به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، محسن فرهادی ضمن اشاره به افزایش بازرسی کارشناسان بهداشت محیط در ماههای محرم و صفر، اظهار کرد: وزارت بهداشت طی بخشنامهای به معاونت های بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، از آنها خواسته است تا نسبت به کنترل موارد مرتبط با آب و غذا در هیاتها، مساجد و تکایا اقداماتشان را تشدید کنند. تیمهای سیار بهداشت محیط نیز از چند روز گذشته کنترلهای خود را بر این نقاط افزایش دادهاند.
وی افزود: کنترلهای عمده بهداشتی از شبکه آب شرب بر نقاط گرمتر که مردم نیاز به استفاده از یخ دارند، تمرکز دارد. همچنین بخش زیادی از این کنترلها در هیاتها، مساجد، تکایا و نظارت بر نذورات مردم انجام میشود و از ذبح دام شروع و به طبخ غذا میرسد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با اشاره به وسعت برگزاری مراسمهای عزاداری در سطح کشور، ادامه داد: به علت خودجوش بودن این مراسمها در کشور، توصیه میکنیم بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی و ابزار و تجهیزات مورد استفاده حتما رعایت شود. نظارتهای کارشناسان بهداشت محیط جنبه مشاوره و کنترل دارد. آنها فقط در صورتی که متوجه شوند غذایی دارای مشکل است، مداخله میکنند. مانند سال گذشته که مجبور شدیم در بعضی قسمتها، غذاهای مشکوک به فساد را امحا کنیم. ما انتظار زیادی از همکاران برای برخوردهای حقوقی و قضایی نداریم، مگر در موارد خاص. بیشترین راه بهداشت مواد غذایی، همکاری متولیان هیاتها، مساجد و تکایا است.
وی به تکایا و هیاتهایی که قصد طبخ و توزیع غذای نذری در ماه محرم دارند، توصیه کرد: کسانی که بیماری خاص یا واگیر دارند در این امر دخالت نکنند. همچنین از آشپزهای حرفهای به دلیل داشتن کارت بهداشت و گذراندن دورههای آموزشی و انجام آزمایشهای لازم استفاده کنند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت استفاده از دیگهای مناسب برای پخت نذورات را ضروری عنوان کرد و گفت: اگر مردم میخواهند از دیگهای مسی استفاده کنند، به سالم بودن آن توجه کنند که منجر به آزاد شدن فلز مس در مواد غذایی نشود. همچنین اگر میخواهند دامی را برای نذورات ذبح کنند، بهتر است از ایستگاههایی که توسط شهرداری تهران راهاندازی میشود، دامپزشک مستقر دارد و تحت کنترل سازمان دامپزشکی است، استفاده کنند؛ چرا که بیماریهای مشترک انسان و دام در کمین هستند و میتوانند خطر ایجاد کنند.
فرهادی ضمن اشاره به بازرسی کارشناسان بهداشت محیط و سازمان دامپزشکی از مراکز عرضه دام، نسبت به خطر انتقال بیماریهای مشترک انسان و حیوان نیز هشدار دارد و افزود: ذبح دام حتما به شکلی انجام شود که فضولات و امحا و احشای آن بعد از کار باقی نماند، چون برخی بیماریها به راحتی منتقل میشوند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد