به گزارش جام جم آنلاین ، مجتبی بیگدلی در پاسخ به این سؤال که آیا انتشار 300 میلیارد تومان اوراق رهنی مسکن از سوی بانک مسکن میتواند بر بازار مسکن تأثیر مثبتی داشته باشد، گفت: برای انتشار اوراق رهنی مسکن باید مثالی زد و آن هم این است که ورود این میزان اوراق مثل این است که بخواهید با پر مگس جایی را تمیز کنید و یا اینکه با سوزن بخواهید به حفره چاه اقدام کنید.
وی افزود: بازار مسکن سالانه نیازمند ساخت 1.5 میلیون واحد مسکونی است، پس انتشار 200 میلیارد تومان نمیتواند تأثیر مثبتی بر بازار مسکن بگذارد.
بیگدلی با اشاره به اینکه مسئولان ذیربط در بخش مسکن در خواب غفلت هستند و مدام در شبکههای تلویزیونی اعلام میکنند که مشکل رکود در بخش مسکن حل شده و در حال ورود رونق به این بخش هستیم، اظهار داشت: هر سال هزینهها در ساخت و ساز مسکن افزایش مییابد و این با روح اقتصاد مقاومتی در تضاد است.
رئیس انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان افزود: در این فضا اقتصاد کشور از رکود خارج نمیشود و به طور قطع اقتصاد کشور در قهقرا خواهد رفت، چون سازمانها هر سال هزینههای خود و بودجه خود را به 40 درصد افزایش میدهند و این مشکلات بر دوش مردم، کارآفرینان و اقتصاد کشور وارد میشود.
وی ادامه داد: حال این سؤال مطرح است که چرا دولت یازدهم همان اشتباهات دولت گذشته را در بخش مسکن تکرار میکند پس بنابراین با توجه به اینکه تورم تکرقمی شده است، چرا برای کاهش نرخ سود بانکی فرصتسوزی میشود و این اقدام به شکل قطرهچکانی انجام میشود.
رئیس انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان افزود: با توجه به اینکه جدیداً نرخ سود بانکی کاهش یافته است، باید این اقدام باز هم ادامه یابد، اما در عمل میبینیم که بانکها از این اقدام استقبال نمیکنند.
وی در پاسخ به این سوال که طولانی شدن رکود بخش مسکن را چگونه تحلیل میکنید و چه راهکاری برای خروج از رکود مسکن به دولت پیشنهاد میکنید، گفت: دولت عزم و جزم جدی برای خروج اقتصاد و مسکن از رکود ندارد و متأسفانه این رکود اقتصادی از رکودهایی است که در 100 سال گذشته بیسابقه بوده است.
بیگدلی تأکید کرد: دولتمردان در ارائه پیشنهادات خود منفعل هستند و میبینیم که هیچ برنامه مشخصی برای خروج اقتصاد از رکود و مسکن که پیشران اقتصاد کشور است از سوی دولتمردان دیده نمیشود.
رئیس انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان افزود: تا زمانی که نرخ سود بانکی در کشور بالا است، نباید منتظر این باشیم که اقتصاد و مسکن رونق بگیرد، اما به هر حال وقتی 300 سال پیش نیز اروپا با رکود مواجه بود آنها اعتقاد داشتند که حاضر هستند تورم داشته باشند، اما اقتصاد در رکود نباشد.
منبع: فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم