دکتر سرافراز در حالی ریاست سازمان صداوسیما را عهدهدار شد که رسانه نخست کشور با چالشها و انتظاراتی در سطوح سازمانی و همچنین رخدادها و تحولات داخلی، منطقهای و بینالمللی مواجه بود.
در سطح سازمانی رسانه ملی از یکسو با چالش جدی بودجهای روبهرو بود که در نتیجه انباشت بدهیهای معوق ارزی و ریالی به مرز بحران رسیده بود و از سوی دیگر ساختار عریض و طویل بزرگترین رسانه کشور به جراحی نیاز داشت.
در سطح ماموریتی در عرصه اطلاعرسانی و تحلیل محیط با توجه به تعریف جایگاه رسانه ملی به عنوان قرارگاه مقدم مقابله با جنگ نرم در یک سال گذشته شاهد رخدادهای مهم و کم سابقه بودیم که برخی از آنها عبارت است از:
1 ـ مذاکرات پیچیده و فشرده هستهای با 1+5 از ژنو تا وین و تصویب برجام و قطعنامه 2231
2ـ تحولات سوریه و جولان تروریستها در عراق و افزایش تلاش گروههای تکفیری و حامیانشان برای شکستن محور مقاومت
3ـ تجاوز وحشیانه عربستان سعودی به یمن
4ـ فاجعه منا
5ـ تحرکات رژیم صهیونیستی برای نافرجام گذاشتن مذاکرات هستهای و تلاش مشترک آمریکا و اسرائیل برای بالا بردن ضریب ایرانهراسی در منطقه
تلاش رسانه ملی برای اطلاعرسانی کارشناسی ، شفاف، سریع و دقیق درباره این رخدادهای مهم آن هم در شرایط کسری بودجه و هجمههای ناصواب گاه و بیگاه برخی رسانههای داخلی به رسانه ملی، در حالی بود که سازمان صدا و سیما باید با توجه به دریافت هزاران شبکه از 31 ماهواره فعال برفراز ایران با آنها نیز دست و پنجهنرم میکرد.
شایان ذکر است از این هزاران شبکه 122 شبکه به زبان فارسی و 171 شبکه در حال برنامهریزی برای تغییر باورهای مردم و استحاله جمهوری اسلامی هستند.
با مروری بر در دستور کار بودن موضوع مهم برجام و ضرورت انعکاس کارشناسی سایهروشنهای این موضوع مهم برای افکار عمومی از یک سو و تحولات و رخدادهای منطقه و بینالمللی از سوی دیگر و بویژه فاجعه تلخ منا ملاحظه میشود که رئیس رسانه ملی سال پرکار و سختی را پشت سر گذاشته است.
البته یک سال گذشته هرچند به لحاظ بیسابقه بودن موضوعات و رخدادها و همچنین چالش مالی سازمان صدا و سیما سالی سخت و طاقتفرسا بود اما بهجرات میتوان ادعا کرد که سالی پربار بود، چراکه در همین یک سال گامهای بلندی برداشته شد که برخی از مهمترین آنها عبارت است از:
1ـ حذف حدود 800 پست مدیریتی، تعدیل شبکههای رادیویی در چارچوب چابکسازی سازمانی .
2ـ کیفیسازی شبکههای تلویزیونی با تخصصی کردن آنها در کنار راهاندازی شبکه کودک و نوجوان.
3ـ پیگیری سیاستهای راهبردی رهبر معظم انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی و ترویج سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی.
4ـ 24 ساعته کردن فعالیت برخی شبکههای برونمرزی بهویژه در حوزه ایران فرهنگی و جهان اسلام.
5- تلاش مجدانه برای راهاندازی رسانه تعاملی (IPTV)
6ـ حضور پررنگ و کسب جوایز در اتحادیه رادیو تلویزیون آسیا ـ اقیانوسیه.
و گامهای مهم دیگری که ذکر همه آنها در این نوشتار نمیگنجد.
در مجموع با این کارنامه در سال نخست و آن هم در شرایط بیپولی و کسری بودجه، به نظر میرسد افق رسانه ملی در جذب مخاطب و مقابله با برنامهریزی دشمن در عرصه جنگ نرم، افق روشن و حرکتی رو به جلوست.
تردیدی نیست ادامه این مسیر دشوار و استمرار حرکت رو به جلوی رسانه ملی در گرو حمایتهای مادی و معنوی تکتک ایرانیان است که البته در این میان وظیفه قوای سهگانه سنگینتر است تا ارتش رسانهای کشور را در نبرد نابرابر جنگ نرم تنها نگذارند.
دکتر مراد عنادی - مدیر مسئول
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: