مشاهده خبرنگار آنا در این بیمارستان بیمارستان نشان میدهد که مراقبتهای ویژهای در این بیمارستان حال انجام است و به گفته مسئولان بیمارستان تاکنون هیچ موردی از ابتلا حجاج به ویروس کرونا دیده نشده است.
سارا امیری، گروه اجتماعی- شیوع ویروس کرونا در عربستان موجب افزایش نگرانی ابتلای حجاج ایرانی به این ویروس شد. بر این اساس وقتی حجاج به کشور بازگشتند در فرودگاه مورد بررسی تیم درمان قرار گرفتند و موارد مشکوک ابتلا به ویروس کرونا، به بیمارستان شهدای یافتآباد منتقل شدند. بعد از بستری شدن حجاج اخباری مبنی بر ابتلا و فوت یک نفر بر اثر بیماری مرس در جامعه منتشر شد خبری که در صورت صحیح بودن زنگ هشداری برای کشور به شمار میرفت بنابراین عصر همان روز خبرنگار آنا به بیمارستان شهدای یافت آباد رفت تا از وضعیت حجاج بستری و نحوه برخورد با افراد مشکوک به آلودگی با ویروس کرونا بازدید کند.
در هنگام ورود به بیمارستان زمانی که از نگهبانی سئوال کردم حجاج در کدام قسمت بستری هستند، فورا ماسکی را بر روی دهان خود گذاشت و ماسکی را به من داد و از فاصلهای حدود 1.5 متری از من قرار گرفت. نشانههای آمادگی و آموزشها در خصوص راههای انتقال ویروس که باید به تمام پرسنل مراکز نگهداری این افراد داده شود از همینجا مشخص بود.
بیماران در سه بخش ICU، ایزوله تنفسی و بخش، بستری شده بودند و بنرهایی در خصوص نحوه انتقال ویروس کرونا و همچنین راههای مقابله با آن در ورودی راهروها نصب شده بود و در کنار آسانسور مایع ضدعفونی کننده دستها و نحوه استفاده از آن قید شده بود و تمام همراهان ملزم به رعایت موارد در هنگام تردد بودند.
تمام کارکنان و پرسنل بیمارستان از قبیل پرستار، مسئول پخش غذا، نظافتچی و ... موارد احتیاط را رعایت کرده بودند و همه از ماسک، گان، دستکش برای تردد استفاده میکردند. اتاقهای بخش ایزوله تنفسی به گونهای بود که ابتدا باید از راهروی کوچکی عبور میکردی و سپس وارد اتاق میشدی. در این راهروها چند صندلی قرار داشت که با برچسب بر روی آنها نوشته شده بود صندلی تمیز، کثیف و مخصوص قرار دادن وسایل و نحوه استفاده از آن به این ترتیب بود که پزشک و پرسنل بیمارستان باید وسایل خود را بر روی صندلی تمیز قرار میداد و گان (لباسی ویژه با قابلیت چند بار استریل شدن)، عینک، دستکش، ماسک و ... را به تن میکرد و پس از بازگشت از بالین بیمار باید بر روی صندلی کثیف مینشست و دستکش و لباسهای مخصوص را بر روی آن میگذاشت و در تمام این راهروها سطل زباله با نایلونهای زرد رنگ گذاشته بودند که پزشک و پرسنل باید ماسک و دستکشهای خود را به آن سطل میانداخت و مسئول نظافت میدانست که باید با سطلهای زرد با احتیاط برخورد کند و در هنگام تخلیه باید بر روی کیسهها برچسب مخصوص میزد.
در بخش ایزوله تنفسی، بیماران شرایط جسمی مناسبی نداشتند برای همین خانواده و همراهان باید از پشت شیشه بیمار خود را ملاقات میکردند، اما در ICU و بخش، همراهان میتوانستند با رعایت مسائل ایمنی و تحت نظر پرستار برای ملاقات و همراهی حضور یابند.
زهرا قاسمی، مدیر پرستاری بیمارستان شهدای یافت آباد، درباره استاندارد نگهداری بیماران مشکوک به ویروس کرونا، به آنا گفت: «ما در این بیمارستان 5 تخت ایزوله تنفسی و یک بخش ای سی یو 17 تختخوابی را برای بستری بیماران آماده کردیم و بیماران بدخیمی که احتیاج به مراقبت بیشتری داشتند ترجیح دادیم در بخش ایزوله تنفسی بستری کنیم و بیمارانی که هوشیارتر هستند و تنفس بهتری داشتند در ICU بستری کردیم تا مراقبتهای ویژه به آنها ارائه شود. در بخش ایزوله تنفسی چون فشار هوا منفی 5 است خانوادهها باید از پشت شیشه بیمار خود را ملاقات کنند.»
او افزود: «امکان ملاقات برای بیمارانی که در بخش ICU بستری هستند با حفظ احتیاطات همه جانبه وجود دارد. برای این ملاقات باید فاصله 1.5 تا 2 متری را برای حفظ ایمنی بیشتر رعایت شود و بعد که همراهان از بخش خارج شدند به آنها نحوه شستوشو و ضدعفونی کردن دستهایشان توسط پرسنل و تابلویی که در کنار در خروجی نصب شده، به خوبی آموزش داده میشود.
تاکنون موردی از ابتلا به ویروس کرونا گزارش نشده است
مدیر پرستاری بیمارستان شهدای یافتآباد با تاکید بر اینکه خوشبختانه تاکنون موردی از ابتلا به ویروس کرونا گزارش نشده است، به آنا گفت: «نمونههای خلط این بیماران به مرکز بهداشت غرب که تحت نظارت وزارت بهداشت است ارسال شده که خوشبختانه نتایج بررسیها نشان داده که هیچ یک از بیماران به این ویروس مبتلا نیستند. البته روز یکشنبه همین هفته 6 بیمار را به این مرکز منتقل کردند که هنوز نتایج آزمایشهای آنها به ما اعلام نشده است اما دون تن از آنها پرونده پزشکیشان را از عربستان با خود به همراه داشتند که نتایج بررسی ابتلا به ویروس کرونا در آنها منفی بوده و به این بیماری مبتلا نشدهاند.»
وی درباره نحوه نمونهگیری از بیماران، گفت: «ما برای ویروس کرونا سه بار به صورت متوالی نمونه خلط بیماران را به آزمایشگاه ارسال میکنیم تا به صورت کامل از سلامت بیمار اطمینان خاطر داشته باشیم.»
قاسمی در پاسخ به این سئوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه دلیل انتخاب بیمارستان شهدای یافتآباد برای نگهداری از زائران مشکوک چه بوده است، گفت: «به دلیل اینکه بهتر است بیماران در سطح شهر پراکنده نباشند، ترجیح بر این است که در این موارد بیماران به نزدیکترین بیمارستان منتقل شوند و بیمارستان شهدای یافتآباد به فرودگاه بسیار نزدیک است و از طرفی این بیمارستان قبل از این مساله هم به بخش ایزوله تنفسی با فشار منفی مجهز بود و آمادگی لازم در خصوص ارائه به خدمات را به بیماران دارد.»
20 حاجی مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستان بستری هستند
مدیر پرستاری بیمارستان شهدای یافت آباد در خصوص آمار مراجعه کننده به این مرکز، گفت: «از روز اول تاکنون 20 بیمار را به بیمارستان ما منتقل کردند که از این تعداد 2 نفر به صورت سرپایی ترخیص شدند و 18 نفر بستری شدند که 2 نفر از آنها به دلیل تماس با زائران دچار علائم تب و سرفه شده بودند و سه نفر نیز به دلیل تشدید بیماریهای زمینهای که قبل از سفر به حج داشتهاند فوت شدند.»
قاسمی درباره نحوه امحای زبالههای بخشهای مراقبت از حجاج، گفت: «تمام زبالهها در کیسه زرد رنگی نگهداری و سپس انتقال داده میشود. این کیسهها به بخشی از بیمارستان جهت ضدعفونی و استریل منتقل شده و سپس توسط ماموران ویژه برای امحا به مرکز خاصی به خارج از بیمارستان منتقل میشود.»
وی در ادامه درباره وضعیت پرستارانی که به صورت مداوم بر بالین بیماران حضور دارند، گفت: «برای تمام پرستارانی که در تماس به این بیماران هستند واکسن آنفلوآنزا تزریق و به آنها هشدار داده شده است تا حد امکان با یک بار مراجعه به اتاق بیمار تمام خدمات را ارائه دهند و از تردد نا به جا خودداری کنند و این در حالی است که لباس مخصوص، روپوش، دستکش، ماسک و سایر لوازم ایمنی در اختیار آنها قرار گرفته است.»
مدیر پرستاری بیمارستان شهدای یافت آباد در پاسخ به این پرسش حجاج فوت شده در چه شرایطی به بهشت زهرا منتقل میشوند، گفت: نتایج آزمایش سه تن از فوت شدگان نشان داد که هیچ یک به این ویروس مبتلا نشدهاند بنابراین پس از انجام اقدامات ترخیص، به شکل معمول به بهشت زهرا منتقل شدند و خانواده برای تحویل جسد به آنجا مراجعه کرد.
شرایط ویژه در صورت مرگ بیمار مبتلا به مرس
به گفته وی؛ اگر در مواردی فرد فوت شده به ویروس کرونا و بیماری مرس مبتلا باشد پس از گذشت 48 ساعت از زمان فوت ویروس به طور کامل از بین میرود بنابراین نگرانی در خصوص نحوه دفن و انتقال فوت شدگان وجود ندارد.
قاسمی درباره اخباری مبنی بر اینکه یک نفر در کشور به دلیل ابتلا به ویروس کرونا فوت شده است، عنوان کرد: «تمام موارد مشکوک مستقیما از فرودگاه به این مرکز منتقل شدند که تاکنون نتایج آزمایشهای آنها هیچ گونه شکی در مورد آلودگی به ویروس کرونا را نشان نداده است اما مواردی از ابتلا به H1N1 (آنفلوآنزا) بود که بیمار به دلیل ابتلا به سرطان خون و سرماخوردگی دچار ضعف سیستم ایمنی شده و در نهایت فوت کرده است.»
وی یادآور شد: «به همراهانی که برای ملاقات از حجاج به بیمارستان مراجعه میکنند توصیه میشود علائم ویروس کرونا از قبیل سرفه، تنگی نفس و تب را جدی بگیرند و در صورت بروز علائم سریعا به مراکز درمان مراجعه کنند هم چنین به بیمارانی که زودتر از 14 روز (دوره نهفتگی بیماری) از بیماران ترخیص میشوند توصیه میشود تا اتمام 14 روز پس از بازگشت به کشور از روبوسی و دست دادن جلوگیری کنند و تا حد امکان مراسم ولیمه خود را تعویق بیندازند.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد