مصوب کار می‌کند هم نمی‌تواند چنین درآمدی داشته باشد. البته ممکن است بعضی از متخصصان سرشناس که مورد توجه مردم هستند، درآمد بالایی داشته باشند. در امریکا هم پزشکانی با درآمد یک میلیون دلاری وجود دارند. البته من در اینجا فقط درباره متوسط‌ها (از ۲۰۰ هزار دلار تا ۴۴۰ هزار دلار) صحبت کردم.

وی تاکید کرد: اما اگر در مورد پرداخت مالیات مشکلی وجود دارد، مربوط به همه اصناف بخش خصوصی است نه فقط پزشکان. لذا باید نظام مالیاتی مشخصی داشته باشیم تا فرار مالیاتی در هیچ صنفی صورت نگیرد. از سوی دیگر با توجه به وضعیتی که بیمه‌های تکمیلی دارند پرداخت‌های بخش خصوصی نیز دچار مشکل شده است. وقتی پول پزشکان را یک سال بعد پرداخت می‌کنند، از ارزش آن کم می‌شود. در اکثر موارد وضعیت پزشکان ما این‌گونه است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان صحبت‌هایش گفت: واقعیت موجود این نیست که در رسانه‌ها مطرح می‌شود. متوسط درآمد اعضای هیات علمی تمام وقت جغرافیایی دانشگاه نه تنها هفت برابر امریکا نیست، بلکه به حداقل دریافتی آنان هم نمی‌رسد. ضمن اینکه اصل مقایسه بین این دو کشور هم موضوعیت ندارد. تعمیم دادن درآمد تعداد معدودی از پزشکان پرسابقه و سرشناس به چندین ده‌هزار متخصص دلسوز و پرتلاش کشور به دور از انصافی است که همه ما از آن دم می‌زنیم و نتیجه‌ای جز افزایش بی‌اعتمادی در جامعه ندارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۵
محمد از تبریز
-
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
۰
۰
آقای دكتر علی جعفریان آیا می دانید كه با این بازی با كلمات مدیون ملت كشورمان می شوید؟ شما فقط به قشر خاصی از جامعه پزشكی اشاره كرده اید و شامل بقیه پزشكانی كه برای خودشان مطب دارند كه اتفاقا اكثریت با آنهاست، نمی شود. درامد این پزشكان چندین برابر بوده و این موضوع برای كسانی كه گذرشان به وادی آنها افتاده است به خوبی مشخص است. تا كی می خواهید با دروغ بافی و سفسطه، مدافع این پزشكان از خدا بی خبر باشید. امیدورام هر چه زودتر این خان یغمای گسترده شده برای عده كثیری از پزشكان برچیده شده و آنان نیز درآمدی متناسب با سایر اقشار این ممكلت داشته باشند.
m-a
-
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
هیچ كسی با درآمد بالا برای پزشكان مخالف نیست ولی در صورتی كه حقوق یك كارگر ویا كارمند این مملكت نیز با درآمد سالیانه كشورهای اروپائی و آمریكا مقایسه واصلاح گردد . مگر می شود پزشكان حقوق خود را با كشورهای پیشرفته مقایسه ومطالبه كنند ولی عموم مردم جامعه كه حتی به قول خود دولت درآمدی زیر خط فقر را دارند به این حقوق راضی باشند در صورتی كه درآمد این پزشكان از همین مردم كم درآمد تامین می شود زیرا افراد با در آمد بالا جهت مداوا به كشورهای اروپائی وآمریكا می روند وحتی حاضر نیستند كه در داخل كشور معاینه شوند
r-z
-
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
۰
۰
آیا حقوقهای كارگران در آمریكا و ایران هم براورد شده است كه چقدر تفاوت حقوقی است
چرا همیشه دولت سنگ پولدارها و كسانی را كه حقوق بالا دارند را به سینه می زند بهتر است كه كمی به فكر افراد كم درامد باشند تا آنها هم كمی طعم زندگی را بچشند
مج
-
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
۰
۰
من نمیدونم چرا فقط درامد را مقایسه میكنند
آیا این اقا نمیدونه كه در كشورهای غربی پزشكان بسیار مسئولیت پذیر و جوابگو هستند
ایشان چرا پاسخگویی و مسئولیت پزشكان رو با هم مقایسه نمیكنند اول این كار رو بكنند بعد نوبت دستمزد ببینند این پولهای رو كه اونا می گیرند حقشونه یا نه؟؟
اینجا پزشك آدم میكشه انگار نه انگار اما اونجا خون از دماغ كسی بر اساس اشتباه پزشك بیاد پزشك بیچاره می كنند
نرم افزار موبایل
-
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
۰
۰
دوستان حرفهای ایشون رو باور نكنید،من پزشك دولتی میشناسم درامد ۸ ماهه اون در استان محروم و غرب كشور حدود یك میلیارد دریافتی از بیمارستان دولتی داشته،حاضرم اسم و مختصات این ادعارو به جام جم بدم،كه دیگه امثال این اقا به شعور مردم توهین نكنن
همكار
-
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
در تاءیید حرف شما رئیس بیمارستانی را میشناسم مبلغ دریافتی (قاصدك) اون 800میلیون تومان درماه بوده .
امیر
-
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
۰
۰
این ملت رو اگر درد خودشون نكشه هم ,عقده پزشكا میكشه.
ایرانی
-
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
۰
۰
ما نمیدانیم قسم حضرت عباس این آقایان را باور كنیم یا دم خروسی را كه می بینیم .از سازمان بازرسی كل كشور میخواهیم لیست پزشكانی كه دریافتی های غیر متعارف در بیمارستانهای دولتی را بررسی و به مردم گزارش كند.
علیرضا
-
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
۰
۰
اخه این دكترها به اندازه درامدی كه دارن سواد هم ندارن. شدن مثل این دلالها كه فقط به فكر سود هستند
ایرانی
-
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
۰
۰
من آخرش نفهمیدم كه فرق این پزشكان با مهندسان ، كارشناسان و سایر متخصصین كشور چیه كه اینقدر تفاوت حقوق دارند ؟ فرقش اینه كه جان ما دستشونه وهرطور دوست دارند باید پول بگیرند ؟ من مهندس برق هم باید بگم كه اگر به من زیاد حقوق ندید (اندازه پزشكها) برق رو قطع می كنم .!!
رضا
-
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
۰
۰
كاملا داره دروغ می گه كه مسئولین بازرسی كشور و مراجع ذیصلاح به این قضیه ورود پیدا نكنند . من خودم در بیمارستان فعالیت می كنم و با جدیت می گویم ایشان دروغ می گوید . درامد بیمارستانها باید صرف بهداشت ودرمان مردم شود نه اینكه توی جیب این آقایون برود .
سایه
-
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
۰
۰
آخه ما چیمون با آمریكا برابری میكنه كه میخوای درآمد پزشكان مستحقمون باهاش برابری كنه
واقعا كه این قشر مستضعف پزشك در ایران چه میكشند!!!!!!!!!!!!
وحید
-
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
۰
۰
سلام
من خودم بعنوان پزشك متخصص در كانادا كار می كنم، ما برای هر بیمار باید حداقل ۳۰ دقیقه وقت بگذاریم و اجازه نداریم بیش از هشت ساعت كار كنیم، كه در مجموع میشه ۱۶ بیماردر روز. دوستان در ایران هر ساعت ده بیمار حداقل ویزیت می كنند، بصورت تصاعدی هم مالیات می پردازیم، درامد بیشتر مالیات بیشتر. در سال هم حد اكثر ۲۰۰۰۰۰ دلار درامد داریم. هیچگونه ارتباطی هم با هیچ شركت، داروخانه و ازمایشگاه هم نداریم. اگر در یك كنگره هم پول غذا را یك شركت بده، ما حق خوردن ان غذا را نداریم و گرنه حسابمون با كرام الكاتبینه. همكاران تو ایران از ازمایشگاه ، داروخانه و شركت تجهیزات پزشكی پورسانت میگیرن. دوست من همین هفته پیش به من میگه دیوانه ای اینجا موندی، بر گرد ایران، روزی ۱۰ تا هم EMG بگیری، حداقل ۱۰۰۰۰ دلار در روز كاسبی. نمیدونمون چرا برخی از همكاران فقط توجیه می كنند، كدام پزشك متخصص در ایران با ماهی ۲۰ میلیون كارمیكنه و مطب هم نداره، همه اعضای هیات علمی مطب دارن و مضحك قضیه اینه حق محرومیت از مطب را هم كامل میگیرن
A
-
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۶
با سلام،
پزشك متخصص و قریب 15 سال است عضو هیات علمی دانشگاه هستم. از بدو استخدام در حدود 15 سال پیش مطب نداشته و حقوقی حدود 7 میلیون تومان در ماه دریافت می دارم و كارانه هم نمی گیرم. همكاران دیگری را می شناسم كه شرایط كمابیش مشابهی دارند. لطفاً هنگام ارایه نظرات خود انصاف را رعایت كرده و از تعمیم وضعیت گروهی خاص به كل یك جمعیت پرهیز نمایید. ضمناً جهت اطلاع افرادی كه انشاء الله از سر نا آگاهی به جناب آقای دكتر علی جعفریان توهین نموده اند به عرض می رسانم كه ایشان نه فقط پزشكی حاذق (ایشان از جراحان به نام پیوند كبد و رئیس بخش پیوند كبد مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تهران هستند) بلكه انسانی بسیار متدین و معتقد بوده و دروغ نمی گویند.
با احترام،
یحیی
-
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
۰
۰
قابل توجه پزشكان : در جامعه ای كه عدالت وجود نداشته باشد شما هم آرامش نخواهید داشت
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها