به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از مهر، با توجه به ظرفیتها و توانمندیهای لرستان و از طرفی سرانه پایین فضای ورزشی در این استان ساخت دهکده المپیک در مرکز لرستان در سال ۸۶ با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس وقت سازمان تربیتبدنی و جمعی از مسئولان استان آغاز شد.
هدف از اجرای این دهکده که کلنگ آن در زمینی به مساحت ۲۵۲ هکتار در منطقه کمالوند خرمآباد به زمین زده شد افزایش سرانه ورزشی و ایجاد محلی برای برگزاری مسابقات مهم بینالمللی و جهانی و برپایی اردوهای مختلف ورزشی در لرستان اعلام شد.
استانی بدون زیرساختهای ورزشی
در دل این دهکده ۲۶ طرح تعیینشده بود که از این تعداد اجرای دو طرح ورزشگاه ۱۵ هزارنفری و سالن ژیمناستیک به اداره کل راه و شهرسازی سپردهشده که برای ساخت ورزشگاه با ۷۰ درصد پیشرفت کاری ۲۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و سالن ژیمناستیک با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.
واقعیت امر در این زمینه این بوده که ۲۴ پروژه دیگر این طرح کلان هنوز اجرایی نشده و یا با پیشرفتهای کاری متفاوت متوقف هستند.
ناگفته پیداست که پرورش استعدادهای جوانان مستعد در حوزه ورزش و در حقیقت قهرمانپروری نیازمند پیشنیازهایی ازجمله ایجاد زیرساختها و تأسیسات مختلف ورزشی بوده و به همین دلیل سهم استانهای برخوردار و توسعهیافته در ورزش کشور و مسابقات بینالمللی همواره بیشتر از استانهای کمتر توسعهیافته مانند لرستان است.
۱۴۰ میلیارد برای تکمیل یک طرح ورزشی
علییاور عزیزپور، مدیرکل ورزش و جوانان بابیان اینکه مجموعه دهکده المپیک حدود ۲۵۰ هکتار مساحت دارد اظهار داشت: حدود ۲۶ پروژه در آن تعریفشده که ۱۷ مورد از آنها پروژههای مرتبط با حوزه ورزش بوده و حدود ۳۳ میلیارد تومان برای دو پروژه خاص از این مجموعه اعتبار هزینه شده است.
وی بابیان اینکه برای تکمیل دهکده المپیک ورزشی لرستان حدود ۱۴۰ میلیارد تومان نیاز است تصریح کرد: پروژه سالن دوومیدانی سرپوشیده که مجهزترین و کاملترین پروژه این مجموعه سرپوشیده در غرب کشور بوده در مساحتی نزدیک به ۱۶ هزار مترمربع ایجادشده است.
مدیرکل ورزش و جوانان لرستان بابیان اینکه برای احداث این سالن سرپوشیده دوومیدانی تاکنون ۹ میلیارد تومان هزینه شده که برای تکمیل آن بین چهارتا پنج میلیارد تومان دیگر غیر از مطالبات پیمانکار نیاز است گفت: برای سایر پروژههای این مجموعه تاکنون برنامهای برای کلنگ زنی و احداث آنها تعریفنشده که امیدواریم با استفاده از اعتبارات ملی و همچنین اعتبارات عمرانی استان سرعت ساختوساز پروژه سریعتر شود.
عزیز پور بابیان اینکه تاکنون ۶ مورد از پروژههای دهکده المپیک تعیین تکلیف شده است، گفت: ساختمان اداری، خوابگاه و سالن سرپوشیده هماکنون در حال بهرهبرداری و استفاده بوده و سه پروژه دیگر یعنی مجموعه ۱۵ هزار نفری فوتبال، سالن سرپوشیده دوومیدانی و سالن ژیمناستیک در حال ساخت بوده و برای بقیه پروژهها باید جانمایی لازم صورت گیرد و کمبود اعتبار سنوات گذشته تأمین و مشکل کار کارشناسی نشده این مجموعه نیز رفع شود.