به گزارش جام جم آنلاین ، مدت زمانی است که با داغ شدن تب مهاجرت بویژه به استرالیا، نام جزیره کریسمس نیز برای مهاجرین معنای خاصی پیدا کرده است. در این سال ها اغلب خبرهای ناخوشایندی از این جزیره و شرایط زندگی افراد در آن منتشر شده که تا زمان مشخص شدن وضعیت پناهندگی شان در استرالیا در آن نگهداری می شوند.
گفته می شود جزیره کریسمس محل نگهداری اعراب و فارسی زبانان است. برقراری تماس با بیرون از جزیره کریسمس کار سادهای نیست. از بیرون نمیشود با پناهجویان تماس گرفت و پناهجویان نیز سهمیه محدودی برای برقراری تماس با بیرون دارند که از این فرصت ترجیحاً برای تماس گرفتن با خانوادههای خود استفاده میکنند.
در سالهای گذشته دهها ایرانی که سوار بر قایقهای فرسوده قاچاقچیان عازم جزیره کریسمس بودهاند، در دریا غرق شدهاند. علاوه بر این مورد دولت استرالیا نیز رفتار مناسبی با پناهجویانی که به جزیره کریسمس منتقل می شوند ندارد و همین امر موجب بروز اعتراضات بیشماری در آن شده که اغلب با کشته شدن چند نفر پایان یافته است.
در همین رابطه و در جدیدترین مورد گزارش شده، آتش سوزی وسیع در اردوگاه پناهجویان جزیره کریسمس – محل نگهداری مهاجرین غیر قانونی که قصد به دست آوردن تابعیت کشور استرالیا را دارند- موجب شده تا مامورین امنیتی حفظ جان خود را به تلاش برای اطفاء حریق ترجیح داده و اقدام به ترک اردوگاه کنند.
این آتش سوزی به دنبال شروع ناآرامی ها در اعتراض به مرگ مشکوک یک مهاجر ایرانی به نام « فاضل چگینی » رخ داده است. در بیانیه ای که از سوی اداره مهاجرت استرالیا صادر شد، شروع اعتراض به زمانی نسبت داده می شود که جمعی از ایرانیان حاضر در کمپ به نشانه اعتراض به مرگ هم وطن خود اقدام به تحصنی صلح آمیز نمودند. اما از قرار دیگر افراد حاضر در کمپ که ملیت های متفاوتی دارند از فرصت به وجود آمده برای ایجاد ناآرامی و آسیب به اموال عمومی سود بردند.
به گفته آنهایی که در حال حاضر در کمپ گرفتار شده و راهی برای خروج ندارند، ماشین های حامل نیروهای امنیتی محیط پیرامون را احاطه کرده اند اما هیچ تلاشی برای نجات مهاجرینی که در داخل کمپ گرفتار شده اند، به خرج نمی دهند. این در حالیست که طبق بیانیه سازمان مهاجرت، آسیب جدی به مراکز درمانی و سایر تسهیلات رفاهی کمپ وارد شده است.
البته شرایط نامساعد به امری عادی در کمپ های پذیرش مهاجرین استرالیا تبدیل شده و طول دوره ای که آنها برای اخذ تابعیت از این کشور صرف می کنند همواره مورد انتقاد گروه های حقوق بشر بوده است.
به گفته بسیاری از منتقدین، استقبال نکردن از مهاجرین جنبه های نژادپرستانه داشته و وجهه استرالیا را در محافل بین المللی خدشه دار خواهد کرد.
در فوریه امسال (۲۰۱۵) نیز یک ایرانی در جریان اعتراض به شرایط نامساعد کمپ جزیره «مانوس» جان خود را از دست داد و قرار است که پرونده رسیدگی به قتل وی اواخر ماه میلادی جاری دوباره به جریان بیافتد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد