به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صداوسیما، سورنا ستاری در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: تسهیلات خاصی داریم برای کسانی که بخواهند اختراع خود را به ثبت بین المللی برسانند و تقریبا تمامی هزینه های ثبت اختراع خارجی را در معاونت علمی پرداخت می کنیم.
وی در خصوص ثبت نظام مالکیت بانکی نیز گفت:اصلاحیه قانون مربوط به آن هم اکنون در مجلس شورای اسلامی است و قاعدتا مجلس جدید باید آن را اصلاح کند.
معاون فناوری رئیس جمهور در خصوص موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه نیز افزود: صنعتی که با پول مفت نفت بالا بیاید دیگر در پی دانشگاه نیست و تا زمانی که دیدگاهمان به صنعت هنوز فروش مواد اولیه باشد صنعت رشد نخواهد کرد.
ستاری گفت: وقتی درباره اقتصاد دانش بنیان صحبت می کنیم آنچه که کمتر اهمیت دارد مواد اولیه است و آن دانشی که به محصول قیمت می دهد مهمتر است که در حقیقت آن دانش را محقق یا کارآفرین تولید می کند که این قسمت قضیه دارای اهمیت فراوانی است.
وی درباره پیوست فناوری نیز افزود: معاون اول رئیس جمهور این پیوست را طی یکی دو هفته آینده ابلاغ می کند.
معاون فناوری رئیس جمهوری درباره توسعه اقتصاد دانش بنیان نیز گفت: اقدامات زیادی انجام شده به طوری که ما در حوزه «آی تی» هم اکنون شرکتی داریم که 2 هزار میلیارد تومان فروش دارد و در حوزه زیست محیطی نیز بزرگترین شرکت های منطقه را داریم و به همین ترتیب به روسیه دارو صادر می کنیم و هر یک ریال داروی زیست فناوری که صادر می شود معادل 200 بشکه نفت است.
ستاری در پاسخ به این سوال که مهمترین نقطه قوت دولت چیست افزود:به نظر می رسد کمترین اختلاف بین افراد نسبت به دولت های قبل در این دولت است و همه با هم یک دل هستند.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور گفت: ارتباط بین صنعت و دانشگاه ارتباطی دو طرفه است.
سورنا ستاری ادامه داد : اقتصاد کشور به سمت به کارگیری جوانان تحصیلکرده روی آورده است، به طوری که بخشی از این جوانان در شرکت های استارتاپ خود مشغول فعالیت هستند و برخی از این شرکت ها توانسته اند درآمد بالایی کسب کنند.
ستاری افزود: در دانشگاه های مطرح کشور تغییر رویکرد و نوع نگرش صنعتی و دانش مبتنی بر بازار در حال شکل گیری است.
وی گفت: صنعتی که با پول بادآورده نفت رشد کرده باشد آینده دار نیست و در پی دانش هم نمی رود؛ دانش واقعی را محقق و کارآفرین ایجاد می کند.
معاون علمی، فناوری رئیس جمهور گفت: ما به پول مفت نفت عادت کردیم؛ چرا کشورهایی که منابع زیرزمینی دارند، پیشرفت نمی کنند.
ستاری با بیان اینکه وقتی اتکا به نیروی انسانی باشد این مسائل حل می شود و این مشکلات که بسیاری از آن فرهنگی است در کشور ما وجود دارد، افزود: بدنه لخت دولتی این مشکلات را نمی تواند حل کند و ما در پی حل این مسائل هستیم.
وی گفت: یکی از بهترین دستگاه هایی که در این زمینه و در بحث تولید داخل همکاری می کند و پیشرو است وزارت جهاد کشاورزی است.
ستاری ادامه داد : اکنون در بسیاری از دانشگاه های مطرح و نخبه پرور کشور، فرهنگ دانش بنیان در حال شکل گیری است و این اتفاق در حال وقوع است اما هنوز حجم خیلی زیادی از دانشجویان درگیر این پروسه و این زیست بوم نشده اند.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد اشتغال و زمینه سازی برای کارآفرینی نیازمند اصلاحات عمیق فرهنگی در حوزه اقتصاد است که بیش از 100 سال مبتنی بر درآمدهای نفتی اداره شده است.
ستاری با بیان اینکه تفکر در اقتصاد دانش بنیان، نگرش جدیدی است که به مرور و آهستگی در حال شناخته شدن است، افزود: این تفکرات جدید از جمله این که دانشگاه ها درآمدزا هستند و محل هزینه نیستند، دارایی های اصلی یک کشور نیروی انسانی آن است و لزوم اصلاح اقتصاد خام فروشی، همگی تفکراتی هستند که نیازمند فرهنگ سازی و ایجاد باور در جامعه هستند که به کمک همه ستادها و سازمان ها تحقق می یابد.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: نقطه پرگار کشور در بحث توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: بازار تجارت الکترونیک در دو سال آینده به ارزش 80 میلیارد دلار می رسد چون ایران بازار بزرگی است؛ این عامل باعث شده بسیار از افرادی که از کشور مهاجرت کردند ، برگردند.
ستاری طرز تفکر مدیران قدیمی به پژوهش را اشتباه بر شمرد و گفت: پول دولت برای کار تجاری نیست، دولت باید در مباحث تحقیقی و پژوهشی سرمایه گذاری کند که قرار نیست تا 10 سال آینده کار تجاری در ان انجام شود.
وی با اشاره به شکل گیری بزرگترین نشان های معتبر بین المللی بدون کمک های دولتی گفت: از این نوع شرکت ها در ایران هم ایجاد شده اند، شرکت هایی که بازار خوبی دارند و از زیرزمین ها و پارکینگ های خانگی برخاسته اند.
معاون رئیس جمهور گفت: تفکر حاکمی که می گوید با کاهش قیمت نفت کشور ضرر می کند، اشتباهی بزرگ است و نمی توان با پول نفت کشور را اداره کرد؛ این موضوع را اکثر مدیران درک کرده اند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد