شاید اگر شرایط زندگیاش را نمیدانستم به راستی باور میکردم او هرچه میخواهد دارد و در عمرش معنای غم و غصه را نچشیده، اما چون از وضعیت زندگیاش خبر دارم، میدانم این خبرها نیست.
او هم مانند همه مشکلات خاص خود را دارد، اما از سنین کودکی یاد گرفته قدر نعمت زندگی را بهخوبی بداند و نهایت لذت را از آن ببرد. گاهی اوقات به او غبطه میخورم که چنین روحیه شاد و آرامی دارد.
مطمئنا شما هم چنین افرادی را دور و بر خود میشناسید. آنها هم مثل من و شما در زندگیشان سختیهای خودشان را دارند، اما تلاش کردهاند با رعایت نکاتی ظریف، شرایط را برای خود لذتبخش کنند.
آنها حس خوبی به زندگی دارند و دوست دارند سالهای عمرشان بیشتر باشد تا بتوانند از این موهبت بیانتهای الهی، نهایت لذت را ببرند. آیا شما هم دوست دارید به جرگه این افراد بپیوندید؟ پس به این نکات توجه کنید:
روزتان را با لبخند شروع کنید: هرکس از چیزی خوشحال است لبخند میزند، اما موضوع میتواند برعکس هم باشد. خود لبخندزدن هم میتواند روی اعصاب شما تاثیر مثبت بگذارد. ده ثانیه لبخند بزنید.
در این مدت ناخودآگاه فقط به یاد موضوعات خوب و شیرین زندگی میافتید. هر روز بارها بیدلیل لبخند بزنید. این کار شادی را در وجودتان نهادینه میکند و به شما روحیهای شاداب میبخشد.
هدف داشته باشید: هیچ چیز در دنیا بدتر از بیهدفی و پرسهزدن بیهوده در روزهای زندگی نیست.
برای خود اهدافی شخصی و ارزشمند تعیین کنید و نهایت کوشش را برای رسیدن به آنها به کار ببندید. مراقب باشید هدف دیگران را برای خود برنگزینید.
اگر پدر و مادرتان آرزوهایی در مورد شما دارند، آنها خواسته خودشان است نه هدف شما. هدف آن چیزی است که شما با یادآوریاش یک دنیا خوشحال میشوید و ته دلتان غنج میرود که هرچه زودتر به آن برسید.
سپاسگزار باشید: وقتی به کسی محبت میکنید و او از شما تشکر میکند چه حسی پیدامیکنید؟ مطمئنا خوشحال میشوید. اما قدرنشناسی دیگران هم به همان اندازه برایتان آزاردهنده است.
سعی کنید نعمتهای خدا را بشناسید و تا سر حد امکان بابت آنها ممنون باشید. این کار هم به خودتان حس خوبی میدهد و هم برکت زندگیتان را افزون میکند.
صبح که از خواب بلند میشوید بابت سرپناه، صبحانه، رادیو، خانواده، دوستان، طبیعت، میوهها، گلها، کتاب، موسیقی و هر چیز دیگری که به نحوی نعمت زندگیتان محسوب میشود قدرشناس باشید.
خیلی زود احساس میکنید شرایط زندگیتان روبه بهبود گذاشته و خودتان هم روحیه فوقالعادهای پیدا کردهاید. هم از پروردگارتان ممنون باشید و هم انسانهایی که در زندگی کوچکترین قدمها را برای شما برمیدارند.
به خود استراحت بدهید: البته این کار برای افراد سختکوش معنی دارد. برای استراحت کردن لازم نیست ساعتها وقت صرف تماشای تلویزیون یا گشت وگذار در دنیای اینترنت کنید. اینها وقت زیادی از شما میگیرد و بهتدریج به عادات روزمره تبدیل میشود.
هفتهای یک بار چیزی حدود دو سه ساعت وقت بگذارید و با یک دوست به سینما، موزه یا کنسرت بروید یا آخر هفته همراه خانواده رهسپار پیک نیکی لذتبخش شوید.
با افراد شاد نشست و برخاست کنید: اطرافیانتان تاثیر فوقالعاده زیادی بر روحیه شما دارند. اگر گذشته را مرور کنید به یاد میآورید آن دورههایی که بیشتر به شما خوش گذشته، بهدلیل افرادی بوده که آن هنگام نقش پررنگتری در زندگیتان داشتند.
دورههایی که موفقتر بودهاید حضور افراد دور و بر تاثیر بهسزایی داشته و در دورانهای تلخ زندگی هم افرادی ناخوشایند زندگی را به کامتان زهرآگین میکردند.
همین امروز به دوستان و اطرافیانتان نگاهی دوباره بیندازید تا متوجه شوید با کدامیک باید رابطهای قویتر داشته باشید و کدام یک را هم بهمراتب کمتر از قبل ملاقات کنید.
به سلامت جسم و روحتان بپردازید: این جسم و جان به ما هدیه شده تا از آنها مراقبت کنیم و همراه آنها زندگی بهتری داشته باشیم.
ورزش کنید و خوراکیهای خوب و سالم بخورید. این دو تاثیر شگفتانگیزی در روحیه شما دارد. به زیبایی ظاهریتان هم اهمیت بدهید، اما هرچیزی به اندازه و هرگز دچار وسواس نشوید.
همواره در حال یادگیری باشید: یادگیری تکنولوژی و علم و دانش اعتماد بهنفس شما را افزایش میدهد و کمک میکند لذت بیشتری از زندگی ببرید.
هنگامی که یک زبان خارجی بلدید، از داشتن این دانش خوشحالید واشتیاق زیادی برای تماشای فیلم و مطالعه کتاب و مجله به آن زبان دارید.
آشنایی با تکنولوژیهای جدید هم موجب میشود احساس کنید چیزی از زمانه خویش کم ندارید و جهان امروز را محیطی مناسب برای حیات میبینید. هرگز فکر نکنید وقت علمآموزی برای شما گذشته. شما تا آخرین لحظه عمر مهلت دارید.
از امروز به بعد دیگر اجازه ندهید زندگیتان دچار روزمرگی شود و غبار عادی بودن بر لحظات آن بنشیند. زندگی بزرگترین موهبت هستی است.
پس شما هم سعی کنید قدر این نعمت را بدانید و تا سرحدامکان نهایت لذت و استفاده را از آن ببرید.
لیلا رعیت - چاردیواری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت