300 ناشر بین‌المللی در راه ایران

نمایشگاه بین‌المللی کتب کاربردی و دانشگاهی با حضور بیش از 300 ناشر بین‌المللی قرار است تا دو هفته دیگر در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شود؛ رویدادی که توانسته 300 ناشر بین‌المللی را با خود همراه کند و جدیدترین منابع دانشگاهی جهان را به زبان‌های انگلیسی، عربی، فرانسوی و آلمانی به ایران بیاورد.
کد خبر: ۸۵۳۷۹۹
300 ناشر بین‌المللی در راه ایران

به گزارش جام‌جم، نمایشگاه بین‌المللی کتب کاربردی و دانشگاهی فرصت مناسبی برای دانشجویان است تا کتاب‌های خود را به زبان‌های مبدا تهیه کنند. به‌خصوص آن‌که کتاب‌های عرضه شده در این نمایشگاه، همگی متعلق به آثار منتشر شده سه سال اخیر بوده و اصلا این جزو یکی از شروط نمایشگاه است.

سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتب کاربردی و دانشگاهی، اول تا چهارم آذر در محیطی علمی و در محل تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برپا خواهد شد و آثار مربوط به رشته‌های علوم انسانی، هنر و معماری، کشاورزی، فنی و مهندسی و پزشکی را پوشش می‌دهد. در این دوره تخفیف‌های بین 15 تا 70 درصدی در نظر گرفته شده است؛ آثاری که از سال 2012 به بعد منتشر و توسط دست‌کم 300 ناشر بین‌المللی عرضه شده است که به زبان‌های انگلیسی، عربی، فرانسوی و آلمانی است.

فلسفه برپایی نمایشگاه

فاصله زمانی بین دو نمایشگاه بین‏المللی کتاب تهران، یک سال به طول می‌انجامد و پیشتر برای پرکردن این فاصله زمانی، نمایشگاه‎های تخصصی توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار می‌شد که رفته‌رفته این نمایشگاه‎ها نیز کمرنگ و در نهایت تعطیل شد. برای پرکردن خلأ ناشی از شکاف زمانی میان دو نمایشگاه تهران، که به‌ویژه در گذشته تنها مجرای تأمین منابع اصلی علمی و به‌روز تلقی می‌شد، ضرورت داشت تدبیری اتخاذ شود. با همین رویکرد فعالان بخش بین‌الملل صنعت نشر کشور، طرح برگزاری نمایشگاهی را تدوین کردند تا بدون اتکا به بخش دولتی و با همت بخش خصوصی، بتواند اهداف ذیل را دنبال کند: ترویج فرهنگ استفاده از کتاب‎های اصلی با در نظر گرفتن تخفیف‎های مناسب و رقابتی کردن قیمت این کتاب‏ها با مشابه کپی شده‌ آنها، بسط فرهنگ تخصصی بودن نمایشگاه‎ها و جذب مخاطبان خاص و خارج کردن نمایشگاه از حالت عمومی و حرکت به سمت حرفه‌ای‌تر کردن برگزاری و بازدید از نمایشگاه‌، ترویج فرهنگ اتکای صرف نداشتن به یارانه از طریق همسویی با سیاست‏های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تقویت همزمان بخش ریالی در نمایشگاه بین‎المللی کتاب تهران، کاهش دادن هزینه‎های سفارش‌ها در طول سال و ایجاد شرایط مناسب برای تهیه کتاب و نشریات در زمان نیاز استادان و دانشجویان و ترغیب خریداران به عدم خرید صرف کتاب‌های موجود در ایران و انتخاب و خرید دقیق‌تر با استفاده از امکانات ثبت سفارش، تأکید بر فرهنگ عملکرد صنفی میان اعضای انجمن و برقراری نوعی تعامل صنفی با نهادهای ذی‌ربط فرهنگی، و نیز استفاده از تجارب نمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی و حرکت در مسیر استانداردهای جهانی.

نگاهی به ادوار گذشته

براساس همین اهداف، بهمن‌ 1382 اولین نمایشگاه بین‌المللی کتب کاربردی و دانشگاهی برگزار شد. این نمایشگاه طی این سال‌ها برگزار شده و با اقبال دانشگاهیان و مراکز علمی و فرهنگی کشور و دیگر علاقه‌مندان کتاب‌های خارجی روبه‌رو شده است.

در این سال‌ها نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی به لحاظ تعداد عناوین عرضه شده، مساحت و وسعت نمایشگاه، تعداد بازدیدکنندگان، کیفیت و شیوه عرضه و فروش کتاب و حتی برنامه‌های جنبی و رویکردهای فرهنگی، روند مثبتی را طی کرده است. نمایشگاه بین‌المللی کتب کاربردی و دانشگاهی در نخستین دوره خود تنها عرضه‌‌کننده ده هزار عنوان کتاب بود ، حال آن که در 12 دوره گذشته تا مرز عرضه 80 هزار عنوان کتاب در یک نمایشگاه هم پیش رفته است. در زمینه تخفیف‌ها هم باید گفت رشد متوسط تخفیف از 10 درصد به 35 درصد تخفیف بوده است.

البته باید اذعان کرد در سال‌هایی که شاهد رشد چشمگیر قیمت ارز و تحریم‌های ناجوانمردانه علیه کشورمان بودیم، روند برپایی این نمایشگاه دستخوش چالش‌هایی شد و حتی زمزمه‌هایی مبنی بر تعطیلی آن به گوش رسید که این اتفاق رخ نداد.

برپایی نشست‌های تخصصی

در دوره‌های گذشته در حاشیه برپایی نمایشگاه‌های کتب کاربردی و دانشگاهی نشست‎ها و جلساتی هم با محورهای مختلف برگزار شده است. بر این اساس می‌توان به موضوعاتی مانند کپی‌رایت و آثار و تبعات پیوستن به کنوانسیون بِرن برای صنعت نشر ایران، راهکارهای ترویج استفاده از کتاب‌های اصلی، الگوهای جهانی حمایت از صنعت نشر مثل تعرفه‎های ترجیحی پست، مالیات و بیمه، روش‌های گسترش ویترین کتاب و توزیع، و همچنین مجراهای دسترسی به بازارهای جهانی اشاره کرد. علاقه‌مندان برای بازدید از سیزدهمین دوره نمایشگاه کتب کاربردی می‌توانند طی روزهای یاد شده از ساعت 9 تا 17 به تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران مراجعه کنند.

نمایشگاهی با حفظ کپی‌رایت

یکی از نکات جالب توجه این نمایشگاه، فروش آثار اصلی با حفظ حق کپی‌رایت است. بر این اساس عرضه آثار تکثیر شده بدون کسب مجوز از ناشر اصلی در این رویداد ممنوع خواهد بود. از سوی دیگر با توجه به این موضوع نرخ‌گذاری ارز و قیمت کتاب‌ها تحت نظارت شدید انجمن فرهنگی ناشران بین‌المللی ایرانیان است و هیچ کتابی با دو قیمت در نمایشگاه به فروش نمی‌رسد. علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب‌ها و استفاده از تخفیف‌ها می‌توانند از طریق درگاه اینترنتی www.anjomannasheran.com به اطلاعات مربوط به کتاب‌های عرضه شده با امکان جستجوی موضوعی و کلیدواژه‌ای دسترسی داشته باشند.

سجاد روشنی

فرهنگ‌وهنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها