به گزارش جام جم نوا ، محمد بحرانی در صفحه اینستاگرام خود با انتشار متنی از ثبت ملی شدن ساز نی انبان ابراز خوشحالی کرد.
وی نوشت : ساز “جناب خان” ثبت ملی شد
سرپرست گروه موسیقی «لیان» بوشهر از ثبت ملی «مهارت ساخت و نواختن ساز نی انبان» در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور، خبر داد.
محسن شریفیان ضمن ارائه خبر ملی شدن ساز نی انبان، توضیح داد: روز چهارشنبه ۲۲ مهرماه بالاخره بعد از مدتها تلاشی که انجام گرفت، موفق شدم ساز ارزشمند نیانبان را در فهرست میراث ناملموس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ثبت ملی کنم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ساز نی انبان به صورت جدی در استان های بوشهر، هرمزگان، کرمان و خوزستان حضور موثری دارد، این فضا وجود داشت که بتوانیم آن را ثبت ملی کنیم زیرا این موضوع به نوعی پیش نیاز ثبت جهانی نی انبان در فهرست میراث معنوی سازمان یونسکو خواهد بود.
این نوازنده نی انبان بیان کرد: ساز نی انبان از قدمت تاریخی طولانی در ایران برخوردار است، به طوری که بسیاری از تاریخ نویسان و پژوهشگران سابقه تاریخی نواختن این ساز ملی را به قرن ۱۹ مربوط می دانند که در قالب عنوان ها و اسامی مختلف توسط هنرمندان شهرهای مختلف کشور نواخته می شده است. البته تعدادی مخالفان از سر نا آگاهی سابقه تاریخی این ساز را به انگلیس و اسکاتلند می دانستند اما در یک نقاشی از سر ویلسون که طی سفر اخیرم به کانادا در یک جلسه پژوهشی رونمایی کردم، نشان دادم که ساز نی انبان از ۲۱۰ سال گذشته در ایران سابقه داشته که در انگلستان و اسکاتلند پیشرفت کرده است.
گفتنی است، شخصیت عروسکی “جناب خان” در آخرین قسمت برنامه خندوانه به کارگردانی رامبد جوان به نواختن ساز نی انبان با هنرمندی لیانا شریفیان دختر ۱۵ ساله جنوبی پرداخت.
پی نوشت: متشکرم از محسن شریفیان عزیز و دختر عزیزش لیانا که بر ما و جناب خان منت گذاشتن و بسیار صمیمانه در برنامه ی پایانی به ما کمک کردند.
پی نوشت دوم : حسرت می خورم به تمام کسانی که در دهه ی اول محرم می تونن در جنوب باشن و عزاداری بی نظیر جنوبی ها رو تجربه کنن.ای کاش که منم بتونم بهشون بپیوندم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت