به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری عربستان، وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گردهم آمدند.
نشست امروز شورای همکاری در ریاض به درخواست عربستان و با هدف موضعگیری علیه جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است که در بیانیه پایانی این نشست، به وضوح دیده میشود که سعودیها دیگر اعضا را برای همراه شدن با سیاستهای خصمانه خود تحت فشار گذاشتهاند.
بر اساس گزارش خبرگزاری عربستان،شرکت کنندگان در نشست فوق العاده شورای همکاری خلیج فارس که چهل و دومین نشست آنها به شمار میرود، اعلام کردند همچون یک صف واحد در کنار پادشاهی سعودی قرار دارند و از تصمیمات و تدابیری که سعودیها برای مبارزه با تروریسم(ادعایی آل سعود) اتخاذ کرده و پیگرد تمام کسانی که مرتکب اقدامات تروریستی و فتنهافکنی شده اند، حمایت میکنند و از دستگاه قضایی سعودی و استقلال و بیطرفی آن! تمجید میکنند.
در نشست امروز ریاض، عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان، شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، شیخ خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه، یوسف بن علوی بن عبدالله، خالد بن محمد العطیه، شیخ صباح الاحمد الصباح وزیران خارجه امارات، بحرین، عمان، قطر و کویت حضور داشتند.
خبرگزاری عربستان آورده است: شورای وزیران(شورای همکاری خلیج فارس) در این نشست، پیامدهای حمله به سفارت پادشاهی سعودی و کنسولگری آن در تهران و مشهد را بررسی و به شدت آن را محکوم کردند و مقامات ایرانی را مسئول کامل این اقدامات تروریستی! بر اساس پایبندی به توافقنامههای وین صادره در سالهای 1961 و 1963 و قوانین بینالمللی میدانند که کشورها را مسئول حمایت از هیئتهای نمایندگی دیپلماتیک میداند.
در این بیانیه ادعا شده است: شورای وزیران همچنین دخالتهای آشکار ایران در امور داخلی پادشاهی سعودی را محکوم میکند که در اظهارات خصمانه و تحریکآمیز علیه اقدام پادشاهی سعودی در اجرای احکام شرعی صادره در حق شماری از تروریستها(این بیانیه شیخ باقرنمر النمر روحانی برجسته شیعی عربستانی را که تنها جرمش بیان حقوق تضییع و سرکوب شده شیعیان بخش مهمی از مردم عربستان و درخواست وی برای برابری در حقوق شهروندی و رفع تبعیض بود، تروریست خوانده است) نمایان بود و این اظهارات را تحریک مستقیم برای حمله به دفاتر نمایندگی دیپلماتیک پادشاهی سعودی میداند!
این بیانیه مدعی شده است چنین اقداماتی کمکی به صلح و امنیت منطقه و جهان نمیکند و مغایر با اصول حسن همجواری و عدم دخالت در امور داخلی کشورها و احترام به حاکمیت آنهاست و منجر به تشدید مواضع و شعلهور شدن آتش بحرانهای بیشتری در منطقه میشود.
این بیانیه با بیان اینکه کشورهای عضو شورای همکاری همچون یک صف واحد از عربستان سعودی و تصمیمات و تدابیرش در زمینه مبارزه با تروریسم و پیگرد کسانی که مرتکب اقدامات تروریستی شده و به فتنهافکنی دست میزنند، حمایت میکند، تهدید کرده است که کشورهای عضو شورای همکاری اقدامات مناسب بیشتری را برای مقابله با این حملات اتخاذ خواهد کرد.
بیانیه ریاض از همراهی تعداد از کشورهای عربی همچون جیبوتی، سودان، کومور، سومالی و رژیم بحرین با تحرکات خصمانه آل سعود تمجید کرده و به زعم خود از تمام کشورها و جامعه بین المللی و سازمانهای منطقهای و بین المللی خواسته است آنچه گامهای جدی و موثر برای جلوگیری از وقوع حملات به هیئتهای دیپلماتیک در ایران خوانده شده، بردارند.
شرکت کنندگان در نشست ریاض به زعم خود آنچه را ادامه اشغال جزایر سه گانه به دست ایران خواندند، محکوم کردند و از ادعاهای بی اساس شیخ نشین امارات درباره این جزایر ایرانی که جزء لاینفک حاکمیت کشورمان است، حمایت کردند.
این بیانیه مدعی شده است که "اقدام ایران در نشر فتنه طایفهای و حمایت از گروههای تروریستی افراطی و آموزش و حمایت مالی از آنها برای برهم زدن امنیت و ثبات در کشورهای عضو شورای همکاری را که اخیرا پادشاهی بحرین از خنثی شدن یک طرح تروریستی برای انفجارهای تروریستی خبر داده" محکوم میکند.
این بیانیه آورده است که "شورای همکاری از جامعه بین المللی خواسته است تدابیر لازم را برای ملزم کردن ایران به رعایت اصل حسن همجواری در حرف و عمل و توقف فعالیتهایش در بیثبات کردن منطقه و توقف حمایت از تروریسم و دخالت در امور داخلی کشورهای عضو شورای همکاری و منطقه و عدم به کارگیری زور یا تهدید اتخاذ کند".
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت