به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین از گیلان، امید رضایی منتقد و فعال محیط زیست با اعلام این مطلب گفت: اگر به همین روال ادامه دهیم،بی شک در آینده ای نه چندان دور شاهد نابودی محیط زیست و منابع خدادادی در استان خواهیم بود.
وی با انتقاد از آلاینده ها و فضولات کارخانه ها که موجب ایجاد ناهنجاری های بسیاری برای محیط زیست شده، ادامه داد: همه کارخانه ها باید به سیستم فیلتر کربنیک مجهز باشند زیرا باعث تصفیه پس آبها شده و میزان آلودگی ها و مواد شیمیایی و سمی را به حداقل می رساند.
این فعال محیط زیست گیلان اظهار داشت: متاسفانه عدم استفاده این مهم در بسیاری از کارخانه ها باعث آلودگی رودخانه ها و استخرهای مجاور شده و به سلامت محیط زیست صدمات بسیاری وارد کرده،این در حالی است که هزینه نصب و تجهیز این سیستم ها بین ۸۰ تا ۱۰۰میلیون تومان می باشد که این مبلغ برای صاحبان کارخانه ها رقم ناچیزی بوده و نیز ارزش حفظ و نجات محیط زیست را دارد.
رضایی با بیان اینکه قانون باید مصوب و اجرایی گردد و محیط زیست باید موضوع تجهیز فیلتر کربنیک را در تمامی کارخانه ها با جدیت مورد پیگیری قرار دهد،گفت: سازمان محیط زیست برای جلوگیری از بحران هایی که می تواند بیش از اکنون گریبان منابع خدادادی ما را بگیرد ، باید در صورت عدم رعایت موارد قانونی از سوی صاحبان کارخانه ها، با آنان به شدت برخورد کند.
وی تصریح کرد: متاسفانه هدایت آب های زیرزمینی در استان گیلان به صورت اصولی انجام نمی شود و کسانی هستند که برای گرفتن ۲ اینچ آب مجوز حفر چاه 50 متری دریافت می کنند در حالیکه بعضی ها برای گرفتن ۱ اینچ آب حتی مجوز حفر چاه 20 متری را هم نمی توانند اخذ کنند و این بی عدالتی، ساکنان این محیط زیست استان را نیز رنج می دهد.
این فعال محیط زیست گیلان پیشنهاد داد: برای حل این معضلات یا بهتر بگوییم فاجعه محیط زیستی، مسئولان مربوطه اعم از سازمان آب منطقه ای و محیط زیست استان باید دست به کار شده تا از پیشروی آن جلوگیری شود تا گیلان به مانند همیشه سبز ، زیبا و خرم باقی بماند.
رضایی خاطرنشان کرد: تلاش هایی در حال انجام است و فعالان محیط زیست نیز بیش از پیش تلاش می کنند و تالاب ها در حال پاکسازی و لایروبی هستند اما رودخانه ها هنوز لایروبی نشده و دیواره های آنها گُوِه بندی نشده اند، گُوِه بندی این دیواره ها به منظور جلوگیری از سرریز سیلاب به اطراف و آسیب رساندن به مردم انجام می گیرد ، در حالیکه هنوز این امر صورت نگرفته و همچنان در این بخش خلاء مدیریتی مشهود است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: