پنج سال است که مقامات و رسانههای مستقل در منطقه و جهان با سخنرانی، مصاحبه، انتشار اخبار و گزارشهای مستند فریاد میزنند عربستان، قطر و ترکیه حامیان اصلی داعش، النصره، احرارالشام و... در منطقه هستند و در سطح فرامنطقهای آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه از آموزشدهندگان و تحویلدهندگان سلاحهای مرگبار به تروریستها هستند.
در حمایت آشکار رژیم اسرائیل از تروریستهای داعش هم که تردیدی وجود ندارد. اما حالا اوضاع عوض شده چون چاقوی تروریسمی که ساختند، دسته خودش را هم بریده، همین موضوع باعث شده است تا در پی اقدام تروریستی در پاریس و تبدیل شدن بروکسل به پادگان و حاکم شدن فضای امنیتی بر کل اروپا، مقامات و رسانههای آمریکا و اروپا کمکم لب به اعتراف بگشایند، چنان که روزنامه نیویورکتایمز از داعش سیاه و سفید مینویسد و مستقیما عربستان را پدر داعش معرفی میکند که با همکاری مادر تروریسم (به تعبیر نیویورکتایمز، حمله آمریکا به عراق) اژدهای داعش و بقیه تروریستهای خونخوار را پرورش دادهاند.
در ادامه این افشاگری و اعتراف دیرهنگام، روزنامه فرانسوی لیبراسیون نیز از عربستان، قطر و ترکیه به عنوان حامیان داعش یاد کرده است.
این روزنامه با اشاره به منابع مالی داعش به نکته جالبی اشاره دارد، آنجا که مینویسد داعش برای نقل و انتقال درآمدهای خود حسابهای بانکی در ترکیه باز کرده و حتی از دست داشتن برخی مقامات ترکیه در این فساد مالی رمزگشایی میکند.
با این افشاگریها اکنون بیش از هر زمانی برای افکار عمومی منطقه و جهان آشکار شده است که بین سیاستهای اعلامی و عملی این کشورها نسبت به مقوله تروریسم و مبارزه با آن شکاف بزرگی وجود دارد، اما آیا این اعترافات دیرهنگام میتواند مبین تغییر رویکرد حامیان تروریستها باشد؟
به نظر میرسد این دسته از حامیان داعش هنوز به عمق فاجعهبار سیاستهای غلط خود در پرورش تروریسم پی نبردهاند و همچنان بر این باورند که با فریب افکار عمومی دنیا میتوانند خود را پلیس خوب جلوه دهند و با بیشرمی بانی قطعنامه دفاع از حقوق بشر شوند و برای مردم بیگناه سوریه اشک تمساح بریزند. تردیدی نیست نورافکن وجدان بیدار جامعه جهانی بر تاریکخانه تروریستها و حامیانشان تابیده و به این ترتیب نمیتوانند با تبلیغات رسانهای خود را سفیران صلح معرفی کنند، چون با این افشاگریها بر همگان بیش از پیش آشکار شده است که عقبه داعش و دیگر گروههای تروریستی چه کشورهایی هستند.
دکتر مراد عنادی - مدیرمسئول
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت