الکساندر نوری، سرمربی ایرانی وردربرمن در گفت‌و‌گو با جام‌جم:

خدمت به ایران؟ یقینا دوست دارم

آلکساندر نوری اگر برای اکثر ایرانی‌ها چهره‌ای ناشناخته بود، حالا شناخته شده به حساب می‌آید. او چند هفته قبل،‌ سرمربی موقت تیم وردربرمن در بوندسلیگا شد و روز یکشنبه، به عنوان مربی قطعی تیم تا پایان فصل انتخاب شد.
کد خبر: ۹۵۲۸۷۳
خدمت به ایران؟ یقینا دوست دارم

او به عنوان یک دورگه ایرانی-آلمانی به افتخاری رسید که تا به حال هیچ‌کس از ایران به چنین افتخاری نرسیده است.

فریدون زندی، وحید هاشمیان و مهدی مهدوی‌کیا سه مربی ایرانی هستند که در آلمان، کارشان را استارت زده‌اند.

هاشمیان مدرک مربیگری حرفه‌ای آلمان را گرفت. در تیم‌های دسته چهارمی هم کار کرد ولی در حال حاضر پیشنهادی ندارد.

مهدی مهدوی‌کیا با تیم‌های پایه باشگاه هامبورگ کار می‌کند و فریدون زندی هم سرمربی تیم جوانان سنت پائولی است. آنها امیدوارند روزی به جایگاهی برسند که آلکساندر نوری رسید.

او سرمربی تیمی شده که یکی از پرافتخارترین تیم‌های تاریخ آلمان به حساب می‌آید، اما آلکساندر نوری کیست و کجا به دنیا آمده است؟

بازی در تیم‌های پایه ایران

آلکساندر نوری، متولد سال 1358 است و 37 سال دارد. او در آلمان به دنیا آمده ولی خودش می‌گوید، این دلیل نمی‌شود که ایرانی به حساب نیاید.

پدر او اهل رشت است و مادرش هم آلمانی. می‌گوید یکی از دلایلی که باعث شد فوتبالیست شود، پدرش بود چراکه فوتبال بازی می‌کرد و حتی در جوانی‌اش، برای تیم‌های رشتی به میدان می‌رفت.

آلکساندر می‌گوید: انگیزه‌هایی که پدرم داد، باعث شد من هم خیلی زود بازی کنم. حتی به باشگاه وردربرمن رفتم و آنجا هم بازی کردم. به تیم بزرگسالان باشگاه هم رسیدم ولی شانس بازی نداشتم و به خاطر همین، باشگاهم را تغییر دادم. مزیتی که من نسبت به دورگه‌های فوتبال ایران داشتم، این بود که در تیم‌های پایه کشورم بازی کردم.

آلکساندر از سال 1995 به عضویت تیم زیر 17 سال ایران در آمد و 15 بازی انجام داد و دو گل زد. سپس در تیم زیر 20 سال 6 بازی کرد و با پیراهن تیم زیر 23 سال هم 8 بازی انجام داد و یک گل به ثمر رساند. در آن زمان عضو باشگاه وردربرمن بود.

دیدار با برانکو

سال‌ها بعد، وقتی برانکو سرمربی تیم ملی بود، آلکساندر تلاش زیادی کرد تا به تیم ملی بزرگسالان برسد.

او حتی همراه فاضلی، مدیر برنامه‌های مهدی مهدوی‌کیا که زمینه ساز حضور فریدون زندی در تیم ملی شده بود، به اردوی ایران رفت تا با برانکو حرف بزند.

نوری زمانی با برانکو دیدار کرد که بازیکن اوسنابروک در دسته اول بود. سرمربی کروات هم پذیرفت آلکساندر به تمرینات ملحق شود و تست بدهد اما فردای روزی که کارهای او برای حضور در اردوی ایران اوکی شد، رباط صلیبی‌اش در جریان تمرین پاره شد.

او این خاطره تلخ را یادآوری می‌کند و می‌گوید: قبل از جام‌جهانی بود. سال 2005. آقای فاضلی با من تماس گرفت و گفت در لیست ایران هستی و باید به انگلیس بروی تا در اردوی تیم ملی حاضر شوی، اما من رباط صلیبی پاره کردم و آن اردو را از دست دادم.

حضور در ایران

نوری بعدها دیگر فکر حضور در تیم ملی به سرش نزد. سن او رفته رفته بالا رفت و تصمیم گرفت، تمرکزش را روی بازی‌های باشگاهی بگذارد.

او که در نوجوانی با مربیانی چون اریش روته مولر و سامر کار کرده بود، بین سال‌های 2004 تا 2008 برای اوسنابروک توپ زد سپس دو سال در هولشتاین به میدان رفت و سرانجام فوتبال خود را در اولدنبورگ تمام کرد.

او سال 2012 وارد عرصه دیگری شد. ابتدا سرمربی تیم زیر هفده‌ساله‌های اولدنبرگ شد. سپس مدیر ورزشی این باشگاه و در سال 2014 سرمربی تیم زیر 23 ساله‌های وردربرمن شد. موفقیت او در کشف بازیکنان جوان در وردربرمن باعث شد تا باشگاه به او توجه ویژه کند.

نوری دوره‌ای روی نیمکت ویارئال نشست و کسب تجربه کرد. سپس در باشگاه به برمن، سرمربی موقت این باشگاه و در نهایت به عنوان سرمربی قطعی تیم انتخاب شد.

نوری می‌گوید: من تازه اول راه مربیگری هستم و خودم می‌دانم که هنوز مسیر زیادی در پیش دارم.

سال گذشته، مدرک حرفه‌ای مربیگری خود را دریافت کردم و می‌خواهم هر روز به پیشرفت جدیدی برسم.

او درباره فوتبال ایران و این که آیا یک روز ممکن است به ایران بیاید و مربیگری کند، لبخندی می‌زند و می‌گوید: فعلا تمرکزم را روی وردربرمن گذاشته‌ام ولی آینده قابل پیش‌بینی نیست. هر ایرانی دوست دارد به فوتبال کشورش خدمت کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
حسین
-
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۳
۰
۰
بیای كه چی بشه؟
فوتبال خوب و سرزنده و پرقدرت آلمان ول كنی بیای ایران كه با چندتا بی سواد تازه به دوران رسیده و پرمدعا و بی حال و قلیونی و حاشیه دار سروكله بزنی!؟
یا میخوای با فدراسیون تا خرخره آلوده همكاری كنی؟

نیازمندی ها