بودجه‌های پیشگیری از اعتیاد، ناچیز است

ستاد مبارزه با مواد مخدر، اقدامات بزرگی انجام داده که قابل قدردانی است. شاید بتوان گفت که هیچ کشوری به اندازه ما شهید و جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر نداشته است. همچنین میزان بالای کشفیات مواد مخدر در کشور ما نشان می‌دهد ما در این عرصه، کاملا جدی هستیم و با متخلفان برخورد قاطع داریم.
کد خبر: ۸۵۸۷۴۸
بودجه‌های پیشگیری از اعتیاد، ناچیز است

اما ماجرا این است که یک کشور به تنهایی نمی‌تواند به جنگ اعتیاد برود، بلکه نیاز است دیگر کشورها با همکاری سازمان ملل در این امر مشارکت داشته باشند. هم اکنون اعتیاد به یک معضل جهانی تبدیل شده و همه کشورها را درگیر خود کرده است.

در این بین، مافیا هم از این مساله سود کلان می‌برد. گفته می‌شود بازار مواد مخدر فقط حدود 600 میلیارد دلار سود خالص و 1600 میلیارد دلار گردش مالی سالانه در جهان دارد.

ما هم از اعتیاد و مواد مخدر، آسیب کمی ندیده‌ایم. پولی که مردم ایران سالانه بابت خرید مواد مخدر و مواد دخانی دود می‌کنند، بیشتر از اعتبارات عمرانی کل کشور است.

به همه این دلایل، واجب است که در زمینه پیشگیری از اعتیاد، بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم.

پیشگیری از اعتیاد ، سه برابر از درمان، کم هزینه تر است، اما 11 برابر بازدهی اش بیشتر خواهد بود. کسی که مبتلا به اعتیاد باشد، حداقل پنج تا 20 نفر از اعضای خانواده‌اش را هم درگیر می‌کند و حتی پس از ترک هم به احتمال 70 درصد، دوباره به خط اعتیاد برمی گردد. بنابراین پیشگیری از اعتیاد می‌تواند همه این عوارض را کاهش دهد.

در این زمینه باید اعتبارات قابل قبولی برای پیشگیری و مقابله با اعتیاد تخصیص داده شود، اما در کشور ما بودجه‌های پیشگیری و مقابله با اعتیاد ناچیز است. مثلا بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال قبل، 142 میلیارد تومان بود که فقط حدود صد میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرد.

امسال هم بودجه این ستاد با کمک‌های مجلس به 165 میلیارد تومان رسیده است، اما این بودجه محدود، فقط در حد خرید یک بالگرد است.

برای پیشگیری از اعتیاد باید به هر طریقی که شده، سود سوداگران مرگ را به صفر برسانیم. اگر در این کار موفق شدیم، قطعا در امر پیشگیری هم موفق خواهیم شد.

دکتر عبدالرضا عزیزی - رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی / روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها