به گزارش جام جم آنلاین ، فوق تخصص پاتولوژی قلب و ریه، استاد دانشگاه و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی کشور گفت: خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم پزشکی بیماری های مرگ زا، فلج کننده مانند طاعون، وبا، فلج اطفال و مرگ و میر ناشی از زایمان از بین رفته و علم پزشکی در این زمینه تاثیرات فراوانی داشته است.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی کشور در ادامه با بیان اینکه حتی پیشرفت علم پزشکی در بسیاری از بیماری های واگیردار و غیرواگیردار بی تاثیر نبوده است، افزود: استفاده از فناوری های نوین و پیشرفته در حوزه تشخیص و درمان بسیار کمک کننده است. پزشکی در عصر کنونی موفق و با بهره مندی از آخرین تکنیک های تصویری، آزمایشگاهی،زیست شناختی و فارماکولوژی حداکثر خدمت را به بیماران می رساند.
به گفته پروفسور مسلم بهادری، افزایش سن، طولانی شدن عمر، کاهش برخی مرگ و میرهای ناشی از بیماری ها در دهه های اخیر به دلیل اقدامات موثر پزشکی در زمینه پیشگیری، درمان و پیگیری موثر بوده است.
لازم به ذکر است خطاها و صدماتی که پزشکان در جامعه بیماران سبب می شوند تحت عنوان بیماری های پزشک زاد از آن یاد می شود به طوری که امروزه در طبقه بندی علت انواع بیماری ها مانند عوامل روانی، باکتریایی، عصبی، ایمونولوژیک و سرطان زایی پدیده دیگر ایتولوژی را می توان نام برد وآن بیماری های ناشی از دخالت پزشکان است.
این استاد دانشگاه افزود: برخی پزشکان در جراحی های اشتباه ، تشخیص نادرست بیماری، پیش گویی یا پیش بینی بیماری، روند نادرست درمانی و... نقش دارند. همچنین در تجویز طیف وسیع داروها به خصوص آنتی بیوتیک ها،استروئیدها و استفاده بی مورد از تصویربرداری، آزمایشگاهی و دستورات نادرست خطاهایی را مرتکب می شوند که باید با آموزش این خطاها به حداقل برسد.
منبع: شبکه مجازی آستان
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد