گزارش جدید از تحولات بازار مسکن / اجاره‌ها بالا رفت

بانک مرکزی با اعلام نتایج بررسی وضعیت بازار مسکن در پایتخت، از افزایش ۹.۵ تا ۱۰.۳ درصدی اجاره بها در مناطق شهری کشور و تهران خبر داد.
کد خبر: ۹۲۶۳۱۹
گزارش جدید از تحولات بازار مسکن / اجاره‌ها بالا رفت

به گزارش جام جم آنلاین از بانک مرکزی، بانک مرکزی گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در تیرماه سال ۱۳۹۵ را منتشر کرد.

در تیرماه سال ۱۳۹۵، تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران به ۱۵ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۷.۶ درصد افزایش نشان می دهد.

در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۴۲.۳ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب به میزان ۱/. و ۴.۴ درصد افزایش نشان می دهد.

حجم معاملات مسکن

در تیرماه سال ۱۳۹۵، تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران به ۱۴ هزار و ۹۶۹ واحد مسکونی رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۲۷.۶ درصد افزایش نشان می دهد.

بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در تیرماه سال ۱۳۹۵ حاکی از آن است که واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۵۲ درصد بیشترین سهم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصاص داده اند.

توزیع تعداد معاملات انجام شده بر حسب مناطق مختلف شهر تهران در تیرماه سال ۱۳۹۵ حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، منطقه ۵ با سهم ۱۶ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه نامه را به خود اختصاص داده است.

همچنین مناطق ۲، ۴ و ۸ به ترتیب با سهم ۱۱.۳، ۹.۹ و ۶.۴ درصدی در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.

شایان ذکر است ۷۳.۶ درصد از کل تعداد معاملات انجام شده در شهر تهران صرفا مربوط به ۱۰ منطقه شهر (به ترتیب بیشترین فراوانی شامل ۵، ۴، ۲، ۸، ۱۴، ۱۰، ۱۵، ۷، ۱و۱۱) بوده و ۱۲ منطقه دیگر تنها ۲۶.۴ درصد از تعداد معاملات را به خود اختصاص داده اند.

تحولات قیمت مسکن

در تیرماه سال ۱۳۹۵، متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۴۲.۳ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱/. و ۴.۴ درصد افزایش نشان می دهد.

بیشترین رشد متوسط قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه ۹ (معادل ۱۰.۶ درصد) و کمترین تغییر قیمت به مناطق ۱ و ۸ (معادل ./. درصد) تعلق دارد.

در تیرماه سال ۱۳۹۵ از میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۸۹.۴ میلیون ریال به منطقه یک و کمترین آن با ۲۱.۳ میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.

در چهارماهه نخست سال ۱۳۹۵، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۵۱.۹ هزار واحد مسکونی بالغ شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۱.۴ درصد افزایش نشان می دهد.

در این مدت توسط قیمت یک متر مربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی در شهر تهران ۴۱.۷ میلیون ریال بوده است که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳.۱ درصد افزایش نشان می دهد.

تحولات اجاره بهای مسکن

در تیرماه سال ۱۳۹۵ شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۹.۵ و ۱۰.۳ درصد رشد نشان می دهد.

قراردادهای اجاره مسکن که غالبا یکساله تنظیم می شوند و نیز اثرپذیری شاخص اجازه بهای مسکن از سیاست های کنترل و مهار تورم، سبب تغییر متناسب اجاره بها با تحولات نرخ تورم در کشور شده است.

حجم معاملات و متوسط قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در تیرماه سال ۱۳۹۵ به ترتیب معادل ۱۵ هزار واحد مسکونی و ۴۲.۳ میلیون ریال بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن به ترتیب به میزان ۲۷.۶ و ۴.۴ درصد افزایش نشان می دهد.

در مجموع سطح مناسب معاملات انجام شده در چهار ماه نخست سال جاری نشانگر استقبال متقاضیان از خرید مسکن در ماههای اخیر است.

با توجه به چشم انداز بهبود فضای اقتصاد کلان و رویکرد سیاستگذار پولی در کمک به تسهیل اعتباری بخش مسکن و همچنین برنامه کاهش نرخ های سود بانکی متناسب با روند نزولی نرخ تورم، انتظار می رود این روند کماکان در ماههای پیش رو تداوم یابد.

بررسی تحولات بازار اجاره بهای مسکن در تیرماه سال ۱۳۹۵ نیز موید تغییر متناسب اجاره بها با تحولات نرخ تورم است، به طوری که شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۹.۵ و ۱۰.۳ درصد رشد نشان می دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
كیان
-
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
۰
۰
دست تون درد نكنه ما چقدر بدبختیم مستاجرای بیچاره ای هستیم كه خدا زده تو سرمون نه بهمون پول میده خونه بخریم نه مارو میكشه نجات پیدا كنیم
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها