به گزارش جام جم آنلاین، بهروز کمالوندی در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما افزود: پیشرفت ما خوب است و با ایتر به نحوی حرکت می کنیم که مورد نظر است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت:هدف ما این است که عضو همکار و ناظر در مجموعه ایتر باشیم و این موضوع پروسه ای دارد و باید کشورهایی که بنیانگذار هستند موافقت کنند.
وی افزود: تبادل نظر صورت گرفته و تقریباً به صورت مرتب در ارتباط هستیم.
کمالوندی درباره آخرین وضعیت فروش آب سنگین ایران گفت: حدود 70 تن آب سنگین مازاد داشتیم - یعنی اضافه بر آن 130 تن - و آن را به دو کشور آمریکا و وروسیه فروختیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: کشورهای دیگری هم طرفدار آب سنگین ایران هستند بخصوص بعد از آنکه دو کشور مهم دنیا طالب آن هستند.
کمالوندی درباره تقاضای کشورهای اروپایی از جمله فرانسه برای خرید آب سنگین ایران اظهار داشت: آنها هنوز مقداری سردرگمی دارند و نمی دانند چگونه شروع کنند چون یکسری مجوزات داخلی از مقامات خودشان می خواهند به همین دلیل به آنها مطرح کردیم که لازم است کمک کنید تا زودتر مجوزهای لازم داده شود تا مراودات داشته باشیم، به نظر می رسد این موارد بتدریج و در آینده ای نزدیک حل می شود.
وی درباره قیمت آب سنگین فروشی ایران گفت: در بحث قیمت آب سنگین، حجم مهم است. به طوریکه بسته بندی آب سنگین مهم بوده و بسته بندیِ کم، ممکن است باعث افزایش قیمت آب سنگین شود. ضمن اینکه بسته بندی نیز هزینه های خاص خود را دارد.
کمالوندی اظهار داشت: در حجم بالا که معمولاً بیشتر از 20 تن است، قیمت را جوری می توانیم بگوییم که بالاتر از قیمت های فروخته شده در دنیا است و نمی خواهیم کاری کنیم که بدهکار شویم.
وی اظهار داشت: فعلاً وارد بازار خرد نشده ایم اما اگر در آینده بتوانیم وارد بازار خرد شویم ممکن است آب سنگین به صورت میلیگرمی هم فروخته شود ولی این کار، کار سازمان انرژی اتمی نیست و شاید شرکت هایی در آینده تأسیس شود و بسته بندی های آب سنگین - که استانداردهای بین المللی را دارند - انجام دهند و بازاریابی کنند.
کمالوندی گفت: ممکن است بعضی ها بگویند می شود آب سنگین را به قیمت بالاتری فروخت، ما آماده ایم اگر کسی مشتری دارد که آب سنگین را با قیمت بالا می خرد به او آب سنگین بدهیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: مازاد بر 130 تن آب سنگین که باید در داخل کشور باشد را فروختیم و اگر چیزی بخواهیم بفروشیم باید وعده برای آینده بدهیم تا تولیدات آینده را بفروشیم.
وی درباره قیمت آب سنگین فروخته شده ایران به آمریکا و روسیه گفت: تقریباً این قیمت یکی است ضمن اینکه ما ترتیباتی با روسیه داریم که انشاءالله بتوانیم بگوییم به یک نحوی معامله ای است که بازهم شیرین تر باشد.
کمالوندی درباره اینکه آیا در عمان بازهم آب سنگین داریم یا خیر، گفت: فعلاً هیچ آب سنگین مازادی در خارج از کشور نداریم.
وی افزود: باید برای فروش آب سنگین مازاد برنامه ریزی کنیم و این بازار محدود است چراکه تعداد کشورهای مصرف کننده آب سنگین محدود است. شاید از 10 الی 12 کشور بیشتر نباشد و آمریکا به تنهایی 80 درصد بازار تحقیقات دنیا را دراختیار دارد و سایر کشورها خرده هستند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: در حاشیه اجلاس عمومی(آژانس)، سه سخنرانی درباره آب سنگین داشتیم که برای اولین بار در حاشیه اجلاس عمومی بود و نمایندگان کشورهای مهم دنیا در این اجلاس شرکت کردند.
وی افزود: در آن جلسه دورنمای آب سنگین در دنیا را ارائه کردیم که تقاضای رو به افزایش دارد و در ایران هم طرح هایی برای داروی « دوتره» داریم و تحقیقات در زمینه های مختلف صنعتی و پزشکی وجود دارد.
کمالوندی با بیان اینکه افق آب سنگین روشن است گفت: هرچقدر هم در زمینه آب سنگین در داخل کشور تحقیقات انجام شود بازهم تولید آب سنگین داریم به طوری که سالانه 20 تن آب سنگین تولید می کنیم و باید برای این مقدار بازاریابی کنیم. خوشبختانه بازار پیدا شده و درحال توسعه بازار هستیم.
وی درباره برخی اخبار مبنی بر کارشکنی ها برای پیوستن ایران به پروژه ایتر گفت: حداقل ما چیزی حس نکردیم نه در مجموعه ایتر و نه در جایی دیگر.
کمالوندی که پس از حضور در جلسه عصر روز گذشته کمیته هسته ای مجلس با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما مصاحبه میکرد، درباره این جلسه گفت: کمیته هسته ای اخیراً روند خوبی را آغاز کرده است و قبل از اینکه گزارش روند اجرای برجام تقدیم صحن علنی مجلس شود سؤالاتی را در این باره مطرح می کند.
وی افزود: در این جلسه گزارشی از فعالیت های هسته ای بعد از اجرای برجام در آن کمیته ارائه کردیم و دوستان سؤالاتی داشتند که به آن ها جواب دادیم.
کمالوندی ادامه داد: از طرف آنها (1+5) در رابطه با کارهای فنی بد عهدی نداریم، ممکن است زیاده خواهی وجود داشته باشد.
وی افزود: ممکن است زیاده خواهی هایی در گذشته وجود داشته باشد. مثلاً در حوزه نظارت بوده و به فرض گفته اند نظارت بیشتر باشد یا اطلاعات بیشتری را می خواستند و ما اینها را به تدریج در ریل خودش انداختیم و مسیری را طی می کنیم که آرام و خوب است و مشکل خاصی نداریم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: تقریباً می توانیم بگوییم به انتهای مسائل کار فنی رسیده ایم، حالا اگر یکی دو مورد ریز هم باشد موارد مشکل زا نیست کما اینکه همیشه خودمان را آماده کرده ایم مبنی بر اینکه ممکن است زیاده خواهی وجود داشته باشد و در هر حال باید بر اساس اصول، حقوق و منافع خودمان اقدام کنیم و این کار تا بحال انجام داده ایم.
وی افزود: کمیته هسته ای مجلس گزارش خود را براساس گزارش های وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی داده است و براساس سؤالاتی که مطرح می شود مشخص است که توضیحات بیشتری در برخی حوزه ها لازم است و امروز مواردی را روشن کردیم که مفید بود.
کمالوندی در پایان گفت:خبرهای خوب در راه است و انشاءالله بتوانیم همه با هم صنعت هسته ای را که نتیجه خون شهدای هسته ای و مقاومت ملت ایران است بخوبی به پیش ببریم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
اما مسئله گداخت كه علم جدیدیه رو به راحتی در دسترس ما قرار میدن؟!
دومین كشوری كه آزمایش كرد ایران بود