به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سانا، «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه درباره پوشش رسانه ای موفقیت ارتش سوریه در آزادسازی شهر تاریخی تدمر اظهار داشت: درست است که برخی در جهان به پوشش این دستاورد مهم پرداختند اما تاکنون شماری از کشورهای ائتلاف بین المللی ضد داعش موضع خود را در این خصوص اعلام نکرده اند. از جمله آنها ۲ کشور فرانسه و انگلیس هستند که هیچ اظهارنظری در این خصوص نکرده اند.
بر اساس این گزارش بشار اسد در رابطه با علت سکوت این کشورها در خصوص پیروزی ارتش سوریه در بازپس گیری تدمر تصریح کرد: این موضوع عللی دارد؛ نخست اینکه اشغال تدمر توسط داعش نشان دهنده شکست ائتلاف بین المللی ضد داعش و عدم جدیت آن در مبارزه با تروریسم به ویژه داعش است.
وی در همین راستا افزود: اما ارتش سوریه چگونه موفق به آزادسازی تدمر شد؟ زیرا ارتش سوریه اراده لازم برای پاکسازی تروریست ها را دارد و این موضوع قابل بحث نیست. حتی در صورت حل بحران از راه سیاسی نیز مبارزه با تروریسم یک موضوع اساسی است. همچنین حمایت های روسیه، ایران و حزب الله نیز در کسب این موفقیت موثر بود. بدیهی است که پس از این موفقیت پیشروی به سمت دیرالزور و الرقه برای پاکسازی این مناطق از لوث تکفیری ها در دستور کار ارتش قرار دارد.
بشار اسد در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با چگونگی ثبت اوضاع کنونی سوریه در تاریخ و دیدگاه آیندگان در خصوص وی نیز گفت: در صورتی که من را مورد بررسی تاریخی قرار دهند امیدوارم که قید شود که من کسی بودم که از کشور در برابر تروریسمی که در دهه های گذشته در سوریه نظیری نداشته، محافظت کردم و همچنین کسی بودم که از منطقه مراقبت کردم. زیرا سوریه یک کشور مهم در منطقه است و در صورت فروپاشی این کشور، آرامش از تمامی منطقه رخت بر می بندد.
رئیس جمهور سوریه در ادامه سخنان خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در صورت مواجه شدن یکی از کشورهای جهان با تروریسم چه توصیه ای به مقامات آن می کنید، اظهار داشت: نخست اینکه هر نوع تعصب اجتماعی، سیاسی و دینی برای جامعه ویران کننده است و همه افراد جامعه باید از این موضوع دوری کنند.
وی افزود: مسئولان کشور باید بدانند که در صورت وقوع چنین حادثه ای این مردم هستند که از کشور حمایت می کنند و آداب و رسوم و تاریخ آن ها کمک کننده است. راه حل در گرو حضور خارجی ها نیست اما کشورهای خارجی می توانند کمک رسان باشند، همان طور که ایران و روسیه به سوریه کمک می کنند.
بشار اسد در همین راستا تصریح کرد: از مدت ها پیش می دانستیم که غربی ها صادق نیستند و سیاستی به دور از اصول و قوانین بین المللی و سازمان ملل را در پیش می گیرند. به غرب در حل هیچ مشکلی نمی توان اعتماد کرد. در چنین شرایطی دوستان خوب می توانند کمک کننده در حل سریع تر و کم زیان تر بحران باشند. بنابراین باید هر مسئولی در انتخاب کشورهای دوست دقت کند تا در زمان بحران در کنارش بمانند.
بشار اسد در خصوص وضعیت سوریه پس از اتمام جنگ در این کشور نیز گفت: معتقدم که در صورت عبور از این بحران وضعیت مردم سوریه از لحاظ اجتماعی بهتر خواهد شد. همچنین سوریه نقش تاریخی و موثر خود در منطقه را ایفا می کند و بر جوامع پیرامونی تاثیر خواهد گذاشت. زیرا این منطقه یک پارچه است و عشایر و آداب و رسوم آن یکسان است. در بُعد سیاسی نیز احزاب سیاسی در کشور مشارکت خواهند داشت و حالت ملی گرایی آنها بر دلبستگی به غرب غلبه می کند.
رئیس جمهور سوریه در ادامه راهکار حل بحران و حمایت از سوریه را ۲ عامل اساسی عنوان کرد: نخست مبارزه با تروریسم و در وهله بعد اقدام سیاسی به منظور توقف آنچه در سوریه در جریان است که این اقدام از یک طرف مذاکرات سیاسی را شامل می گردد و از سوی دیگر مذاکره با دیگر گروه های مسلح که قصد بازگشت به آغوش مردم و کشور را دارند، شامل می شود و ما در دو سال گذشته در این ۲ موضوع موفقیت کسب کرده ایم.
وی در بخش پایانی سخنان خود در خصوص چگونگی تحمل وضعیت سخت و دشوار مردم سوریه گفت: در درجه اول تنها چیزی که به ما توان می دهد، مردم هستند و ما از خانواده های شهدا و زخمی ها کمک می گیریم. زیرا آن ها کسانی هستند که فرزندان خود را برای کشورشان تقدیم کردند و این امر موجب اقدام و عمل ما برای حل بحران می گردد.
منبع: مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت